Koe loopt over de A2, kilometers file als gevolg

Auteur: , 39 Reacties

We hadden al een paard in de gang, een schaap over de dam en nu een koe op de snelweg. Houdt het dan nooit op?

Lopende verkeersdrempel

Zondagmiddag op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Normaal gesproken op dat tijdstip niet het decor van files. Maar hoe anders was het op deze eerste van mei. Vandaag stonden de auto’s kilometers lang bumper aan bumper, in de verzengende hitte bovendien. Of eigenlijk, in een lekker zonnetje, klopt wellicht beter. En niet vanwege een ongeluk met een vrachtwagen, wegwerkzaamheden of een sinkhole op de middelste van de vijf banen. Nee, de oorzaak was een koe. De zwart-wit gevlekte dame was haar gezelschap in de wei blijkbaar zat (of had een leuke stier getinderd, kan ook) en ging eens lekker aan de wandel. Over de A2 inderdaad.

Omdat zo’n beest al gauw evenveel weegt als pak ‘em beet een Suzuki Alto, is het beter om toch even gas terug te nemen en te wachten tot de hulpdiensten arriveren, in plaats van er tegenaan te rijden om zo de weg vrij te maken. En zo geschiede, met een kilometerslange file tot gevolg. De politie zorgde dat de auto’s afremden en een in de haast opgetrommelde boer kwam to the rescue met zijn veewagen. Daarop konden de auto’s weer lekker doorrijden en eventueel de staatskas wat spekken in de trajectcontrole.
En toen was de koe weer weg. Snelweg, zogezegd.

Het is volgens de wegbeheerder nog niet duidelijk hoe de koe op de snelweg terecht kon komen. Nou, ik heb een hint. Ik denk dat er ergens een hek heeft opengestaan en dat de koe daar doorheen is gelopen. Zo moeilijk is het niet, toch?

Fotocredit: Rijkswaterstaat via Twitter39 reacties

Lijkt me sterk dat een koe van gemiddeld 500 kg door de beek batterd, daarbij zie je op de 2e foto een mitsubishi pajero met een koeientrailer dus waarschijnlijk is de koe uit de trailer gelopen.. Lijkt me het meest logisch
@kris911: ik dacht dat het de auto van de opgetrommelde boer is
@kris911: Die is inderdaad van de opgetrommelde boer!
@kris911: waarschijnlijk liep de koe eerst over de snelweg rond en op het moment dat de 2de foto is genomen, waren ze bezig om de koe in de trailer te zetten
@kris911: je kunt beter geen conclusies trekken als je er echt totaal geen verstand van hebt. Iedereen die er zelfs maar een beetje vanaf weet, weet dat koeien soms door een sloot komen.
@lekbak: beter haal je geen ouwe koeien uit de sloot.
@kris911: is alleen geen pajero maar een swb (short wheel base) nissan patrol…
Ik mis de kuddes makke schapen die twee maal daags van A naar B sukkelen, @Nicolasr.
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt😉
@rufctr01: Jawel, dan gaat ie achter een boom staan en doet ie een bloemkool na.
koeien kunnen zwemmen ;)
@gbjv: We gaan geen ouwe koeien uit de sloot halen.
Tjah die koe dacht… De A2 is toch een melkkoe dus ga ik daar ff naartoe 😄
Die koe heeft een hoop mensen boetes bespaard
Richting koevorden zeker
Een duif zegt ‘roekoe’.
Wat zegt een koe?
‘Roeduif’
@banaan7: Raap me op!!!!!!
@banaan7: Surinaamse duif zegt: doekoe, doekoe!!
Km,s file !!
Was die koe 5 banen breed dan ??

Raar verhaal ..
@lincoln: Het hele verkeer zal wel stil gelegd zijn, je wilt niet met 100km/h een koe tegen je bumper hebben, dat zal wel een aardig deukje opleveren.
Tja, die koe komt wel door de sloot, maar dan moet hij de kant nog op. Lenig beest dus.
@dutchdriftking: of verkeerde sloot. Als de wal niet steil genoeg is komt elke koe er door.
Aah joh, dat beest zocht gewoon een goede plek om auto’s te spotten
Eindelijk iets echt premium op de weg..
Stom beest..
@rob68: meestal zit een domme koe in de auto, nu loopt die los…
Hij was op weg naar louwman exclusive cars, om uitgemolken te worden.
Hoeft niet eens een openstaand hek te zijn geweest, bij mij in de buurt loopt ook regelmatig een koe los omdat ze gewoon tussen het hek door kan kruipen (of er overheen kan springen) en de boer het vertikt om er iets aan te doen.
@stephano:
“……….. (of er overheen kan springen)………
Maar je bent al zo ver dat je het verschil tussen een koebeest en een paardbeest kent? Mooi!………….
@9000cse: iemand in mijn ouderlijk dorp is eens aangevallen door een (zijn eigen) koe. De vrouw, die alles zag gebeuren belde met een mobiele telefoon 112, waarop de telefonische geen ambulance wilde sturen want een koe was toch niet sterk genoeg om een man ernstig te verwonden.

Jij klinkt net zo, je hebt echt geen idee waar je het over hebt…
@lekbak:
Jij ziet vaker koeien over hekken springen?
En verder snap ik niet wat de rest van je verhaal hiermee te maken heeft. Een telefoniste die geen hulp stuurt als iemand door een koe of stier gewond is geraakt hoort daar niet te zitten. Zo’n dier drukt iemand gewoon dood. Met zijn/haar lijf of met zijn/haar kop.
@9000cse: ik heb al meerdere keren een koe over een hek zien springen ja. Niet zoals een paard op tv maar sommige koeien lukt het wel. En dan ben ik niet eens een boer.

Wat die telefoniste betreft: die dacht ook dat ze verstand van koeien had.
Haha, dat is een vriend van mij!
@e550: ben jij bevriend met een koe ja?
@heat59: Boes, Boes
Je zou bijna gaan denken dat het een internationale oproep voor een 1 mei viering was. Zaterdag op de M1 van Luton naar Londen hetzelfde ritueel. Zo’n 20 kilometer lang niet harder mogen rijden (met verschillende stukken stilstand) dan 40 m/h = 64 km/h vanwege “animals on the road”.
Overigens geen “kip” gezien, maar natuurlijk wel aanzienlijk tijdsverlies. Al was dat niets vergeleken met wat nog komen moest: De wachttijd voor de shuttle.
Aangekomen en aangesloten op de file bij het terrein van de shuttle om (onze tijd) 15.50 uur. Vertrokken met de shuttle om (onze tijd) 22.10 uur. Ik kan je verzekeren dat je dan liever op de A2 even wat langer en langzamer moet rijden vanwege een avontuurlijke koe op stieren-zoektocht ;-)……
Er rijden toch alleen maar koeien op de weg?Melkkoeien.
De A2 is inderdaad een melkkoe van de Nederlandse staat, deze koe neemt het alleen iets te letterlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).