Koop deze BMW 328i coupe van Jeremy Clarkson

Auteur: , 24 Reacties

Voordat je het weet rij je er een rally mee bij jou in de buurt!

Ooit betaalde de Britse brulboei, toen nog in dienst van het programma TopGear, seven-hundred-and-ninety-five Pounds voor deze brute blauwe E36 BMW 328i coupé. Overigens had hij ook toen al wat tongue-in-cheek kritiek op auntie Beeb, getuige de stickers op de auto die waarschuwen voor allerhande (ir)reële gevaren.

Onder de kap van de Bimmer huist een machtige, atmosferische zes-in-lijn met 193 pk en 280 Nm. Kenners weten echter dat de motor stiekem wat meer Münchense knollen achter de hand had, maar vanwege financiële redenen was het toentertijd voordeliger voor Duitse klanten om het officiële aantal pk’s wat lager te houden.

Destijds werd de auto voor de show (seizoen 18, aflevering 7) een rolkooi, een racestoel, wat strakkere vering en perspex ruiten aangemeten. Hiermee uitgerust kon Jeremy het op nemen tegen Richard Hammond in zijn Citroën Saxo, James May in een Toyota MR2 en een zwikje andere rijders op het RallyCross circuit van Lydden Hill. Als we Jeremy mogen geloven lagen de kosten van de aanpassingen op zo’n 1.000 Pond.

De BMW presteerde verdienstelijk. Terwijl James May zich als een vis op het droge door de dag heen sleepte, sloeg Jeremy er zich geholpen door zijn machtige BMW dapper doorheen. In zijn eerste heat werd hij nog de baan afgedrukt door wat overijverige tegenstanders, maar uiteindelijk ging het steeds beter en won hij zelfs de ‘losers final’.

Voor wie zich wel eens afvraagt wat er eigenlijk gebeurd met de auto’s na de show: die komen dus gewoon weer in de handel terecht. Na de race moest de door de strijd gehavende auto uiteraard wel een beetje opgelapt worden. De grille en bumper moesten vervangen worden en de radiator en cilinderkop waren ook kaputt.

Volgens de verkoper is al dat werk uitgevoerd door een BMW specialist. De auto is ook voorzien van andere velgen met normale banden en is goedgekeurd om over de gritty streets van Groot-Brittanië te rollen tot juni 2017. Dat kan je bij invoer als het goed is dus zo laten omzetten in een APK-keuring.

De vraagprijs van de auto bedraagt nu een schappelijke 3.995 Pond. Gezien het stukje geschiedenis dat je in huis haalt eigenlijk geen geld, wel?24 reacties

Velgen zijn top. De rest is niks.
@dutchdriftking: zijn van een E46 en origineel vrij prijzig.
@dutchdriftking: €50 meerprijs
Toevallig vandaag die aflevering nog gekeken! :D
Die ‘no smoking’ sticker is in het geval van J.C. een typisch geval van (Britse) ironie?
3.995 pond dat is me een fikse vraag prijs . als jeremy er maar 795 voor heeft betaald
@raym: heeft Jeremy ingezeten.. Dus een heeel klein stukje autogeschiedenis. Wellicht wordt deze over tig jaar als Jeremy in autohemel is heel veel meer waard. Zijn genoeg andere voorbeelden van te vinden..
@pinut187: dat hij er in gezetten maakt deze auto echt geen 3000 pond meer waard. blijft een af getrapte bak.
@raym: O, jij wilt die rolkooi, motorrevisie en andere aanpassingen en reparaties gratis hebben… Tsja…
@raym: voor een rallycross-geprepareerde auto valt het wel mee. Je moet er niet mee de straat op willen.
@jochempie: een hele binnekant er uitslopen en een rolkooi er in zetten plexi glas ramen en andere vering maken deze auto echt niet meer waard. en reparatie voegen al helemaal niks toe aan de waarde van een auto.
@raym: Ach als ‘ie verkocht is zien we wie er gelijk had.
@Jochempie: hij zal best verkocht worden. Dan waarschijnlijk aan zo type als jij. Die denkt oh jeremy heeft er in gezetten laat ik deze kopen voor te veel geld. Want of 30 jaar is die zeker een ton waard omdat het de bmw van jeremy is geweest.
@raym: Is dat een type als ik? Wist niet dat wij elkaar kenden..
@raym: joh, doe es aardig. Dit is gewoon rottig doen.
Geef maar een standaard bmw
Wat een wrak..
cilinderkop waren ook kaputt. Typisch BMW.
Jeremy, als je dit leest, wil je ook een keer in mijn auto rijden? Is hij ook gelijk factor 4 meer waard.
Heeft iemand wat meer info over dat deze motoren meer pk’s hebben dan officieel door de fabriek zijn opgegeven?
Doe mij maar die CLK63 black van Jeremy.
Er zit een ander stuur in! Bij top gear zit het orginele stuur er nog in…
Prijzen hangen af van welke Jeremy waar in gezeten heeft…. ;)
Vind het wel wat voor mij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).