Kiek dan: de nieuwe Volkswagen Touareg!

Auteur: , 34 Reacties

Ken je dat verhaal van die Volkswagen-medewerker die vergat een gloednieuwe Polo af te dekken?

Volskwagen Touareg

Welnu, die medewerker vergat niet alleen die nog te presenteren Polo aan het oog van omstanders te onttrekken, maar ook een ernaast geparkeerde Touareg. Zo raakt Volkswagen wel heel snel door haar nieuwtjes voor de IAA in Frankfurt, komende september…

Daar waar de oplettende fotograaf van de Polo nog een foto van voor en achterzijde kon maken, staat de Touareg alleen vanuit deze hoek op beeld (via CarMag). Het front doet denken aan de Arteon, terwijl de auto in zijn geheel wat scherper getekend lijkt. Geen verrassing gezien de huidige designtaal van Volkswagen, al vragen wij ons ter redactie wel af of de Porsche Cayenne dezelfde kant op gaat qua design. Tot nu toe deelden de eerste twee generaties van de SUV’s van Porsche en Volkswagen namelijk niet alleen veel techniek, maar ook hun portieren.

Volskwagen Touareg

Overigens lijkt de auto zeer sterk op de T-Prime Concept GTE, welke Volkswagen een klein jaar geleden presenteerde. Wie een beter beeld wil krijgen van de nieuwe Touareg, kan dus ook prima de plaatjes van dit concept nog eens bekijken en het extra chrome, grote wielen en marginale zijspiegels wegdenken.

Volkswagen T-Prime34 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Spannend! Lijkt wel een Chinese kloon zo van voren…
Mooier dan de Q7
Nieuws was het toch al niet echt meer. Het was al bekend dat de Touareg en de T-Prime vrijwel hetzelfde zijn qua design.
Desalniettemin vind ik het een mooie bak.
Jezus…. Doe maar snel weer dat doek erop..
Jammer dat er geen andere foto’s zijn. Op basis van deze foto lijkt het namelijk sterk op een grondige facelift à la Golf 5 -> Golf 6, en niet op een volledig nieuw model.
Het lijkt wel een beetje of dat die ledstrip die doorloopt in de grill van de concept ook daadwerkelijk op het productiemodel terug gaat komen, of zie ik dat nou verkeerd?
@Teerdz: ik vind dat VW de weg kwijt is met het vooraanzicht van alle modellen. Al die chroom kleurige lamellen en led stripjes in de bumper vind ik een beetje Amerikaans aan doen. Of anders gezegd, LELIJK
de voorkant heeft wel wat weg van de nieuwe Peugeot 3008, wat een compliment voor Peugeot is.
@maartendn: of ze zijn gewoon allebei lelijk
Volgens mij is dat in ZA bij de Volkswagen fabriek Uitenhage.
Daar is iemand niet echt heel handig bezig geweest inderdaad. Zal VW niet zo blij mee zijn
Als die Polo daar onafgedekt had gestaan, was dat waarschijnlijk door niemand opgevallen.
Het is dat die Touareg ernaast staat en de aandacht trekt.
@escort77: polo is al eerder voor bij gekomen
Inspiratieloos is het eerste wat in mij opkomt.
Maar een Porsche Cayenne is toch ook gewoon een verkapte Touareg? Het enige verschil is de hogere prijs…

Oke, grappenmodus uit nu. Ik vind hem niet eens zo heel erg lelijk, maar zijn neus is wel iets te veel van het goede. De eerste generatie Touareg vond en vind ik een mooier ding. Zeker met die machtige V10 TDI onder de kap.
@viezefreddyw: Een V10 TDI, absurd hè? Zo van “Doe mij maar een dikke motor met veel cilinders!”, om dat op te volgen met “Maar wel graag diesel, want da’s wat zuiniger dan benzine!”. Heerlijk.
@edge: gaat meer om het koppel dat een diesel genereerd tov een benzine toch?
VW wordt alsmaar lelijker. Tja…
Beetje off-topic.

Ik zie het op de concept ook weer terugkomen. Die led verlichting in de bumpers. Als ik in mijn achteruitspiegel kijk is het net alsof die led los zit. Ik zie ze altijd trillen. Iemand anders dit ooit opgevallen? Of ligt dit aan mijn binnenspiegel (zit vast aan de voorruit)?
@aschja: heb ik ook last van. Bij ledverlichting valt dat veel meer op als bij ‘gewone’ lampjes.
Het wordt weer eens tijd dat Volkswagen zijn hoofdontwerper ontslaat. Tiguan, Arteon, nu deze modellen. Peugeot heeft ook zo’n periode gehad, verschrikkelijk.
@galverink: Peugeot zit nog steeds in die periode.
@galverink: ctrl c + ctrl v. Ik snap het wel, zo maakte ik mijn boekverslagen op school altijd. Paar dingetjes beranderen zodat het anders lijkt en klaaar
Outlander anyone? ?
Ik vind hem (als een van de weinigen zo te zien) best wel geslaagd. Met een 3.0 TDI een van de betere SUV op de markt.
Man man man
De VAG mobielen worden er nou niet echt knapper op….
Ik moet bij de nieuwe Volkswagen grilles steeds vaker denken aan een luchtfoto van een rangeerterrein danwel centraal station.

Een Heras logo zou ook niet misstaan.
Als die mijn neus had (Sorento 2016) zou hij er stuk beter uitzien. Het lijkt wel een mislukte back-to-the-future filmauto.
Chroomverf is zeker in de aanbieding na al die klachten bij defensie? Wat een spiegelpaleis zeg!
Toch wel een fraaie bak, mooier dan de huidige X5, Q7 en Cayenne. Dus wat mij betreft zeker geslaagd.
Een V10 TDI zou wel weer tof zijn
Inspired by Honda. En ja Volkswagen heeft ook kopers buiten de Europese Unie, daar is een grote wereld vol autokopende mensen.
Lelijk dat chrome, voor de rest best mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).