Koop de goedkoopste HEMI van Nederland

Auteur: , 29 Reacties

Dikke hemisferen op je beeldscherm.

Chryslers visie op auto’s is vrijwel hetzelfde als die van resident AB-filmgoeroe @martijngizmo. Er zit slechts een nuanceverschil in. Waar Martijn leeft bij het adagium ‘geen enkele auto is ooit slechter geworden van 100 pk extra’, houden ze bij Chrysler vast aan ‘geen enkele auto is ooit slechter geworden van een HEMI’. De Amerikanen brachten de legendarische bolle verbrandingskamers (techniekspecial) terug in 2003, plempten ‘m in praktisch alle relevante modellen en keken vervolgens nooit meer om.

Een van de eerste auto’s die profiteerde van een HEMI was de Chrysler 300C uit medio jaren nul. De opvolger van de 300M was een indrukwekkende auto, althans van de buitenkant. Je moest eigenlijk niet instappen, want daar werd je verwelkomd door plastics van een kaliber waar de Chinese copycat van Tyco Toys zich nog terecht voor zou schamen. Het geheel stond op een stokoud platform dat nog ergens rondslingerde toen Mercedes zich met de staart tussen de benen uit de Detroitse voeten gemaakt had. Maar ach, dat alles mag de pret niet drukken, mits de juiste krachtbron onder de kap ligt. De roffel van de minimaal 5.7 liter grote HEMI V8 doet je namelijk al je twijfels vergeten.

Zeker als je de auto gekocht hebt voor minder dan vijf ruggen. Want jawel! We zijn dankzij een tip weer eens afgreisd naar het pittoreske Rotterdam, waar de goede deals voor het oprapen liggen. Voor deze 300C Touring vraagt het onvolprezen Jet Cars slecht 4.890 Ekkermannen. Er staat weliswaar bijna drie ton op de klok, maar dat kan zo’n HEMI met het juiste onderhoud makkelijk hebben. Mag dus geen probleem heten, immers bleek onze van Jet Cars gekochte Alfa 156 Sportwagon ook belachelijk foutloos te zijn. Buy now?

Bedankt Robert voor de tip!29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
interieur ziet er nog opvallend als goed uit na 3 ton ..

mensen die dit zo slecht vinden zullen dan waarschijnlijk in een auto rijden met meer dan 7 ton op de klok ofzo ..
@lincoln: waarschijnlijk wel..
Maar het is een 944 type 1 ..
Dus de teller heeft maar vijf cijfers ..
En stopt soms als het rode tandwieltje achter de klok weer verschoven is ..
Wat niet weet ..
@lincoln: ik zou zeggen, koop hem. De plaatselijke benzineverkoper zal blij zijn
@lincoln: vooral die linker lendesteun van de bestuurdersstoel.
@hplh:

denk dat een lease auto de beste optie voor je is ..
@lincoln: Interieur is niet premium maar blijft wel heel, platform is niet hypermodern maar is helemaal uitontwikkeld en zal de tand des tijds echt doorstaan, motor is vrijwel bulletproof met goed onderhoud en de automatische transmissie is die 5 bak die Mercedes al vanaf het jaar kruik in hun wagens stopte.

Dit is echt zo’n auto die het heel erg lang kan uithouden. Heb de mijne nu al 10 jaar en heb er vrijwel geen grote kosten aan gehad.
@lincoln: komt door de Rituals.. Wordt U weer helemaal rustig en zen van.
Alleen jammer dat de APK is verlopen, ach staat wel leuk in de voortuin
@bierbuik: ho ho, dit keer geen extra lichtmetalen velgen voor 50 eypo, maar wél een verse apk voor slechts een marginaal hogere meerprijs van € 51,40.
Ik wil jullie echt waarschuwen voor dit bedrijf!

Ze hebben een enorm terrein vam wel zes hectare met allemaal oude meuk Bijna te mooi om waar te zijn, het is net een enorm grote snoepwinkel waar alles maar 5 cent kost en waar je niet meer naar buiten kan gaan zonder al je zakgeld uit te hebben gegeven.

Zorg dus dat je altijd je vrouw meeneemt, zodat je afgeremd wordt en niet aan het eind van de dag met een stuk of 5 fantastische wagens thuiskomt die je tussen de rest van de meuk opgedoken hebt en niet kon laten staan omdat ze hun geld meer dan dubbel en dwars waard zijn.
@moveyourmind: ja, en water is nat. Dat jullie het ff weten.
@moveyourmind: ik geloof je direct! Het is onmogelijk dat er alleen maar troep staat, dan zouden ze allang failliet zijn.
Ze doen simpelweg geen moer aan auto’s die binnen komen. De meeste gaan volgens mij in dezelfde staat (ongewassen) de deur uit.
@awesome: Zelfs voor al die troep is een markt. Van die “dubbeltje-op-de-eerste-rang” types die vervolgens op internet moord en brand schreeuwen omdat hun 4890,- 300C Hemi niet in onberispelijke staat is.
@awesome: Exact, weinig anders dan de meeste andere handelaren werken, alleen die laten hun voorraad meestal zo oppoetsen dat ze nieuwer dan nieuw lijken.
@moveyourmind: ho ho zitten ook goeie tussen, maar net als met Marokkanen moet je ze met een vergrootglas zoeken.
Ik snap die haat naar Jet-Cars niet zo. Je koopt een auto ver onder de marktwaarde. Wat verwacht je dan…

Toch bespaart het je bij deze weer 50,- op de velgen! Tempting !
Ik wil hem! Hou me tegen!
@baserace: ik hoef niet te tanken schat
@lekkaah: i see you’re a man of culture as well! Auw auw U doet mij pijn!
@archiebald: als je maar oprot met die camera terwijl ik mijn blikje in de water gooi
Ontwerp is nog steeds top, Bentley grill erin en gaan !
Jet Cars en goedkope auto = niet zo blijde eigenaar met een dure auto 👍
Ik heb liever de sedan uitvoering. In het zwart met dikke velgen eronder.
@ikleesookoverautos: een srt8 dus
Zo lang de automaat goed is zou je dir wel kunnen proberen
Lijkt wel een lijkwagen.
5000 ekkermannen goedkoop noemen voor deze auto vind ik een hele prestatie, ondanks de hemi…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).