Koop binnenkort je eigen stukje Aston Martin

Auteur: , 6 Reacties

Steek je geld in deze Britse sportwagenfabrikant.

Koop binnenkort je eigen stukje Aston Martin

Lange tijd wordt er al over gesproken, maar vandaag krijgen we dan eindelijk de bevestiging dat Aston Martin inderdaad een beursgang voorbereidt. Dit laat Aston Martin vanochtend weten bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers. De Britse sportwagenfabrikant heeft duidelijk gezien dat Ferrari flink de wind in de zeilen heeft na diens beursgang, dus lijkt het ook voor Aston Martin een onvermijdelijke zet.

Hoewel Aston Martin wel degelijk naar de beurs gaat, is het vooralsnog onduidelijk wanneer dit moet gebeuren. Volgens persbureau Reuters zal Aston Martin aanvankelijk peilen hoe groot de interesse is bij de investeerders, alvorens ze beslissen wanneer de beursgang gerealiseerd wordt. Wanneer Aston Martin de beurs op gaat, zullen zij te vinden zijn op de London Stock Exchange (LSE).

Het peilen van de interesse slaat in dit geval vooral op de introductieprijs die aangehouden zal worden. Halverwege volgende maand (20 september) zullen de Britten de prospectus onthullen, met daarin o.a. de introductieprijs van het aandeel. Aston Martin heeft momenteel al de noodzakelijke documenten ingediend bij de Britse beurstoezichthouder, dus in dat opzicht is alles in kannen en kruiken. Wanneer de kogel door de kerk is, kan de beursgang relatief snel worden verwezenlijkt.

Aston Martin heeft het idee van een beursgang nog niet lang in het hoofd, maar sinds het bedrijf winst is gaan draaien, zijn de Britten groter gaan dromen. Aston Martin maakte vorig jaar voor het eerst in acht jaar tijd winst.

Beeld: de nieuwe Vantage, via @dutchstylez6 reacties

‘k Heb liever een hele 😁
Geweldige auto’s, maar man-o-man, wat een bodemloze put met geld moet daar altijd in gestoken worden. Ik kijk wel uit.
@lacker: Nee hoor. Tot voor kort heeft het merk als één van de weinige merken het volledig zelfstandig volgehouden. Dat ze dat financieel niet altijd haalden, is niet gek. Vandaar ook de talloze DB9-afgeleiden, dat scheelt productiekosten.

En nu ze een en ander met Mercedes-Benz gaan delen, verwacht ik dat het resultaat voor Aston Martin alleen maar gaat toenemen.
@granlusso: ik zie er juist in dat sind Ford de boel verkocht heeft het vooral pappen en nathouden geweest is. En zie in deze beursgang een aanwijzing dat Mercedes niet van plan is de tent over te nemen.
@mashell: volgens mij hadden ze vorig jaar iets van 86 mln verdiend toch?
Leuk! Ik heb ook een Ferrari aandeel. Voelde me zondag toch een soort van trotste mede teambaas ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).