Koop de Royal Eagle, moeder aller motorhomes

Auteur: , 35 Reacties

Wil je opvallen, tik dan deze gigant op de kop.

Wie niet zo te spreken was over die ‘vakantievilla op wielen‘ waarover we laatst schreven, kan zich misschien beter vinden in deze minstens zo reusachtige Royal Eagle. De 12,2 meter lange bus is een absolute koning van de weg en kan met gemak je halve familie én de inhoud van je garage vervoeren.

De Royal Eagle gebaseerd op een Scania 143 en wordt voortgedreven door een 450 pk sterke V8, gekoppeld aan een semi-automatische versnellingsbak. De koets weegt in totaal 18.000 kg en is 4 meter hoog en 2,5 meter breed. Dergelijke specificaties getuigen van een berg ruimte. Zoveel ruimte zelfs, dat je achterin zonder al teveel moeite een Porsche Boxster kwijt kunt, aldus de advertentie.

Hoewel het motorhome in technisch goede staat verkeert, kun je overduidelijk zien dat hij meer dan 20 jaar oud is. Met name het interieur laat nogal wat aan zich te wensen over. Het probleem is niet zozeer de staat van het interieur, maar de manier waarop het is samengesteld. Het is een soort ongemakkelijke mix van stijlen en materialen die de netvliezen toch enige pijn bezorgen.

Toen hij er nog wel écht flitsend uitzag maakte deze ‘camper’ in de jaren ’90 naam, omdat hij besteld was door de uitgever van Rolling Stone Magazine. Later nog fungeerde de Royal Eagle als optrekje voor ex-James Bond acteur Pierce Brosnan, tijdens opnames van de film Golden Eye.

Het gevaarte kostte destijds 2,5 miljoen Duitse Mark, maar daar is niet veel van overgebleven. De verkoper vraagt er momenteel 98.780 euro voor.

