Koop deze Mercedes SL met een bijzonder interieur

Auteur: , 38 Reacties

Als je vrienden vraagt wat ze vinden van je nieuwe auto zullen ze zeggen 'ja, wel...apart'.

De Mercedes SL van de generatie R129 heeft lang in die moelijke fase gezeten voor oude dikke Duitsers. Iedereen snapt wel wat we bedoelen: die fase dat de vraagprijzen een stuk lager zijn dan de kosten voor het jaarlijkse onderhoud. Mensen als collega @willeme vinden het dan een beetje gênant om erin gezien te worden. Bijna alle dikke Duitsers moeten even door deze fase heen om daarna uit te groeien tot gerespecteerde klassiekers. Voor de R129 lijkt nu in navolging van de W113 (Pagode) en R107 deze gouden tijd aan te breken. Maar geldt dat ook voor dit exemplaar, of zal het altijd gênant zijn je hierin te vertonen?

Deze SL heeft is namelijk toen ‘ie gloednieuw was besprenkeld met Belgische saus door Carat Duchatelet. Deze onvolprezen stijlgoeroes waren hun tijd ver vooruit, want ze spoten alle zijpanelen en stootstrips in carrosseriekleur. Dat is echter niet het enige wat ze met de SL deden, want vrijwel het hele interieur is rood gemaakt. En dan bedoelen we ook echt bijna alles, inclusief het stuur en de klokkenwinkel. Alleen speciale houten sierlijsten en enkele bedieningspanelen zijn niet rood. Het doet een beetje denken aan de W126 van een drugsdealer die de Hermès behandeling kreeg. Alleen pastte het bij die oude ‘S’ gevoelsmatig wat beter.

Het eindresultaat moet in dit geval een beetje je ding zijn, laten we het zo zeggen. Voordeel voor de R129-liefhebbers is dat de auto een zacht leven heeft gehad. De origineel in België geleverde auto bracht namelijk een groot deel van de tijd door in Monaco, waar ‘ie als tweede auto fungeerde. Er zit zelfs nog een extra Ronal reservewiel in om de vier gemonteerde units te kunnen vervangen. De vraagprijs bedraagt vandaag de dag 21.500 Euro. Op zich niet gek voor een nette SL500. Koop dan?

Dank Dennis voor de tip!38 reacties

Nein nein nein.
@spidermann: Kim Holland zegt ja ja ja.
Mooie auto voor in de betere Don en Ad producties👌🏼👌🏼
@kennone: Ja, of voor Cor en Don.
@utregcity: die beheren een andere branche😜
@kennone: Don en Ad gaan wel heel chique op pad
Oei. Edelkitsch van het ‘hoogste’ niveau.
Op de rode wijzerplaten van de klokkenwinkel na vind ik dit wel gaaf. Wel een tikje fout, maar dat past wel bij de SL.

Plusje voor de vorige eigenaar om er een aftermarket radio bij te vinden die naadloos aansluit bij het interieur.
@moveyourmind: ja vriend die radio is dope ik heb m ook en goede pokoe kwalitijt via bluetooth en ook bellen MP3tjes alles zit er op ook DAB+! En gewoon old school oranje lampies geen blauw of wit. Hij is alleen niet cheap. Deze is de shit voor alle hosselaars met 90s waggies.
Ze gebruikten de ‘Mr Bean verfmethode’?

