Koop dan: WRC Ford Focus van Colin McRae

Auteur: , 10 Reacties

Waan je een racelegende in deze Ford

Ford Focus WRC van Colin McRae

Colin McRae, voornamelijk bekend van de Playstation 2, was met mij achter de joystick niet zo’n goede coureur. Het schijnt dat hij zonder mijn stuurhulp echter flink snel was, in 1995 won hij zelfs het wereldkampioenschap rally met Subaru.

Eerder had je al de kans om een door McRae aangeraakte Subaru te kopen. Nu dient de kans zich aan om een andere klassieke rallyauto van Collin McRae te kopen. Op 23 februari wordt namelijk de World Rally Championship Ford Focus geveild, waarin McRae in 1999 vier rallies reed. Dit deed hij samen met bijrijder Nicky Grist. Gedurende het hele seizoen heeft de auto 11 keer gereden. Het beste resultaat van Colin McRae met de Focus was een vierde plek in Frankrijk.

1999 was het eerste jaar dat de Ford Focus werd gebruikt als rally auto. Hiermee loste hij de iconische Escort af. De enige twee rallies die McRae dat jaar wist te winnen voor Ford en het M-Sport team, waren de rallies in Portugal en Kenia. Die vierde plek die gescoord werd met dit exemplaar was de laatste van in totaal slechts drie keer dat McRae de finish haalde. Dit had te maken met het non-stop uit elkaar vallen van de Focus en de drang om te crashen van McRae zelf.

De auto wordt geveild tijdens de Silverstone Auctions‘ Race Retro Competition Car Sale. Met een dergelijke naam kan het natuurlijk niet anders dan dat er nog meer leuk spul geveild wordt. Je kunt je geld bijvoorbeeld ook kwijt aan een 1993 Group A Subaru Legacy, waarin Ari Vatanen en Richard Burns reden.

De verwachtte verkoopprijs ligt tussen de 140 en 160 duizend eurie, maar zoals we weten willen de prijzen nog wel eens flink oplopen tijdens een veiling.

Adam Rutter, een klassieker specialist bij Silverstone Auctions, benadrukt hoe bijzonder het is dat ze een rally auto van een legende als Colin McRae mogen veilen. Het is zeer zeldzaam dat een auto van dit kaliber geveild wordt. Volgens mij ruikt iemand de zoete lucht van hoog opgedreven veilingprijzen.10 reacties

Probleem van deze Ford is dat het geen Impreza is.
En daar bedoel ik mee dat 95% van de mensen McRae met een blauwe Impreza associeert en niet met deze -overigens brute en uiterst capabele- Martini Ford Focus WRC.
Overigens @merkenlinho is zijn het rallies en geen races.
@desjonnies: precies! En ik ken ‘m dan nog goed uit m’n ps1 tijd. Goud waard, maar wel met een impreza inderdaad! Daarnaast is een rallywagen wel gewoon heel erg vet!
@desjonnies: nu voel ik me wel heel speciaal, want ik associeer McRae vooral met de Focus WRC. Kan ook door het geniale, epische Colin McRae Rally 2 komen. En omdat ik de Focus een heel stuk geiler vond dan die blauwe sedan.
@jochempie: ja dat heb ik ook. Colin McRae is voor mij een eerste serie Focus met Martini-pyjama aan
Ik waan me in elke willekeurige auto een racelegende.
@rikus: Ik zit nu in tram 17 en heb precies hetzelfde.
Jij waande je misschien een rallye rijder op de ps2. Ik waan me af en toe heli piloot in fsx, daar ben ik dan wel weer beter in dan Colin.. Nee sorry baas van een kerel in die tijd. Heeft voor mij persoonlijk wel de eerste wrc herinneringen opgeleverd!
Kan mij de Colin McRae Rally spellen nog goed herinneren. de Playstation draaide toen overuren.
Samen met Richard Burns en Carlos Sainz de grote namen in het WRC.
Helaas zijn er 2 van die drie te vroeg overleden.
Raar eigenlijk dat hij er maar zo weinig succes mee heeft gehad. Voor mij is deze combinatie namelijk de meest bekende in rallyland. Het zal aan de PC liggen waar ik zelf mijn rally-ervaring heb opgedaan achter het stuur van deze auto met mijn vader als navigator naast me. Mooie tijden waren dat 😊.

Overigens ook een spel (rally masters?) op de PC waar je over onuitspreekbare Ierse trajecten reed (Tyr-na-nog ofzo?) of over de bevroren meren van Zweden. Geniaal spel was dat!
Voor mij een legende.
Niet altijd de snelste, wel altijd de beste.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).