Met dank aan @gulli voor de tip!35 reacties

lelijk.
Is dat een generator daar achterin?
@frank2b: Ik zie de generator niet zitten, maar gezien de uitlaatpijp zal er vast een aan boord zijn. Hopelijk wel in een geluidsdichte kist, anders heb je een takkeherrie als dat ding aan staat. Het is een flinke viktron installatie daar aan boord maar erg netjes vind ik het allemaal niet. Daar is nog een hoop ruimte voor verbetering.
Oef, wat een lillekerd! Zeker binnen zou je even opnieuw moeten beginnen. Ondanks dat hij toen een paar mio was vind ik de ton die ze er nu voor vragen nog steeds teveel!
De staat van het matras doet vermoeden dat dit een mobiel bordeel was
Imposant en interieur kun je overdoen als je geld hebt, maar lijkt mij dat je hiermee heel veel bochten niet doorkomt!
@thomassnelweg: wat is hier anders aan dan een touringcar?
Er gaat niks boven het klapperen van een scania v8 :p
@jelle166: klopt! Al klinkt de Liebherr V8 in mijn TGX ook erg lekker!
@jelle166: V6 is niks V8 is beter
@jelle166: V6 is niks een V8 is beter
Veel geld en dan heb je een voertuig dat vrijwel overal in Europa geweigerd zal worden op de camping. Dus waar ga je dan heen? En dan een ton betalen maar je moet er ook nog voor 50 mille aan verspijkeren…
Moeder aller motorhomes is toch zeker de 1970 Camelot Cruiser die onlangs in een aflevering van Gas Monkey Garage te zien was.
@vroaaar: die met het paarse interieur 😜
Ben wel benieuwd na het aantal nm’s. Dat zal wel krankzinnig hoog liggen
@kennone: Hangt er van af wat je veel vindt. Een nieuwe heeft zo’n 2700-2800nm bij dit vermogen, maar wat daar na 25 jaar van over is vraag ik me af.
Er zal best een heel verhaal aan die camper zitten. Wie zal dat ding hebben laten bouwen?
@dirkv: Ik denk de oude uitgever van Rolling stone magazine.
@fmgarcia: Leuk dat je met die naam komt. Het kan bijna ook niet anders dan dat het iemand was uit de rock en roll wereld. Iemand met weinig barrières en veel geld die overal als het uitkwam een feestje heeft willen bouwen. Gaaf!
@dirkv: Haha, kijk eens minder plaatjes en lees wat meer, het is geen donald duck blog;). Het stond juist in het artikel zelf vermeld, maar ja, dit straalt keiharde stadion rock uit! Geweldig ook dat mijn favorite JB hier iets mee te maken heeft! 98k is redelijk veel, maar stel ik had miljoenen en ruimte, dan zou ik dit puur als speeltje al kopen. Met genoeg miljoenen zou ik dit helemaal in shape brengen en kamperen uitproberen! Sterker nog, ik zou er een paar vlammenwerpers op laten zetten en wat function one rommel. Dan zou ik een zeikant helemaal witten en op de Spa camping de wedstrijd bekijken met ontzettend lekker house op de achtergrond. Zwembadje vol Corona’s en iedereen plezier! Als de race klaar is laat ik dat kreng lekker staan en pak dan de Robinson heli op het dak terug naar Amsterdam! Zo dat is pas Rockstar! Dan heb ik de Lister storm wel thuisgelaten, lijkt mij iets leuker en wat meer 90’s dan een Boxter..
@fmgarcia: Oeps, bij het zien van de plaatjes van die camper kwamen er in mijn fantasie flarden van de film Almost famous voorbij en vergat idd wat ik gelezen had… als ik het al gelezen had. Maar bedankt voor jou hersenspinsel!
@dirkv: Haha ja ik zat er goed in vannacht zie ik! Ben toch voor de 3e keer aan het kijken wat evt mogelijk is met dit hok. Zie dit even voor je in optima forma conditie! Spuit m over in een bekende Ferrari tint en je hebt iets heuul gaafs. Een paar keien van timmermannen en interieurbouwers en een half miljoen verder. Ik zie online alleen maar van die SRV achtige motorhomes. Dat ding van Robert de Niro in meet the fockers gaat al richting de 5 ton.
Ik vind het foeilelijk
Ik heb er niks aan
Een achtergebleven festivaltent heeft een mooier interieur.
Het kost een godsvermogen

Maar wat zou ik dit ding graag hebben!
Ik zat ff te googelen en hij heeft vleugeldeuren!
https://forum.need4speed.at/filedata/fetch?id=102630

Er staat ook een filmpje van op YouTube overigens :-)
De eigenaar moet wel te lang in het hok hebben gezeten:

Je moet toch wel aardig wereldvreemd zijn wil je 98k voor dit uitgeleefde gevaarte vragen.
Voor dit uitgewoond hok op wielen hooguit 10.000 euro .
Het interieur kan wel een opknapbeurt gebruiken
Doe mij dan toch liever maar de milf der aller mobilhomes i.p.v. deze oude doos
Als het ruikt zoals het er uit ziet.. succes met de aankoop..
@toyotaprius: Ik heb andersom ook vaak genoeg meegemaakt. Zelf zeiden ze dan dat hun karakter goed zat. En dat geurtjes er ook bij hoorde. Ik vroeg dan hoeveel liter een big block v8 minstens moest zijn, en dan kreeg ik een giechel en een huh?! Kortom zelfs een Ferrari kan meuren, het gaat er om wat je vrinden er van vinden! En mijn vrienden zouden het leuker vinden als ik hier mee aan zou komen dan met een Exige 380r. 98k lijkt stinkend veel, maar je hebt wel iets mega tofs en memorabels! Ik zou het wel weten als ik money to burn had! Met iets leuks in het kontje uiteraard! Over stinken gesproken..
@fmgarcia: Lekker duidelijk, enfin FU met zo’n profielnaam.
@fmgarcia: dat is waar, hiermee een roadtrip en je hebt volgens mij de mooiste verhalen.
@toyotaprius: Man, ik zie nu wat ik allemaal heb gezegd vannacht. Een fietstrip naar het Leidseplein was weer voldoende voor mij.!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).