Kijken we hier naar de Volkswagen Golf 8?

Auteur: , 61 Reacties

Subtiel gewijzigd en corresponderend met een oude(re) video. Jup, dit zou wel eens in de buurt kunnen komen.

Golf 8 gelekt

Een nieuwe Volkswagen Golf is net als een nieuwe iPhone. Het is niet iedereens ding, meestal zijn er geen baanbrekende innovaties en een verrassing is het meestal ook niet. Maar voor de gewoontedieren is het groot nieuws. Bovendien zijn topverkopers altijd interessant, want hoe gaan ze die topverkopen behouden? Achter de schermen is VW druk bezig met het vernieuwen van zijn koploper. Meestal doen auto’s rondjes in camouflagepyjama, maar bij VW lijkt het iets anders te gaan.

Is this the Golf Mk8?

While production of the upcoming Volkswagen Golf Mk8 is only set to kick off around the middle of 2019, it seems that 'something' looking suspiciously like the teaser sketch dropped a few days ago by Volkswagen Group South Africa, has been spotted out in the Eastern Cape, South Africa.Could this be the Golf Mk8?

Geplaatst door Tuned Automotive Magazine op Maandag 10 december 2018

Bovenstaand filmpje dook een tijdje geleden op en werd gedeeld op Facebook. In Zuid-Afrika werd deze Golf, vermoedelijk de nieuwe GTI, gespot. Maar het was raar, want de video was vaag en het is ongebruikelijk om een auto zonder camouflagepak zijn rondjes te laten doen. Maar volgen we de evolutie van het VW-design, dan is het wel een logische stap vooruit. We besloten om even af te wachten tot Volkswagen eind dit jaar of volgend jaar het doek definitief trekt van haar nieuwe C-Segmenter.

Golf 8

Maar toen kwamen de afgelopen uren bovenstaande afbeeldingen aan het licht. Op Instagram zijn door meerdere accounts foto’s gedeeld van een bijzondere Golf, bij de McDrive (out of all places…). Het gaat wederom om een Golf met meer dan een nieuwe snuit. De hele vorm van de auto is anders. Subtiel maar toch goed te zien dat het om een nieuw exemplaar gaat. En als je hier een set dikke velgen en bumpers bij zou denken, komt hij best wel overeen met de ‘Facebook-GTI’.

Wat we al weten over de nieuwe Golf? Nog weinig officieels, maar het is een Golf, dus verrassen zal de auto niet. Omdat de facelift ons al liet kennis maken met vernieuwd infotainment en Virtual Cockpit, zal de grootste verrassing zijn wat Volkswagen gaat doen op het gebied van schone motoren. Misschien een e-Golf met een range van 300 km? Zou top zijn. Neem de afbeelding echter wel met een grote korrel zout: het is misschien een representatief ontwerp, maar de auto is nog lang niet af. En vanwege de gekte met niet-gecamoufleerde testauto’s zou het ook het resultaat kunnen zijn van een olijke photoshopper. Wij gaan nu even achterhalen waar @jaapiyo was vannacht.

