Kimi Raikkonen’s nieuwe Richard Mille kost één miljoen euro

Auteur: , 59 Reacties

En jij kunt hem kopen.

Kimi Raikkonen's horloge kost één miljoen euro

Als een van de droogste figuren in de Formule 1-paddock is Kimi Raikkonen niet de persoon om zich te vermaken bij sponsorevenementen. Toch zal ook hij wel een beetje vreugde hebben gevoeld toen horlogemaker Richard Mille, sponsor van Formule 1-team Alfa Romeo Racing, hem benaderde voor een limited edition uurwerk waaraan zijn naam verbonden zou worden.

Inmiddels is de klok een feit, precies op tijd voor de Grand Prix van Singapore. Het uurwerk, met de volledige naam RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen Limited Editon, wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van slechts 30 stuks – hiervan zullen vervolgens 29 exemplaren op de markt komen tegen een bedrag van 1.063.000 dollar, ofwel 965.000 euro.

Kimi Raikkonen's horloge kost één miljoen euro

Het horloge is volgens Richard Mille geconstrueerd zoals een Formule 1-team dat zou doen. Wie een blik werpt op het haarfijne detailwerk van de chronograaf, zal direct begrijpen dat dit geen zweverige PR-praat is maar de realiteit. Richard Mille, geïnspireerd door de lichtgewicht auto’s in de koningsklasse van de autosport, heeft het horloge gemaakt van o.a. titanium en carbon. Zodoende weegt het uurwerk ongeveer evenveel als twee kwartjes: de RM 50-04 van Raikkonen is slechts 7 gram zwaar.

Ondanks zijn fragiele uiterlijk kan het horloge wel degelijk tegen een stootje. Volgens Richard Mille is de klok getest om krachten van 5.000 g te weerstaan. Als Raikkonen het wil, dan kan hij hem dus prima dragen achter het stuur van zijn F1-wagen.

Kimi Raikkonen's horloge kost één miljoen euro59 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Maar is ‘ie mooi…??
@davelepeef:

Tis mooie handel ..
Dus dan is ie mooi ..
@davelepeef: Mooi en mooi zijn ook twee verschillende dingen. De vroege Citroën 2CV vind ik mooi. Niet vanwege z’n design, wel vanwege z’n eenvoud. Een Bugatti Veyron vind ik mooi. Niet vanwege z’n design, wel vanwege de techniek. Datzelfde heb ik bij deze Richard Mille.
@Edge: daar heb je een punt. Laat ik het dan estethiek noemen…
@davelepeef: ikzelf ga liever voor een klassiek horloge.
@davelepeef: das subjectief lijkt me …
Geen geld.
Bwoh bwoh bwoh.
Prachtig stukje techniek, maar geen mooi horloge verder.
Mijn telefoon van Chinese makelij geeft wat mij betreft een voldoende nauwkeurige indicatie van de tijd.
@thomassnelweg: jij behoort duidelijk niet tot de doelgroep (ik ook niet, maar om heel andere redenen)
@560pk: Ik ben wel benieuwd om welke reden jij niet tot de doelgroep behoort.
@thomassnelweg: heb er zo’n 960000..
@367pk: OK haha. Ik zie trouwens dat je 193 paarden kwijtgeraakt bent..
@thomassnelweg: niet kwijt, gewoon 2 accounts door elkaar gehaald. Beide vermogens trouwens nog steeds aanwezig.
@560pk: maar waarom meerdere accounts dan? Gewoon een oprechte vraag overigens!
Vind hem vreselijk lelijk en druk. En voor dat geld kan ik wel wat anders verzinnen
@lompey: Een leuke vrijstaande woning, AMG op de oprit, 911 in de garage en een klokkie van één of andere webshop, en dan hou ik nog geld over..
@rikus: precies zoals ik het zou doen
@rikus: geen klokkie is ook prima 😉 Voor mij geen AMG trouwens, verder mooie invulling van de centen.
Tegenwoordig kijken ze niet meer naar kostprijs met wat winst er bovenop als ze een prijs bepalen, maar gooien ze gewoon een bedrag in de lucht en bekijken dan of het goed klinkt voor de rijken der aarde.

https://tenor.com/view/onemilliondollars-gif-4123675
@rick-dos: Geef ze eens ongelijk. Als dit horloge bijvoorbeeld 25.000 euro aan materiaal en arbeidsloon kost, en de gekken der aarde een miljoen willen aftikken ga je toch geen genoegen nemen met bijvoorbeeld 100.000 euro?
@edge: Ik geef ze ook geen ongelijk. Ik constateer alleen dat prijs/waarde verhouding tegenwoordig ver uit het lood ligt. Het is ook wel een teken van de tijd. We hebben tegenwoordig zoveel te besteden dat we niet eens meer naar prijzen kijken en we ons niet meer afvragen of we worden afgezet. Blijkbaar hebben we er tegenwoordig wat voor over om te kunnen claimen dat je het duurste van iets hebt.
@Rick-dos: day is niet alleen bij horloges. Waarom kost een AMG Mercedes het dubbele van dezelfde auto zonder AMG techniek.
@marcus1963: Daar draagt ons belastingstelsel ook wel een steentje aan bij..
@rikus: klopt inderdaad. De auto industrie maakt gigantische winsten. Kijk naar VAG group met miljarden boetes en het bedrijf draait vrolijk verder. Ik vraag me echt af of in de auto industrie geen onderlinge prijsafspraken worden gemaakt. De prijzen van de luxere modellen zijn gewoon te hoog. Er is waarschijnlijk een markt voor dure auto’s dus ze maken ze gewoon te duur. Vraag en aanbod.
@Rick-dos: dat is niet alleen tegenwoordig. Er zijn al honderden jaren mensen met meer geld, waarvoor veel duurdere gadgets op de markt zijn.
Hij is toch wel stiekem mijn F1-held :) en horloge.. nee voor mij mijn Breitling
@Soulmaster: IWC of Panerai voor mij ☺️
@bischero: kijk jij hebt wel smaak. Doe ik er nog Omega bij.
@vopo: Nice!
@bischero: Only Rolex,
samen met Patek, de enige merken wat waarde vast is.
@tfsi: een Mercedes is ook relatief waardevast, maar die vind ik net zo elegant als een Rolex. Niet dus. Maar ieder zijn smaak. Ik koop geen spullen omdat ze waardevast zijn, maar omdat ik ze mooi vind.

