Gerucht: Kimi Raikkonen is ‘plan B’ voor Ferrari

Auteur: , 29 Reacties

Zoekt Ferrari de weg voorwaarts in een stokoude veteraan?

feestbeest

Vettel heeft dan wel aangegeven dat hij niet de intentie heeft om weg te gaan bij Ferrari, maar koppel zijn huidige vorm aan het feit dat het Ferrari betreft en het is onvermijdelijk dat er gespeculeerd wordt over zijn toekomst. Waarschijnlijk heeft Ferrari daar inmiddels zelf ook wel een paar scenario’s voor klaarliggen, tenzij het team echt zo disfunctioneel is als sommigen denken. Maar dan is natuurlijk de vraag: wat staat er in die draaiboeken?

De meesten zijn het er wel over eens dat een potentiële vervanger van Vettel over de nodige ervaring moet beschikken. Ten eerste is dat Ferrari’s modus operandi en ten tweede hebben ze in de andere auto al Charles Leclerc zitten. Twee jonge honden naast elkaar zetten zou misschien wel goed zijn voor het team, maar een dergelijke breuk met het verleden lijkt onwaarschijnlijk in Italië. Zodoende passeerden eerder al de namen van Daniel Ricciardo en meer recent Valtteri Bottas de revue. Bottas voorzag deze geruchten onlangs zelf nog van extra zuurstof door te stellen dat áls Mercedes hem aan de kant schuift, hij naar het tweede beste team op de grid wil. En ja, dat is dan inderdaad Ferrari, volgens VB77 himself.

Circus F1 denkt echter te weten dat een andere Fin ook nog een optie is voor de roden. We hebben het dan niet over Emma Elina Kimiläinen, die dit weekend in Assen de (meetellende) race in het W Series kampioenschap won, maar over niemand minder dan good old Kimi Raikkonen.

Raikkonen verloor dit seizoen zijn racezitje bij Ferrari, maar bleef wel ‘binnen de familie’ omdat hij bij Alfa Romeo een stoeltje kreeg. Het stoeltje had kennelijk nog wel wat werk, maar soit, een gegeven paard van het steigerende paard kijk je niet in de bek. Twee dingen spreken tegen de Fin voor een comeback bij Ferrari: hij is inmiddels bijna 40 jaar oud en was, als we eerlijk zijn, de afgelopen jaren meestal net wat langzamer dan Vettel.

Maar er zijn ook veel voordelen. Ferrari weet wat het aan de Fin heeft, hij heeft als wereldkampioen geloofwaardigheid bij sponsors, hij heeft een bak ervaring om de auto te ontwikkelen en hij moet geacht worden een harmonieus duo te kunnen vormen met Leclerc. Die laatste kan dan zonder al teveel druk in de rol van eerste coureur groeien. Extra bonus: Raikkonen is met zijn overwinning in de Grand Prix van Amerika in 2018 nog steeds de laatste coureur die een race won voor Ferrari.