Met dank aan iedereen voor de tips!61 reacties

Golf die getest wordt in zijn natuurlijke habitat: De McDonalds
@duckmefaddy: Toen ik de foto zag wist ik dat dit de eerste comment zou zijn.
@duckmefaddy: Te makkelijk :P
@dutchdriftking: ja beetje makkelijk scoren… ik weet het
Instagram & McDrive, dan moet het wel waar zijn .
Shopperdeshop.
vindt hem er niet lelijker op geworden
@gove: categorie omdenken. Verfraaiing kan ik het ook niet noemen.
Ik hoop het niet, heeft (zoals verwacht) de styling van de Polo. Welke ik al niet echt geslaagd vind. Had stiekem een beetje gehoopt op een frontje als de Arteon. Maar helaas hebben ze er meer een 7.5 van gemaakt. Zonde, maar ergens wel verwacht.
@smex: 7.5 bestaat al he!
@r32t: 7.8 dan maar?
@topcom: Ik vind het eerder een 4.5 waard.
Die aansluiting van de motorkap op de zijschermen is echt foeilelijk…
@monsieurleloure: doet mij denken aan de Fiat Stilo, die had dat precies zo
Lijkt erop dat alle VW modellen in een depressie zitten. Wat een droevige uitstraling..
@gizzi: Het moet niet zoals bij Renault zijn, een brede smile en 3 maanden later is de liefde over.
@wimof: De Clio verkoopt nog verbazingwekkend goed na 7 jaar.
Stereotypes zijn er met een reden, bovenstaande foto onderbouwd dit. Prachtig.
@720s: Je hebt er per ongeluk foto’s van een Golf VI bij gezet.
Ik vind het oprecht knap dat mensen zo snel het verschil zien tussen de laatste generaties Golf en dan ook nog hun telefoon in videomodus weten te brengen. T/m de Golf V kon je goed verschillen zien, maar sinds de VI met al die facelifts tussendoor… ik ben afgehaakt.
@Henk_he: jaaaa, die digital natives, het is me wat!
Het past wel binnen de nieuwe designtaal met dat rare plompe neusje van de polo
Maar waarom zou je dit camoufleren, dan trek je alleen maar de aandacht, terwijl als je ongecamoufleerd rondrijd geen mens ziet dat je met wat nieuws onderweg bent.
Logisch toch…
Hij lijkt inderdaad een beetje het uitgezakte lijf van de Polo mee te krijgen. Niet echt positief.
Lelijke neus.
BS is Braunschweig en daar is Audi actief. VW heeft daar geen fabriek staan dus het zou raar zijn dat ze met een BS kenteken rondrijden en niet een WOL kenteken.
@dees: goed verhaal man…
Volkswagenwerk Braunschweig
Gifhorner Str. 180, 38112 Braunschweig, Duitsland
Geopend: 1938

