Komt Volvo op de proppen met een pieklein Volvootje?

Auteur: , 24 Reacties

Volvo zoekt het wellicht lager op.

Volvo

Volvo is de laatste jaren vooral bezig geweest met het vernieuwen van de bovenkant van hun gamma. Mocht ook wel, voor de modellen met ’60’ of hoger in de naam begonnen de jaren inmiddels aardig te tellen. De meeste waren al (flink) langer op de markt dan de huidige standaardlevenscyclus die de meest merken aanhouden van zeven jaar. De ’60’ en ’90’ familie staan nu weer goed op punt, zelfs de naamgeving is verbeterd. De ’70’ en ’80’ hebben (voorlopig) het veld mogen ruimen.

Onder de grote jongens is het echter een beetje een ander verhaal. Oké, Volvo heeft de nieuwe XC40 (rijtest) in de aanbieding, maar daarnaast is het een beetje sappelen. De V40 doet weliswaar nog niet per se aftands aan, maar is toch al sinds 2012 op de markt. Het is onderhuids zelfs nog een halve Ford. De beste dagen van de voormalig leasetopper lijken daarmee al achter de rug. Volvo zal dus vast al noest aan het werk zijn aan een opvolger, maar komt er ook nog iets onder de v40 in het gamma?

Die mogelijkheid lijkt wel op tafel te liggen, gezien Volvo’s Chinese eigenaar Geely een kleiner platform heeft ontwikkeld ‘onder’ het CMA-platform (XC40, Lynk & Co 01, Lynk & Co 03). Het zogeheten BMA-platform is bedoeld voor -je verzint het niet- B-segmenters. Op het platform kunnen zowel auto’s met alleen (kleine) verbrandingsmotoren gebouwd worden als plugin-hybrides en Mild Hybrids.

De eerste auto die gelanceerd zal worden op het platform is de Geely SX11, een kleine SUV die voor later dit jaar op de planning staat. Geely geeft aan dat er in de toekomst (uiteraard) meer auto’s binnen hun merkenportefeuille het platform zullen gebruiken én dat het platform ook naar Europa komt. Over welke merken het betreft geeft Geely nog geen uitsluitsel. Denk jij dat een Q2-concurrent of iets dergelijks van Volvo een puik idee is, of is daar geen ruimte voor onder de XC40?24 reacties

Misschien gaan ze hem wel de “c30” noemen..!!1
@usmurf: of 480
Is autoblog overgestapt op microsoft paint?
@reggie-boy_rood: Binnenkort zwarte pijlen tot ze de kleuren ontdekken…
Xc20, crossoverland heeft dit nodig, kunnen niet genoeg van dit soort hokken hebben.
@lekkerlinksrijden: Yep, de Opel Mokka/Renault Modus rijders konden best eens een paar euro’s extra over hebben om hun broze botten en kleinkinderen in een echte Volvo te vervoeren.
Opzich zou een kleine hatchback een goeie aanvulling zijn voor hun segment. En een mini volvo ter grote van een aygo of vw up zou ook niet heel verkeerd zijn.
Tuurlijk komt ie er. Het platform is er al en het design wordt ook geen verassing. Dus niet heel investment nodig.
@e34m5touring: Ha, woordje vergeten… moet zijn heel veel investment.
Lijkt me een logische stap. Premium B-segmenters als de Mini en A1 doen het prima, dus als je het platform, de motoren en de rest van de techniek toch al hebt liggen kun je er net zo goed een graantje van meepikken.
@Edge: ze hebben het over een mini SUV. Toch iets anders dan een A1.
@ikleesookoverautos: Kan zomaar op hetzelfde platform staan allemaal. Net als de Clio/Captur, Ibiza/Arona etc
Dan zal Nederland definitief veranderen in Volvoland.
Ja, en nu graag een ultralicht en zuinig autootje. Lees 1:50 of een grote range. Moet allang kunnen, ipv die talloze gadgets en overbodige luxe.

Zowat de hele technologische vooruitgang en daarmee het verbruik is teniet gedaan door dramatische toename van het gewicht en formaat. Erg jammer.
@jagftype: als ik jou was zou ik eerst eens een cursus zelfbeheersing doen zodat je niet meer 4 x op die verzendknop zit te rossen 😂
@rhellema: zo probeer ik de fabrikant te bereiken. 😆 Nee, maak die site dan ook beter werkend.
@jagftype: hahaha…maar het verzenden van reacties is echt een drama. De server heeft ook last van de warmte denk ik.
Ja en nu graag een ultralicht en zuinig autootje. 1:50 of een grote range moet allang mogelijk zijn, ipv overbodige gadgets of luxe.

Zowat de hele technologische vooruitgang qua verbruik is teniet gedaan door de dramatische toename van het gewicht, erg jammer.
Een spiritueel opvolger van de Volvo 66 dus!
Een opvolger van de C30 zou wel leuk zijn, ondanks dat het model op leeftijd is blijft het een fraaie verschijning.
Zou er nog een Volvo cabrio komen? Liefst niet te klein
Als ze dat doen, doe dan maar meteen formaatje smart. Maar beter, leuker, mooier, praktischer en goedkoper.

En elektrisch natuurlijk…
Ik denk niet dat volvo deze weg inslaat, Link&Co zal waarschijnlijk de markt voor stadsauto’s beleveren en Volvo de zakelijke markt
Een xc20, geen ruimte of off road capaciteiten maar kun je wel zeggen dat je een suv rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).