KIA Trail’ster Concept wil heel graag van de weg af

Auteur: , 21 Reacties

Kia heeft opnieuw een Soul gebruikt om een conceptkarretje te realiseren. Twee jaar geleden poogden ze al een sportieveling van de Soul te maken met de Track'ster, dit keer speerpunten ze op offroad-capaciteiten en noemen ze het vierkante doosje Trail'ster.

Uit Kia’s Californische designstudio is vandaag deze Trail’ster komen rollen. Gespoten in de kleur Ski Leraar Bruin Polar Pearl Snowdrift en uitgerust met een set dikke bumpers en een overdaad aan LEd-verlichting. Hij staat ook 6,3 cm hoger op zijn pootjes dan een reguliere Ziel. Om te onderstrepen hoe ontzettend offroad ‘ie is. Binnenin strooide Kia lustig met leer en werd het dashboard afgewerkt met een glanslaagje. Ook werd het middendeel van het dak vervangen door een lap oprolbaar canvas.

KIA Trail'ster Concept wil heel graag van de weg af

Onder de kap ligt een 1.6-liter viercilinder benzinemotor. Goed voor 185 pk en een koppel van 250 Newtonmeter. Omdat hij gepositioneerd wordt als een offroader(quote van Kia: “Built to escape the city streets and roam into the mountain wilderness”) mocht aandrijving op de achterwielen niet ontbreken. Daarvoor zorgt een 27 kW (36 pk) sterke elektromotor die de Trail’ster ondersteunt bij gripverlies en acceleratie. Ook moet het brandstofverbruik ermee omlaag gaan. Dankzij het 1.2 kWh accuutje kan de Kia ook op de e-motor alleen rijden, maar na 5 kilometer houdt de e-pret al op en moeten de fossiele brandstoffen weer aangesproken worden.

De Trail’ster debuteert vandaag op de Chicago Auto Show, als voorbode op een Soul met hybride-aandrijving. Gokken we.21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Best een kek karretje toch?
@dutchdriftking:
Kan het aan de andere kant van de plas goed doen bij de jeugd, hier zal hij zo duur worden dat alleen de hippe 70er hem kan betalen..
@dutchdriftking: Souls zijn sowieso erg kek! Ik wil er best een!
@toyotafortuner: Ik heb een tijdje een gereden.In spermabeige, met zwarte raamstijlen en dak en 20” eronder.Leuke auto, rijdt prima en ik hou er wel van om in een auto te rijden waar men tenminste een mening over heeft.Totdat m’n Pro’ceed met dezelfde wielen klaar stond.Daarna pakte ik ‘m nog maar sporadisch.
@toyotafortuner: moeder van mijn halfzus heeft zo’n Soul. Mocht/moest m een keer lenen. Het ding was nog vrij nieuw, maar ik kan je vertellen: het is geen plezier om in te rijden. Het beste aan de Soul is de buitenkant. Daarnaast start het, rijdt het en met een beetje mazzel heb je geen rugpijn van de slechte stoelen als je eruit komt. Als dat alles is wat je zoekt in een auto: prima ding. Zoek je meer: sla m over.

PS: deze concept vind ik er zeer goed uitzien overigens!
Wat een gedrocht, onderbouwing niet nodig
@marikoelolo:
Dat is te makkelijk scoren..
Ik wil een onderbouwing..
Lelijk maar door dat futuristische design krijg ik toch een beetje gemengde gevoelens
gadvere damme, wat een lelijke achterkant… dit kan echt niet erger. hopen dat t geen prius verhaal wordt, oerlelijk maar toch kopen…
Wat een grote schakelpook
Zo terreinwaardig ziet ie er toch niet uit?
Moet je hier ook van die neon muntjes voorin drukken?
“KIA Trail’ster Concept wil heel graag van de weg af”, JA, en van mij hoeft ie er ook nooit meer op terug te komen.
De luchthaven vraagt zijn landingsbaanverlichting terug.
Als de Outlander PHEV er uit zag als deze was ik al een stuk blijer geweest!
Laat hem ook maar in de concept fase.
Kan Inderdaad Alles heeft weer een leuke bak neergezet….Mensen zonder smaak, doorlopen en iets zonder design kopen graag…
Leuk bakkie zeg! Toch is wat leuks van Kia?
Lekker eigenwijs karretje. Ik mag dit soort tegendraadse ontwerpen wel, of het nou mooi is of niet. Beter dan het zoveelste gladde nietszeggende doorsneemodel.
Niet gek, zal alleen nooit zand en modder gaan zien vrees ik
Lekker praktisch zeg die mooie ronde lampen laag op de hoeken van de bumpers. Die sneuvelen bij de eerste echte offroad rit. Ik ben bang dat de moter scherm plaat onder de moter ook een grijs gespoten stuk kunststof is. Dus mee een SUV dan offroader

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).