https://www.volkswagen.de/de/unternehmen/werkbesichtigung-eng/braunschweig.html
@dees: Quite a load of bs… ;)
@dees: Volkswagen heeft juist een warme relatie met Braunschweig, veel VW medewerkers wonen er, ze registreren de test auto’s daar, veel test routes gaan er doorheen en natuurlijk is daar het kantoor van de officier van justitie dat de misstanden onderzoekt.
@dees: Wolfsburg is WOB.
De C-stijl gaat er per generatie op achteruit, krijg er nu een beetje een 1-serie(e87) gevoel bij
Beter komt er met de golf 8 ook weer een Scirocco, in Nederland wel te verstaan. Dat Pon die optie niet überhaupt aanbiedt slaat nergens op, heerlijke auto, alsmede tevens mijn eerste auto destijds.
@ghost: Tja, de huidige Scirocco is inderdaad een mooie wagen, en ook een erg leuke eerste wagen. Maar tegenwoordig dromen jonge jongens van ieder half jaar een nieuwe smartphone, en dan heb je helemaal geen geld voor een mooie eerste auto….
@dutchdriftking: Ik denk niet dat de gemiddelde jonge jongen geld heeft voor een nieuwe Scirocco.
@karaya: geen nieuwe. Maar een 10 jaar oude moet toch wel lukken?
@dutchdriftking: Moet je niet willen. Altijd afgeragd.
In lijn met de nieuwe Polo. Die is overigens niet echt een vooruitgang TOV het vorige model.
Hmm net niet, achterkant oogt een beetje als de nieuwe A klasse alleen dan smaller..
Ziet er wel heel erg saai uit. Ik had eigenlijk wel een soort van T-Roc-grille verwacht.
Hopelijk is het 1 grote mule.
Vergelijk met Iphone is ver te zoeken! Waar Apple leading is in design, techniek en veiligheid is Golf middle of burgermansroad naar de McD, liefst met petje
@caprio: een iPhone is net een Skoda. De meeste onderdelen komen bij Samsung vandaan
“De hele vorm is anders”? Volgens mij niet, de vorm is juist hetzelfde, die komt 99% zeker uit dezelfde tooling als die van de VII. De details zijn anders. Zoals bij de V en VI dus. Denk ik dan.
@vaakbenjetebang: de Golf 1.8 dus. Leasetarieven zullen wel lekker laag liggen dus we gaan hem weer teveel op neerlandse wegen zien.😺
@monsieurleloure: Ach ja, teveel, teveel… Zelf zie ik ook liever eens wat anders dan anders, maar als mensen blij worden van een Golf en daar hun centen in steken moeten ze dat lekker zelf weten. Zoals vrijwel iedereen heb ik heel wat kilometers in diverse Golfjes gemaakt (rijles in een III, op het werk stond er lange tijd een IV als bedrijfsslet op de parkeerplaats, diverse V, VI en VII als huurauto) en steeds denk ik hetzelfde: wat hemeltergend saai. Te saai zelfs om een uitgesproken hekel aan te hebben. Maar ja, mensen houden kennelijk in groten getale van wat ik saai vind: Golfjes, dance-muziek, Linda de Mol, kerstmis, familieaangelegenheden… [I]the list goes on[/I]. En in het geval van de Golf zijn ze nog bereid om daar (te) veel voor te betalen ook. Zo lang er voor mij maar andere dingen te kiezen overblijven, vind ik het best. En kan ik mijn auto makkelijk terugvinden op een parkeerplaats – dat is die ene niet-Golf.
@vaakbenjetebang: nee, het is andersom. De meeste onderdelen zijn op detailniveau gelijk aan de VII, maar de hele vorm (kijk maar naar het dak en C-stijl) is anders.
@720s: Tja, de foto’s zeggen mij niet alles. Het is in lijn met de huidige strategie van VW om een soort ‘halve’ modelgeneratie te presenteren als een ‘hele’ (Golf V / VI, T5 /T6) en ik verwacht dat de toolingkosten van de VII-body daar ook op berekend zijn. Zo lang is de VII (en VII.5 of hoe ze dat ook noemen) er eigenlijk nog niet. Mijn geld staat op ‘zelfde body met andere details’. Tegen de tijd dat-ie onthuld wordt spreken we elkaar weer. ;)
@vaakbenjetebang: staar je niet blind op de body, die is aan te passen. Gemakkelijkst zijn bumpers, lichtunits, dan komen kleine onderdelen als achterkleppen en motorkappen. Dan de carrosserie. Pas als je ziet dat het glas een andere vorm heeft dan is het duidelijk een nieuwe ontwikkeling.
@mashell: dat is precies wat ik bedoel. De ruwe body, structuur, carrosserie + met name voorruit. Alle bolt-ons kun je relatief makkelijk aanpassen zonder grote kosten en als je dat slim doet lijkt de body nieuw – en dat denk ik hier dus niet te zien.
@vaakbenjetebang: Matig geformuleerd. Ik denk dus te zien dat er alleen bolt-ons gewijzigd zijn hier.
En straks staan we weer in de rij voor nummer 8. Waarom? Omdat ‘t gewoon een goede auto is.
Lijkt nergens op, meer golf 6 !!
Reed een golf GTE, maar zie maar weinig verschil met dit model, vreselijk saai …
Toch sterk van VW. Alleen kenners zien het verschil en zo kan je relatief rustig je tests uitvoeren
Grappig dit, bij VW is géén camouflage de beste camouflage. Hoeveel test-Golfjes zouden er rondrijden zonder dat iemand ze als ‘nieuw model’ herkent?
Volgens mij komt er geen nieuwe egolf meer, maar wordt het wachten op de ID neo
Ik zeg photoshop…. heb eerder foto’s gezien met camouflage waar de spiegels weer op de a-stijl staan i.p.v. op de deur zoals bij de 7
Het meest opvallend aan bovenstaande reacties is: is er een nieuwe polo dan??. Ok Google, zoek nieuwe polo
Golf 6,7 en 8. Kunnen we daar een 10 jaar challenge van doen ?
@dakloos1981: zie bovenaan de pagina.
Eigenlijk maar een woord voor: Saai!
Het blijft spannend: gaat hij de 7 overtreffen? Ik ben heel erg benieuwd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).