Het blijft allemaal als, dan, mits, maar als je alles bij elkaar optelt klinkt dit alles net gek genoeg om realistisch te zijn. Kimi voor zijn derde dienstverband in rood; een puik idee?29 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Denk dat Ricciardo de beste keuze is voor Red Bull. Hij heeft volgens mij maar een twee jarig contract bij Renault. In 2021 komt de rijderscarrousel flink op gang. Ik voorspel dat Vettel, Bottas, Ricicardo en Verstappen dan allemaal hun huidige team gaan verlaten.
@mark997gt3: ik bedoel dat Ric de beste keuze is voor Ferrari natuurlijk…..
Ha! Weer een artikel waarvan iedereen weet dat het niet gaat gebeuren. Daar kan er maar 1 de schrijver van zijn..
@mukmans: op de man spelen. Sjiek…
@camber24: Wat zouden da internetz zijn zonder de ad hominem?
@camber24: is dat verboden op een blog?
@mukmans: verboden niet, maar netjes is anders ;-)
@mukmans: dank!
Er is ook een gerucht dat Ferrari graag weer de F2002 wil gaan inzetten. Die deed het ook wel aardig in het verleden. ~ Bron: he-le-maal niemand.
Dat gaat Kimi niet doen, dan heeft ie ineens weer van die vervelende persverplichtingen en gezeur eromheen.
Denk toch dat jullie de verkeerde man in een regenjas hebben gesproken…
Man wát zou ik Ricciardo die plek toch gunnen! Hij Max en Lewis vechtend om de titel voor drie verschillende teams! Wie er wint doet er weinig toe, als het maar spannend is.
@dutchdriftking: precies dat!
@dutchdriftking: Charles ziet zichzelf denk ik ook graag in die strijd met Max en Lewis!
@[email protected]: Hoop met je mee maar ik denk dat Ricciardo het zou afleggen tegen Leclerc en niet als 1e coureur zal worden gezien.
@dutchdriftking: lol, ricciardo is al over zijn piek heen joh. Na renault nog een periode bij een volgend B-team en dan exit.
@pielemuis: Ricciardo heeft 18 miljoen redenen om niet meer weg te gaan bij Renault. Tenzij ze in Italië een hoger salaris bieden. Maar op een of andere manier zie ik toch niet gebeuren.
Bleekemolen is er niks bij.
@bernoulli: die oude Bleek had gewoon gelijk.
@jaapiyo: jij toch ook? 😉
Kimi en auto ontwikkelen? No way. Beluister zijn interview maar eens op beyond the grid. Hilarisch.
Misschien is het uitruilen van Kvyat en Vettel een optie, Kvyat naar Ferrari en Vettel naast Verstappen in de Red Bull, Gasly nog verder laten rijpen samen met Albon bij Toro Rosso. Win-Win-Win situatie.
Zo heeft Marko zijn droomteam en heeft Verstappen een gedegen partner om tegen en mee te strijden en Vettel overigens ook. Heeft Red Bull ook meer zekerheid op puntjes voor het kampioenschap?
Kvyat is wat meer ervaren ondertussen, heeft dan ook weer wat te bewijzen en Ferrari een Russische attractie in huis, voor het inzamelen van sponsoren en geld.
Gasly kan dan rustig aan zijn toekomst bouwen.
@loutervanplezier: Kvyat is veel te wisselvallig in de Toro Rosso, dit seizoen. Hij wordt regelmatig te kijk gezet door rookie teamgenoot Albon.
@rrrobert: Albon is dan ook beter dan velen dachten. Maar Kvyat kent het team, aangezien hij daar getest heeft en we hebben gezien dat hij erg snel kan zijn als hij het vertrouwen heeft. Ik denk niet dat het gaat gebeuren, maar het is een interessante suggestie. Sowieso zal hij goedkoper om af te kopen zijn dan Ricciardo.
Vettel stopt aan het eind van zijn contract en gaat DTM rijden voor Alfa Romeo
@soulmaster: Als Vettel een punt zet achter zijn F1 carrière zie ik hem eerder zijn eigen barber shop openen:) “Die falsche schnurrbart! Be like mario”… Of “Schneiden, rasieren und dein gesicht verlieren” en “Mit ein wenig gesichtshaar is der rennwagen nicht mehr fahrbar” etc.
Kimi is tevreden en tenzij er een mega salaris tegenover gezet wordt zie ik dit scenario niet snel ontvouwen… Hamilton buiten beschouwing gelaten snapt Kimi dit spelletje als geen ander, het punt van Formule1 is om als rijder een “mythische” status te krijgen en te behouden. Zie Alonso (wordt nog steeds bestempeld als een van de beste ooit) zie Hamilton, zonder afbreuk te doen aan zijn kwaliteit rijdt hij toch het meeste van zijn carrière in de beste auto van t veld.

En dan nu Vettel (en het probleem en voedingsbodem van dit artikel) Snel naar de top, met als kanttekening dat hij in kampioen werd terwijl hij in de snelste auto van het veld reedt (los van die prachtige monza regen [email protected] Toro rosso) Maar nu, en zijn laatste Red Bull jaar toch niet zo mega sterk uit de verf komt t.o.v. zijn teamgenoot… Dus zijn status nu (en als gevolg ook toen hij wereldkampioen werd) keihard onderuit wordt gehaald…
@ruudjuh1986: Dus de conclusie die ik was vergeten… :) Kimi heeft de schaapjes op het droge. Gaat niet snel zijn “status” te grabbel gooien door terug te keren naar Ferrari. De kans dat Leclerc hem afstraft is te groot, maar ja voor veel geld is alles te koop dus zeg nooit nooit.
Kimi is een ideale tweede man, eigenlijk elke Fin, doet precies wat je zegt over de board radio. Zou het prachtig vinden om hem weer op het podium te zien. Het is een hele stabiele rijder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).