Koop de uitgewoonde ex van Ken Block

Auteur: , 27 Reacties

Omdat Ford toch niet met een Fiesta RS gaat komen.

Koop de uitgewoonde ex van Ken Block

Deze Ford Fiesta Hybrid Function Hoon Vehicle (ja echt) van Ken Block wordt momenteel aangeboden door Motorsport Auctions. Onderhuids is dit een Fiesta WRC. De hatchback is dus gemaakt op z’n sodemieter te krijgen. Iets dat al veelvuldig gebeurt is, zo denken wij.

Een tweeliter turbomotor perst er 600 paarden uit en beschikt over een misselijkmakende 900 Nm aan koppel. Een Sadev Rallycross versnellingsbak moet de boel heel houden en een sper aan de achterzijde zorgt voor het betere stuurwerk. De Fiesta is ook daadwerkelijk gebruikt door Block voor zijn Gymkhana-stunten. Zo is de vierwieler ingezet tijdens een rally in Nieuw-Zeeland, waar de Amerikaanse coureur met de eerste prijs naar huis ging.

Natuurlijk gaat de Ford niet voor een appel en een ei in de verkoop. Motorsport Auctions wil graag 250.000 Britse ponden vangen voor de auto. Dat is omgerekend ongeveer 323.625 euro. Je weet in ieder geval zeker dat ‘ie niet van een oud vrouwtje is geweest.

Fiesta27 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
Leuk maar heeft u geen groeneπŸ˜‚
Heeft hij zijn ex hierin uitgewoond?
Gezien het materiaal dat gebruikt is vind ik de prijs nog best meevallen. Ik bedoel… een twee onder een kap woning of een ford? Die keuze is toch gauw gemaakt.
@cla220: de woning, t blijft een Ford πŸ˜‰
@cla220: voor dat geld? Een lel van een vrijstaande woning. Inclusief garage van minimaal 100m2 en op een locatie met winkels in de buurt.

Ja dat kan echt voor dat geld, als je buiten de randstad zoekt tenminste…
@lekbak: in een gebied waar niks is… Of een krot… Op de veluwe in de buurt van een stad lukt je dat nog niet
@thijsj: ik ben al een tijdje de markt aan het volgen in Friesland. Maar ook in Groningen, en sowieso een gedeelte van het Oosten, is dat echt prima mogelijk. Sterker nog, voor een ton minder heb je ook een prima formaat huis met dergelijke schuur. Maar op een iets mindere locatie.
@lekbak: bij ons kom je helaAs niet verder dan een 2 onder 1 kap…
@lekbak: Ik weet niet waar jij dat ziet, maar als je dat zelfs hier in de Achterhoek wilt zit je toch al wel aan de 5tonπŸ˜‚
@r32t: na nog geen minuut zoeken op funda. Naast drachten (waar echt alles is wat winkels betreft), in een dorp met tenminste genoeg voor dagelijkse boodschappen, basisschool en vlakbij een snelweg. Grote schuur, vrijstaand en geen krot. Die paar duizend euro wat het meer kost lul je er wel vanaf.

http://www.funda.nl/koop/ureterp/huis-49646786-de-feart-26/
Ha nee zeker niet van een oud vrouwtje, toch wel lekker zo’n rallybommetje: 2.5 sec naar de 100…
@pinut187: 1,9
@pinut187: goedkoop alternatief om een veyron zoek te rijden bij t stoplicht.
Zit geen kenteken op dus wordt helaas niks voor mij!
@snowrider: rally’s worden op de openbare weg gereden, Ook al is het een afgesloten parcours, dus kenteken heeft er sowieso bijgezeten.
Gezien het Ken Block betreft zou “uitgehoond” ook wel op zijn plaats zijn.

Overigens, ik zou het wel weten hoor. Deze laten staan en bij datzelfde bedrijf die ex-Colin McRae en Petter Solberg Subaru rallywagen die een dag of twee geleden voorbij kwam ophalen. Is ook nog eens 91k in ponden goedkoper.
Hij is wel ontzettend bruut… Maar het blijft een Ford
@snowrider als je alles erbij krijgt wat erbij hoort te zitten krijg je er wel degelijk een kenteken bij. De Hoonigan division bouwt deze auto tussen elke rally en rallycross om. Want voor de wrc mag je max een 1.6 turbo hebben en ben je verplicht een kenteken te dragen om tussen van stage naar stage te rijden. Daar naast kom je met een 1.6 niet ver tijdens de rsllycross waardoor deze nu een 2.0 heeft.
Veel beter dan een mustang om mee te driften
Ik zou hem wel willen πŸ‘Œ
Ik wil hem wel maar ik zou hem nagenoeg standaard laten ogen, dan heb je pas lol bij de stoplichtsprintjes.
Die velgen heb ik op me Mini!
Ik neem de fiesta, jullie de ex van Ken http://www.zimbio.com/photos/Ken+Block/Lucy+Block
Liev autoblog, beste @rubenpriest.
Fijn stukje, fijne auto. Leuk geschreven ook. Maar pas op dat je niet struikelt over de baard van die titelgrap ‘wil je in de ex van…’. Die komt toch minstens een keer of 10 per jaar voorbij.
Het is eigenlijk wel een beetje een ex-grap, zo zoetjes aan.
Leuk, vertellen ze er ook bij wat de service intervallen zijn?
Liever dit als een Lambo denk ik dan!πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘πŸ»

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).