8x een kerstboom vervoeren met onwaarschijnlijke auto’s

Auteur: , 32 Reacties

Het is weer die tijd van het jaar. Familiestress, kerstinkopen, de koelkast volstouwen, het huis versieren en natuurlijk dat steeds terugkerende gezanik met die kerstboom.

Kleine vroem door de sneeuw met kerstboom

Vrouwlief en kinderen willen natuurlijk de grootste die er is, en het is iedere keer weer een uitdaging om dat onding mee te slepen. Als man, voor wie deze rol standaard is weggelegd, ben je blij als je een stationwagon of pickup hebt. Wordt de auto ook nog eens gebruikt waarvoor hij bedoeld is. Maar voor wie deze luxe niet heeft: geen paniek. Waar een wil is, is een weg.

Fiat 500
Fiat 500 met kerstboom
Deze kerst-500-bal stond bij de Intratuin geparkeerd als decoratieobject, dus hij telt eigenlijk niet mee. Toch moet het mogelijk zijn om met die kerstboom op het dak te rijden. Gewoon wat touwen door de open ramen halen om het zaakje goed vast te binden. Wel even de boom omdraaien, anders zit je zo naar het zwiepende topje te kijken.

Ferrari 250 GT SWB “Breadvan”
Ferrari 250 GT SWB Breadvan met kerstboom
Toegegeven, het is een stationwagon. Soort van. Toch lijkt een Ferrari racewagen niet de eerste keuze om een kerstboom in te vervoeren. Wel mooi om een auto zo multifunctioneel in te kunnen zetten. Daar hebben de engineers destijds vast geen rekening mee gehouden.

Ferrari 250 GT SWB Berlinetta
Ferrari 250 GT SWB Berlinetta met kerstboom
Ook hier geldt: een kerstboom bovenop je peperdure klassieke Ferrari? Dat rode kleedje is vast niet genoeg om de lak te beschermen.

Porsche 911 993
Porsche 911 993 met kerstboom
Ik wist niet eens dat die dingen dakdragers hebben! Gelukkig maar, anders was het vervoeren van een kerstboom erg lastig geworden. De bagageruimte is veel te klein en door de aflopende daklijn is vastbinden op het dak ook geen optie.

Lamborghini Gallardo coupé
Lamborghini Gallardo met kerstboom
Zo zie je maar dat een plat model meer voordelen heeft dan aerodynamisch zijn. De achterkant van de Gallardo is uitermate geschikt om als een soort pickup te dienen. Gewoon wat touwtjes door het interieur laten lopen en het duistere monster doet vrolijk mee aan de festiviteiten. Like!

Lamborghini Gallardo cabrio
Kerstman ruilt arreslee in voor Lambo
De kerstman gaat met de tijd mee en verruilt zijn arreslee voor een Lambo. Opgetuigd en al kan de kerstboom prima mee op de passagiersstoel of desnoods in de ruimte achter de stoelen. Wel een warme muts opzetten!

Porsche 356 Super
Porsche 356 Super met kerstboom
De Kerstman heeft een goede smaak. Naast zijn open Gallardo rijdt hij ook graag in een oude Porsche, volgeladen met cadeautjes. De kerstboom lijkt met magie vastgebonden te zijn op het dak, maar voor de zekerheid heeft de goede man zijn arm uit het raam hangen. Mocht de boom gaan glijden, dan is hij er op tijd bij om ‘m vast te grijpen.

