Klabats: de Peugeot L750 R HYbrid

Auteur: , 13 Reacties

Eigenlijk is de naam van dit ding nog langer, maar het is maandagochtend.

Peugeot L750 R HYbrid Vision Gran Turismo, da’s de volledige naam van deze flashy Franse concept car. Deze kar is de opvolger van de L500 R HYbrid Vision Gran Tusimo die vorig jaar werd gepresenteerd. De nieuweling is slanker en sportiever dan z’n voorganger. Bovendien moet deze L750 aan de weg plakken als nooit tevoren.

Onder de kap ligt een benzinemotor met 580 pk en een redline bij 10.000 rpm. De verbrandingsmotor wordt geholpen door een elektromotor met 170 pk en schakelen gebeurt met een sequentiële ‘bak met zeven versnellingen. De remmerij bestaat uit geventileerde koolstofvezel schijven rondom en de actieve vering past de rijhoogte van de L750 continu aan. Het onafgeveerd gewicht is laag gehouden met gesmede magnesium velgen.

Verder weegt de L750 slechst 875 kg en is 0-100 km/u mogelijk in 2,4 tellen. Het addertje onder het gras? Deze kar is alleen te rijden in Gran Turismo. Peugeot hangt er ook nog een soort wedstrijdje aan. Wie de meeste rondjes in 24 uur kan rijden wint iets, je vindt alle info op het twitteraccount van het merk vanmiddag om 12:00.13 reacties

Krijgen we straks ook nog vr rijtesten op Autoblog? Ik wordt oud….
@pomoek: WTF; een – te serieus – artikel over een fictieve auto in een racegame ? Snel naar apparata.nl met die Mario-Kart onzin a.u.b….
Wie in 24u de meeste rondjes rijdt wint iets. Een epileptische aanval zeker… Wel een mooi scherp design!
Het is allemaal een beetje verzonnen. Tuurlijk kun je 750pk in een Peugeot rammen. Maar een game kan nooit simuleren hoe hij in het echt zou rijden mbt betrouwbaarheid etc. Dus als GT vol zit met dit soort onzin ben ik ineens een stuk minder geïnteresseerd.
@720s: vandaag weten we het, volgens mij kun je een demo downloaden vandaag, is ff kijken of het nog steeds klinisch stofzuigen is tegenwoordig.
@720s: De volledige game bevat 162 auto’s, waarvan liefst 34 Vision Gran Turismo’s. En dan heb je ook nog eens het kenmerkende Gran Turismo probleem dat er veel variaties van één model in zitten. En dan heb je ook nog eens door Gran Turismo zelf bedachte raceversies, zoals een “Gr. 4” raceversie van de Bugatti Veyron en een “Gr. B Rally car” van de Peugeot RCZ. Ik zit daar persoonlijk niet op te wachten. Geef mij gewoon een goede selectie aan bestaande auto’s en met genoeg variatie. Af en toe een Vision GT of door Polyphony bedacht racemodel tussendoor vind ik niet erg, maar nu zijn die veel te aanwezig.
@edge: Deze GT6+ reskin met 3 special editions at launch date wordt net zo gehyped als de Titanic film jaren geleden en maar heeft toch echt framerate issues op de PS4. Echter, zolang de marketing-campagnes maar hard genoeg roepen dat ‘echte’ coureurs hun ‘carriere’ met GT begonnen zijn (ik ben mijn carriere begonnen met Hunchback en Pac-man; wat zegt dat dan ?); kunnen alle criticasters weggezet worden als n00bs; brilliante PR; maar of de game ook echt een klassieker wordt: ik denk het niet !
@edge: Ik heb zelf geen PS4 (Xbox voor Forza) maar iemand stuurde mij wat plaatjes van de GT Sport fotomode en daardoor ik denk dat de nadruk op graphics ligt. Want holy shiet, die zien er goed uit.
Ik hoefde het artikel niet eens te lezen en wist dat het over gran turismo ging.. Zo jammer dat gt die kant op gaat :(
Voorbode van de nieuwe afstands racer?
Die specs zuigt Peugeot nog harder uit haar duim dan mijn vriendin gisteren iets uit mij heeft gezogen.
@berlinetta: had je een tekenbeet? Kun je beter met zo’n tangetje doen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).