Belgische overheid komt met groepskorting voor EV’s

Auteur: , 12 Reacties

Groepsknuffel!

Belgische overheid komt met groepskorting voor EV's

Samen zijn we sterk. Klinkt als een misselijkmakende slogan voor een politie partij (de verkiezingen komen er weer aan!), maar in dit geval gaat het op voor een actie van onze Zuiderburen. Om meer burgers in een elektrische auto te krijgen heeft de Belgische overheid iets bedacht.

Geen wetswijzigingen of subsidies. Nee, groepsvoordeel! Echt, alsof je naar de spa gaat met Gerda de buurvrouw met een Groupon-bon in de hand om drie euro te besparen. De Vlaamse overheid wil als een collectief elektrische auto’s kopen. Omdat het om een groepsaankoop gaat, is het eenvoudiger om een korting te krijgen. Vergelijkingsdienst Bobex heeft de opdracht van de overheid gekregen om het plannetje uit te voeren.

Men kan kiezen uit een Nissan Leaf, een Hyundai Kona Electric, Renault ZOE of Peugeot iON. De korting is een stuk minder spannend dan het misschien klinkt. Zo is de groepskorting op een ZOE 2.250 euro en een Leaf is 907 (!) euro goedkoper. Dit klinkt nu niet echt als dé maatregel om mensen over de streep te krijgen.

Tot en met 15 mei krijgen mensen de kans zich in te schrijven via de Belgische website ‘samenelektrisch‘. De campagne komt op een logisch moment, nu de Autosalon van Brussel van start is gegaan. Of deze actie echt veel impact gaat hebben op de verkoop van elektrische auto’s in België valt te betwijfelen.12 reacties

Ik denk persoonlijk dat dit geen doorslaand succes gaat worden.
Raar artikel. Onze Belgische vrienden hier op autoblog hebben meermaals duidelijk gemaakt dat je “het Salon” schrijft en dat Spa met een hoofdletter is en gevolgd wordt door Francorchamps. Wat buurvrouw Gerda daar moet is me overigens een raadsel.
lol je krijgt meer als je alleen naar de dealert stapt, …belgen
@gove: In België vind je geen enkele dealert, wel dealers.
Ik heb nog nooit een korting gehad van maarliefst 907 euro, op een product. Ik ben mijn alfa 147 staat al op marktplaats voor 25.000 euro en een krat pils van een goedkoop biermerk.
@mikje90: jesus kut autocorrectie. Verneukt deze hele post, en mijn leven.
Jaja, hier is goed over na gedacht…..
@dutchdriftking: door voldoende erop te hameren iets onverkoopbaar toch verkopen, ofwel hersenspoelen.
zie mijn reactie bij de ontslagronde van Tesla. Moest van mijn hart maar kon niet wachten tot AB er een apart artikel over maakte.
Samen voor ons eigen.
Dat is pas een politieke slogan, uit het partijprogramma van De Tegenpartij, Rug op 81.
Het land dat amper voldoende elektriciteit kan voorzien voor huishoudelijk gebruik gaat elektrische bagger promoten. België blijft het meest absurde land ter wereld, en dat is maar goed ook!
En waarschijnlijk staat er nog met kleine lettertjes bij dat de auto eigenlijk eigendom van de Staat blijft, maar dat jij hem in bruikleen hebt. Of zoiets…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).