Kijk, de meest extreme Morgan Aero GT ooit

Auteur: , 14 Reacties

Helemaal heet, én lekker.

Morgan is een vreemde eend in de bijt. Door auto’s te produceren die veelal een nostalgisch gevoel bij zich dragen heeft de Britse autofabrikant door de jaren heen flink wat harten weten te winnen. De nieuwe Aero GT gaat echter gepaard met polariserende emoties.

Enerzijds is het namelijk de krachtigste Aero GT die Morgan ooit produceerde. Anderzijds betekent de nieuwe, extreme Aero GT het einde van het gebruik van BMW’s natuurlijk ademende N62-motor. Gelukkig kunnen fanaten er nog even van genieten, en beter dan ooit tevoren. De krachtbron in de Aero GT stuurt 367 pk en 502 Nm aan koppel naar de achterwielen. De acht gelukkigen die de wagen zullen bemachtigen mogen zelf door de zes versnellingen roeren. Het zal voor de nodige adrenaline zorgen, daar de wagen in 4,5 seconden naar de 100 km/u sprint en pas ophoudt met accelereren bij 273 km/u.

Van de acht exemplaren die Morgan zal produceren, is er overigens geen één hetzelfde. De heetste Aero GT kan door de klant exact naar behoeven worden gespecificeerd. Wel hetzelfde is het nieuwe aerodynamische plaatwerk, waardoor de wegligging van de auto geoptimaliseerd wordt. Daarnaast heeft de Aero GT een dak van carbon, inclusief achterwaartse luchtsluis. Het lijnwerk van de Aero GT is deels geproduceerd met behulp van Computation Fluid Dynamics (CFD) simulation; dezelfde techniek die gebruikt wordt om de aerodynamica van Formule 1-wagens te perfectioneren. Naast het strakke lijnwerk is de wagen ook nog voorzien van verbeterde, verstelbare vering.

Morgan vraagt precies 120.00 Britse ponden voor het wagentje, wat zich laten vertalen in een kleine 135.000 euro. Uiteraard is ook deze auto te vinden op het Autosalon van Genève.14 reacties

Is deze ook met de V10 geleverd geweest??
@kennone: Ben je niet in de war met Wiesmann?
@viezefreddyw: het was nog heel vroeg voor mij 😜 Klopt helemaal
Niet helemaal mijn ding. Een normale Aero Coupé vind ik schitterend. Klassieke look, schitterende kont en sidepipes. Prachtig. Als cabrio ook een mooie wagen. Imposant.
Prachtig merk met mooie historie maar de Aero Coupe en deze GT krijg ik hoofdpijn van.

De koplampen… de hoek waarin ze geplaatst zijn kan ik niet aan wennen. De auto kijkt scheel vanuit alle hoeken, misschien autistische trekjes maar daar ben ik van in de war.
@imarinos: en bij die achterlichten moet ik altijd aan de Lancia Thema denken waar ze vandaan komen, nog zo’n knapperd
Ex belastingen veronderstel ik?
LOL om CFD toepassen op zo’n draak van een aerodynamische basisvorm. Dat zal zoden aan de dijk hebben gezet.
Sodeknetters, wat staat die Britse pond hoog tegenwoordig!
Zozo, de wisselkoers is flink de andere kant op geslagen?
Het ding ziet er een beetje onbeholpen uit maar toch ook wel bruut.
Gaaf de zitpositie bijna op de achteras, lijkt me heerlijk om mee te sturen.
Heb wel respect voor dit merk.
Lekker zeg, een auto die zo uit een cartoon is geracet. Lekker.
Schitterende auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).