Aston Martin DB9
Aston Martin DB9 met kerstboom
Op het laatste moment een kerstboom kopen en niets anders tot je beschikking hebben dan een Britse coupé met V12. Wat een straf…

Mocht je er na het zien van bovenstaande foto’s nog steeds niet over uit zijn hoe je de kerstboom het beste kunt vervoeren, de mensen van ADAC zochten het uit. Bekijk de video op Kerstjunk.32 reacties

De enige tijd van het jaar dat ik blij ben met mijn grand scenic.
@jarnobakker: want je wil graag alle rotzooi die van zo’n boom af komt in je auto? Dan nog liever op het dak.
@donotfeed: Een plastic zeiltje in de achterbak doet wonderen.
@donotfeed: Bij een fatsoenlijk tuincentrum doen ze die boom gewoon in een plastic hoes, nergens last van… ;)
Ik wist niet dat rijke mensen zelf hun kerstboom ophalen
@olsen95:

Waarom niet? Wat me vooral verbaasd is dat ze dat op een manier doen die de hars helemaal over je lak verspreidt.
@olsen95: kwam er pas achter dat rijke mensen ook naar de wc moesten
@olsen95: @bmwpowerm5: ze schijnen ook helemaal geen kaviaar te ontbijten
@meneer:
Als ze sch..ten stinken ze ook schij(n)t, uh heb ik me laten vertellen hoor….
@hanzel: haha klets niet, ga je me zeker ook vertellen dat vrouwen poepen!?
@wantthegreen: Nee, die douchen langer.
Iets met kunstboom of zoiets…
Sowieso dat er een gele mini is waar een kerstboom in steekt of op ligt. Dat kan gewoon niet anders.
Wij hebben ooit eens een grote gitaar vanuit duitsland naar nederland versleept in een porsche 911 3.2 targa uit 86. Het was niet zo een succes. En als verassing voor mijn moeder naar een lamp wezen kijken en die was op voorraad. Die verkoper vraagt wat voor een auto moet hij in? Mn vader zei iets kleins, waarop die man zegt wat voor een? Een smart ofzo? Tot hij de lamp met een marmere voet van 100kilo bij de porsche neer zette. En ik half opgevouwe met de stoel naar voren zonder riem in de auto zat…. nee die rondbreng service is zo gek nog niet (:
neem daarom altijd een trekhaak. geen gezeur met die kl*te rommel van de kerstboom
In november de 156SW ingeruild voor een 166… dus de boom zat inderdaad op het dak dit jaar :P scheelt wel troep in de auto, en ging eigenlijk prima, zelfs op de snelweg :)
De boom op de 250 GT SWB Berlinetta ligt er alleen maar op voor de foto. Geen bevestiging, alleen een touw naar de neus. Viel dus absoluut niet mee te rijden.
Een echte man zet een muts op, doet het dak van z’n roadster/cabrio naar beneden en zet de kerstboom rechtop op de passagiersstoel.
@metalmike: precies! Ik heb hem weer met de 900 Cabrio gehaald hoor! No problemo en altijd leuke reacties onderweg…
Paar auto’s van een ton of meer en de Fiat 500 steelt mooi de show. LOL
Kunstboom, zo van zolder :)
Leuk dat mijn 500 spot er in zit :) verder ook een leuk artikel
Grappig, doet me weer denken aan hoe ik dat vroeger deed met mijn broer. Kerstboom op dak van de kever en dan niet vastbinden maar er boven op gaan liggen en zo naar huis rijden. Niet echt verstandig maar ontzettend veel lol hebben we gehad.
Jaren geleden een kerstboom gekocht, die gaat elk jaar weer opnieuw in de tuin. Maar, een beetje tuincentrum bezorgt toch gratis?
denk dat van de zomer de auto ambulance mee naar Italië gaat ipv de boot
staan best veel nette
500tjes te koop voor leuk geld
Toch knap dat de kerstboomverlichting brand tijdens het rijden op een paar van de foto,s
@maru: Ik weet niet wat het wél is, maar de auto op de hoofdfoto is in ieder geval geen Fiat 500
@Joost1990_2: Inderdaad, deze heeft een kontje. Voor de rest lijkt het er eng veel op… Ik heb even gezocht, maar kan niet vinden wat het wel zou moeten zijn. Suggesties, iemand?
Was er niet es een foto van Keanu reeves in 993 met boom op het dak? Zou hier goed passen…linkje welkom. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).