KOOP DAN!!! Ferrari 308 IMSA GTU

Auteur: , 15 Reacties

Het lijkt misschien op een Fierrari, maar het is toch echt een Ferrari.

Ja, wacht maar even met dat rouwen voor alweer een misvormde Pontiac Fiero, we hebben hier te maken met een echt stijgerend paard uit Maranello. Tenminste, dat moet het ooit geweest zijn voordat de good ol’ boys van Huffaker de auto, aan de plaatjes te zien althans, zo’n beetje compleet opnieuw opgebouwd hebben.

De bedoeling van de ombouw was om de auto klaar te maken voor de strijd in de destijds florerende IMSA (International Motorsport Association) racerij, waarin menig witgoedondernemer zijn inkomsten trachtte wit te wassen in de jaren ’80. Naar verluidt heeft deze auto echter nooit veel echte competitie gezien door een reglementswijziging voordat de auto’s goed en wel af waren. Net als de twee andere exemplaren die door Huffaker zijn omgebouwd kwam deze 308 dus nooit echt tot curbstones opvreten op de limiet. Wat dat betreft verkeert deze Ferrari in goed gezelschap van illuster familielid 288 GTO die eenzelfde lot beschoren was.

Het is echter tevens goed nieuws voor de potentiële koper, want het betekent dat de auto als het goed is een makkelijk leven heeft gehad met alleen een paar track days, twee lokale SCCA races en wat uitjes met het ongetwijfeld gezellige gezelschap dat de ‘Ferrari Club of America’ heet. Misschien dat dit gebrek aan racesucces ook mede oorzaak is van de voor hedendaagse klassieke Ferrari begrippen welhaast prettig lage vraagprijs van $149.995. Daarvoor krijg je niet alleen dat felbegeerde oude Ferrari VIN-nummer, maar ook een Italiaanse V8 achter je rug die volgens de verkoper 390 pk maakt bij een ongetwijfeld trommelvlies bedreigende 9.600 toeren per minuut, toegevoegde lichtgewichtheid daar het gevaarte minder dan duizend kilo weegt, prachtige 16″ gouden BBS honinggraat wielen met chromen lip en als klap op de vuurpijl vier rode ronde achterlichten zoals dat heurt bij een Ferrari uit ‘Murica!15 reacties

Want!
Ik wil die centerlocks wel hebben voor mijn auto, sowieso wel een dik ding, maar niet wat ik nou zou kopen.
@dutchdriftking: onder welke wagen komen ze dan te liggen?
-edit: nutteloze bijdrage-
Deze wagen is niet in opdracht van Ferrari of door Ferrari gebouwd, dus daar heb je meteen je reden voor de lage prijs. Ik pas, voor 150k zou ik toch eerder voor een tweedehands Testarossa, 550, of 599 gaan.
Hij is wel gaaf hoor. De prijs is niet al te laag hoor. Maar het is wel een onwijs gaaf ding om te hebben. Hoe gaaf zou het zijn als je hiermee kan meedoen met een classic klasse?
Ultiem!!!!!!!!
De bovenste draagarmen met gebogen buizen kunnen echt niet. Gewoon slechte engineering, ik vraag me af of dat door Ferrari zelf is ontworpen.
Colin Chapman (Lotus) schreef daar al jaren eerder over; “wishbones with built in intrinsic failure”
@janjansen: want? Knik?
Wel vet hoe de dynamo op een aandrijf as zit.. grappig detail
@rossi46audi: 2CV heeft dat ook😂
Draagarmen achter die ‘vast’ lijkt te zitten met een getande riem. En dat voor maar €150k 😂
@sacht: Dat is een reserve riem voor de dynamo. Die zit al om de achteras heen dus als hij tijdens een wedstrijd knapt dan kan je heel snel een nieuwe er omleggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).