https://www.youtube.com/watch?v=EiZoSuNej5U
Een van de keren dat het een voordeel is dat kleurenblind bent….
Subtiel
Een rijdende hoerentent….nee dank je!
@cpp1: een hoerensloep noem ik dit.
Ben ik de enige die vind dat dit gewoonweg past bij een Benz uit die tijd? Schitterend gewoon!
@dromedaris: Je mag dat gerust vinden hoor! Maar in die tijd was het al even absurd als het nu ook bij velen overkomt. Terwijl de R129 meestal in vrij decente kleurencombinaties werd verkocht aan gegoede ouderen als 2e auto, vonden exemplaren als deze alleen maar afzet bij een volkje van minder allooi maar met veel geld en weinig smaak.
Dat geld en goede smaak niet altijd samengaan, bewees o.a. een man bij mij uit de buurt. Die kocht indertijd een nieuwe, door Carat Duchatelet geheel in het wit uitgevoerde 560 SEC C126. Met compleet in wit leer uitgevoerd interieur. Maar dat was nog niet alles! Als hij er gebruik van maakte, (hij had toen al 4 of 5 verschillende, zeer dure auto’s), kleedden hij en zijn vrouw zich óók nog eens compleet in wit leer! Zo heb ik ze een keer in Düsseldorf op de Königsallee zien parkeren. Maar toen ze uitstapten werden ze zó zeer door de mensen uitgelachen, dat ze maar weer vlug ingestapt en weggereden zijn. Het was ook werkelijk niet om aan te zien!
@dromedaris: nee hoor. Ik heb een zwak voor rode interieurs.
@crashingduke: ik ook maar dit is toch best wel veel rood.
@dromedaris: Er was in ieder geval één persoon het met je eens, en die heeft de auto dan ook nieuw gekocht. Smaak is een persoonlijk iets, maar ik denk dat jullie in de minderheid zijn. Daar is overigens niks mis mee.
Zwart stuur erin, normale klokken winkel en een paar nette originele velgen en ik pruim em wel hoor.
Zo is het een echte hoeresloep
Dit kan ik echt heel erg waarderen. Altijd al onder de indruk geweest van Carat by Duchâtelet. Ben ff weg. Geld tellen 😉
Normaal stuur, – klokkenwinkel, – roosters en – deurspeakers erin en je hebt een heerlijke foute bak.
Geïnteresseerd??
http://link.marktplaats.nl/m1413072879?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios
@bobdebeijer: waarom zouden ze zoiets eigenlijk taxeren? Is toch gewoon kwestie van vraag en aanbod?
@maferick74: Zodat de eigenaar een vals idee heeft dat zijn of haar auto geld waard is. Die taxaties zijn altijd belachelijk hoog. Vooral als er iemand een of andere project showcar laat taxeren. Voor de verzekering is dat natuurlijk mooi als je hem total loss rijdt. Voor de verkoop helpt t niet.
@maferick74: voor de verkoop heb je gelijk. Echter vraagt de verzekering om een taxatie, en die is zo hoog omdat ze een vervangingswaarde vast moeten stellen. Hier is geen tweede van dus vervangen is een uitdaging…
@bobdebeijer: dat stelt me gerust dat er geen tweede van is.
@kobus1967: huilen
Brrr Times new roman lettertype….
Tja. Ik hoor dit afschuwelijk te vinden.
Maar een Bentley Turbo R met een interieur in “King James Red” (zoals die Britten dat dan noemen) vind ik dus geweldig.

En ik mag niet discrimineren, dus moet ik dit ook gewoon kunnen trekken. Minus de rode klokkenwinkel en het rode stuur dan.
Het is nog wel een beetje een nette rode kleur. Neigt naar ietsje donkerder dan knalrood (ik probeer me hier uit te lullen).
Laat ik zeggen dat ik grijs een wat teleurstellende keuze vind voor de buitenzijde. Te netjes.
Yab Yum is failliet, maar zo te zien hebben ze nog een doorstart gemaakt als thuisbezorgservice
Jonny Flodder, is that you?!??!!
Dit is keiharde porno een pooier interieur. Kim Holland is er gek op als ze door 5 man door gepaalt wordt.
De pa van een oud vriendinnetje van me (K mis ze nog steeds met momenten) had een E290 Turbodiesel (model dat sinds 96 ofzo gevoerd werd) die een behandeling door Carat Duchetelet gehad heeft. De auto werd gestolen en nooit terug gevonden. Was best een dikke ketel! Alleen die 290TD motor was niet al te leuk. Een E300Turbodiesel was toen niet heel veel duurder in aankoop, even duur in belastingen (in belgie) en een pak sneller. Oja, goeie achterbank had dat ding, vriendinnetje was niet al te groot, maar wel lenig. (Waar is den tijd da we jong waren….)
Aanschaffen, naar Stuttgart rijden en door Mercedes het interieur laten opknappen. Smakeloze meuk zo.
Goh? Dat deze ‘grap’ nog niet gemaakt is?

Vandaag is rood, de kleur van mij SL!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).