Metaforisch:
Rationeel gezien zou ik ook in een 7% PHEV moeten maar rijd al jaren in een 25% en nu 22% auto. Rationeel niet de logische keuze, maar wil de 40dkm wel prettig afleggen.
@tfsi: ik heb een jaar of 6 geleden een omega pre moon gekocht ( 1967)
Heb het bewijs aan mijn pols dat je bewering niet helemaal klopt
@supertjeduc: Er zijn natuurlijk wat uitzonderingen, maar mocht je er ooit aan gaan denken om te verkopen om wat voor reden dan ook, ga je ook met je Omega geen 100% pakken. Ik verkoop mijn GMT 2 ook nooit, maar het is wel een lekker idee dat ik mijn aankoop terug krijg, plus het aankoop bedrag aan winst. En dat is alleen met de Rolex professionele lijn en bepaalde Patek modellen Nautilus bvb.
@tfsi: Nautilus valt best mee, is veel minder waarde vast dan je denkt. Op het moment spant de Daytona natuurlijk de kroon! De grote verzamelaars zitten altijd heel dicht op A lange, Vacherin en hoe lelijk ook maar altijd goed voor een kleine verzamelaars plus is Audemars. Zelf ben ik altijd groot fan en eigenaar geweest van Omega, maar die doen qua waarde als prijsvastigheid idd totaal niet mee met de grote jongens. Zou overigens eerder 100 omega’s kopen voor ik een Richard Mille aanschaf…
@tfsi: Voor je zwart geld..
@rikus: Je draagt er zelf zo één waar snoepjes uit komen?
@tfsi:
Net als @supertjeduc, maar dan met een TAGHeuer Monaco.
@Soulmaster: ook mooi, welke heb je ? Ik ben zelf met Tag Heuer ( ik heb de auquaracer automaat)
@houthakker: Chronomat BO1
Een horloge.. volgens mij interesseert Raikonnen het geen ene reet hoe laat het is.
@rijnounsdoor: als hij maar op tijd kan kakken
Het is een schitterend stukje techniek. Absoluut weergaloos. Maar horloges als dit vind ik nooit zo fraai. Het heeft niet de elegantie van een IWC, Rolex of Breitling.
@viezefreddyw:

En ook die vind je “elegant” omdat ze hard schreeuwend duur zijn ..
@lincoln: Spotgoedkoop in vergelijking met dit 1 miljoen kostende klokkie.
@viezefreddyw:

Nope ..
Heel duur ..
Seiko en Citizen hebben dat veel beter op de rit ..
Richard Mille gebruikt technieken die niemand anders gebruikt. Het is ontzagwekkend knap gemaakt. Kijk dit maar eens: https://youtu.be/lAir_H2TS9g . Of het tonnen waard is (en mooi is) weet ik niet maar mooie techniek is het zeker.
@duderuud:

Best veel van dit soort jonge bedrijfjes met achterlijk dure horloge meuk die de 2008 crisis volharde ..

Dat is nog wel het knapste ..
Wat een belachelijk duur horloge. En nog niet eens mooi ook.
7 gram? Lijkt me een foutje.. bijna onmogelijk naar mijn idee
@macz46: het UURWERK, niet het horloge. En dan is 7gr nog altijd weinig, maar niet onhaalbaar.
The split-seconds chronograph tourbillon—enhanced by fine skeletonization—is powered by a movement that weighs just seven grams, owing to its ultralight construction: It’s composed of grade-5 titanium and an experimental carbon known as Carbon TPT. Dus alleen de tourbilion weegt 7 gram
@macz46: ahhhhhhh dat verklaart een hoop.
Gaat van nul naar 60 in 60 seconden.
Voor een horlogemerk dat pas sinds 2001 bestaat is Richard Mille redelijk snel gehyped via verschillende celebreties, de kenners zeggen dat de prijzen die ver boven retail maar eens snel zouden kunnen vallen. Dit is zeker geen merk zoals Rolex of Patek wat altijd zijn waarde zal blijven houden met andere woorden. Die prijzen zijn wel verklaarbaar omdat ze die horloges bij RM echt niet zo massal maken en een Tourbillion is altijd kostbaar.
Wat maakt het nou echt uit dat een klok gefabriceerd is van al die exotische materialen. Het is tenslotte maar maximaal 7 gr van dat materiaal. Als de volgende editie maar 3.5 gram gaat wegen , kost deze dan 2 meloen of de helft ?
@autopetje: waarschijnlijk zal 2 meloenen niet genoeg zijn.
Een horloge van 100 tot 200 euro is net zo goed en ziet er vaak veel beter uit. De gekken die veel duurdere horloges aanschaffen zijn gewoon domme patsers en gaan dan ook nog klagen als ze vanwege hun te dure klokje beroofd worden of dat er in hun huis wordt ingebroken, enorme sukkels dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).