Komt Kubica dan toch terug bij Renault? [updated]

Auteur: , 15 Reacties

We gaan de Pool dit weekend in actie zien en dat zou meer kunnen betekenen...

Komt Kubica dan toch terug bij Renault?

Aankomend weekend staat de GP van Hongarije op het programma en dat wordt een bijzonder moment voor Robert Kubica. Op vrijdag zal de Pool namelijk de RS17 van dit jaar aan de tand voelen en dat wordt de eerste keer dat hij in de huidige F1-racer stapt. Voorheen testte Kubica met oudere auto’s, zoals dat door de FIA is voorgeschreven.

De vrijdagtest staat in het teken van het vergaren van data over de RS17. Daarnaast zal Renault natuurlijk ook scherp in de gaten houden in hoeverre Kubica klaar is voor een rentree op het allerhoogste niveau. Da’s opmerkelijk, want Renault-teambaas Cyril Abiteboul leek eerder nog uit te sluiten dat de coureur volgend jaar voor het team gaat rijden.

Kubica gold als een zeer groot talent in de Formule 1 en bovendien kennen de meesten hem als een sympathieke vent die de gunfactor absoluut heeft. Eerder raakte hij zwaargewond bij een crash met een rallywagen, maar het lijkt erop dat de Pool opkrabbelt richting zijn oude niveau.

Robert sloeg onlangs trouwens een aanbod af om volgend jaar in het WEC uit te komen met een LMP1-auto. Hij focust zich volledig op een terugkeer in de F1.

UPDATE: foutje! Kubica komt niet op vrijdag in actie, maar op de dinsdag na de race.15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Pssst, niet vrijdag 28 juli tijdens het weekend, maar op 2 augustus de woensdag erna. Dit is tijdens de In-Season test.
Het was natuurlijk een topcoureur en geschikte vent, maar na zo’n ongeluk, zo lang te zijn weg geweest en hij is inmiddels “op leeftijd”, snap ik niet dat die verhalen maar rond blijven gaan. Er zijn, lijkt me, nu zat nieuwe jonge honden die minstens zoveel potentie hebben.
@trustmeiamanengineer: dat denk ik ook steeds, maar ik hoor steeds dezelfde 2 of 3 namen. En die zijn dan reeds verbonden aan andere teams. Dus: waarom niet?
@trustmeiamanengineer: vlak deze man niet uit. In de test van kort geleden was hij al sneller dan Sirotkin en in de simulator van Renault was Kubica met de auto van dit jaar al sneller dan Hulkenberg. Uiteraard is de simulator geen echte auto en vooral de conditie van zijn arm zal dan echt duidelijk worden. Maar ik schrijf hem zeker niet af. Goede kans dat hij na Hongarije instapt als vervanger van Palmer.
@nerekop: En dan was het niet een beetje, hij was gewoon serieus veel sneller dan Sirotkin. In zijn eerste run op de zachte band was het verschil volgens de aanwezige journalist al 0,45 seconden. Kubica gaf aan dat hij nog een run op de zachte band wilde omdat er nog een paar tienden uit te halen was, maar Renault had geen setje meer liggen. De schatting van Kubica zelf is dat hij nog eens 0,3 à 0,4 seconden van die tijd af had kunnen snoepen.
Ik gun het de beste man van harte. Het is/was ook een onwijs groot talent. Maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat hij met zo’n arm nog het hoge niveau aankan. En dan bedoel ik niet een test, maar een volledig seizoen met 20 races.
@viezefreddyw: Hij gaat testen volgende week en niet de vrije training doen van vrijdag. Dan zal hij moeten proberen om 100+ ronden (1,5 tot 2 keer een normale raceafstand) te gaan rijden om te bewijzen dat hij fit is om een heel weekend vol te kunnen houden. De baan is ingerubberd van het weekend ervoor en lekker snel en het mickey-mouse circuit zal het nodige gaan vragen. En niet te vergeten dat F1 auto’s stuurbekrachtiging hebben en die staan “krachtiger” nu de auto’s harder door de bochten gaan.
@bassx: Ik ben echt razend benieuwd. In de E20 heeft hij nu twee tests achter de rug. Op Valencia reed hij meer dan 100 ronden, en op Paul Ricard reed hij 90 rondjes. Ik denk dat hij in positieve zin wel eens zou kunnen verrassen op de Hungaroring.
Inderdaad, zoals al vermeld, hij zal niet AS vrijdag of in het weekend rijden, hij rijdt pas op de dinsdag na het weekend! Maandag komt Nicholas Latifi in actie voor Renault.
Overigens offtopic, maar zijn arm ( links op foto ) eng dun. Dat je daar een auto mee kunt besturen….bizar!
@gertjan2012: stuurbekrachtiging
@gertjan2012: Zijn linkerarm doet al het werk en zijn slappere rechterarm is slechts ter ondersteuning. Hij gaat ook rijden met een aangepast stuur waarmee hij volledig met links schakelen kan in plaats van de traditionele setup waarbij je terugschakelt met links en opschakelt met rechts.
@Gertjan2012 -> Dinsdag 1 en Woendag 2 augustus testen ze. Robert test de 2e dag op 2 augustus!
@rikrace: Scherp :-)
Hij heeft wel wat weg van Gargamel. Dan zal Smurfin ook wel ik de buurt zijn…
Haha die kale kop

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).