Koop deze steenklomp in Grafhorst voor grafweinig

Auteur: , 36 Reacties

Het gemiddelde huis in A'dam kost inmiddels vier ton. Tijd voor Fundablog.

huis

Het doet mij overigens pijn dat we niet over kunnen gaan op Jaapblog, maar op Jaap.nl kan je nou eenmaal niet zo makkelijk naar huizen met dikke garages zoeken, zodoende hebben we wederom onze heil gezocht op Funda. En niet zonder succes, want in Grafhorst vonden we deze crib aan het water.

water

Het statige huis van bouwjaar 1940 heeft een inhoud van liefst 1.758 kuub en ligt op een perceel van 2.640 vierkante meter. Als je een amfibie in een van de garages zet, dobber je aan het einde van je tuin zo het Ganzendiep op. Op zich is dat geen probleem, want het huis biedt namelijk plaats aan vier auto’s. Je hebt dus nog voldoende ruimte over voor serieuzer spul. Je kan overigens ook gewoon een boot kopen en die stallen in de bootstalling op het terrein. In dat geval kan je alle vier de plaatsen in de garage benutten voor dikke wagens. Of je kan vijf mooie auto’s kopen en er eentje onder de overkapping voor de camper stallen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

camper

Oké, flinke ruimte, karakteristieke grote tuin aan het water, veel ruimte voor auto’s, dat kost je zeker de hoofdprijs? Nou zoals de titel al doet vermoeden valt dat mee. De vraagprijs is 649.500 Euro. Het nadeel is wel dat je om in de dichtsbijzijnde stad te komen een half uur in de auto moet zitten. En dat die dichtstbijzijnde stad Zwolle is. Dealbreaker?36 reacties

Zit er vervuilde grond onder ofzo? Wat een nette prijs voor zo’n object!
@granlusso: idd bizar dat dit pand voor deze prijs te koop is…..
@granlusso: locatie gap.
@damrakker: Grafhorst ligt bij Kampen en Zwolle, niet eens heel afgelegen. Ook niet wie economie.

Het is geen Zuid-Limburg of Noord-Oost Groningen he…
Dus ik blijf me verbazen over de prijs. Oké, het is niet heel nieuw van binnen, maar dan nog.
@granlusso: ik woon dichtbij Grafhorst (dat trouwens 15 min van Zwolle ligt en geen 30) en dit huis staat werkelijk al zeker 10 jaar te koop. Oorspronkelijke vraagprijs was 1.1 miljoen, ze zijn al super ver gezakt en nog steeds is het huis niet verkocht. Onbegrijpelijk.

Huizen zijn hier op hetzelfde prijsniveau als de huizen in het westen (uitgezonderd A’dam natuurlijk) Dus dit is ook voor onze omgeving een koopje.

@phevtreb: Nou ja, dat dacht ik dus ook. Bizar idd, helemaal met deze prijs. Gooi er een kleine ton tegenaan en je hebt het van binnen ook up te date lijkt me.
@phevtreb: en Haarlem en Alkmaar en alles 30 km om AMS heen.
@phevtreb: geloof me, in de randstad, buiten a’dam, zijn huizen niet hetzelfxe geprijst als in regio zwolle.
@probono: Ik geloof je niet.

Huis in Zoetermeer gevonden via #funda http://funda.nl/40416242

Huis in Zwolle gevonden via #funda http://funda.nl/40460494

Even snelle blik op Funda, waarbij opgemerkt moet worden dat de woning in Zwolle meer gedateerd is.
@phevtreb: Sommige mensen geloven ook dat de aarde nog plat is…blijf gerust in het Oosten wonen hoor! Maar niet verrast zijn als je ooit in utrecht of rdam zoekende bent & geen 1 kamerflat kunt betalen hoor..
@probono: zalig zijn de onnozelen van geest.
@phevtreb: Jij laat wel zien waarom aanzienlijk minder nederlanders in die regio wil wonen en de m2 prijs lekker laag is! Geniet er nu maar van!
@granlusso: Het is toch zo goedkoop heren? Koop het zou ik zeggen
@shadowbroker: Ik zou het zo doen hoor als ik in die omgeving zou wonen ;)
Met Zwolle an sich is weinig mis; ik heb er 5 jaar gewoond en dat was een uiterst plezierige (studenten)tijd. Grafhorst zelf is volgens mij echter wel hardcore bible belt, dus dat moet je ding net wezen. In ieder geval op zondag geen donuts draaien op de oprit. En sleutelen aan je bolides met de garagedeuren dicht.

Het ligt overigens veel dichterbij Zwolle dan het half uur rijden wat wordt genoemd.
@rrrobert: Kampen, ook geen misse stad ligt op nog geen 10 minuten rijden en in amper 5 minuten ben je in IJsselmuiden. Dus waarom Zwolle als stad genoemd wordt, is mij een raadsel.
@JaxDryke: Je kan ijsselmuiden geen stad noemen, kom op nou.. maar ik gok dat ze zwolle als stad noemen omdat de meeste autobloggers dan een idee hebben waar het ongeveer ligt.
@daantjeds: Ja okay, het is een dorp, dat weet ik ook wel. Maar wel eentje met een verdomd mooi centrum met drie winkels :)
Maar Kampen dan ? Als je niet weet waar Kampen ligt als Nederlander, zeker qua geschiedenis, dan dien je toch eens terug te gaan naar Skohl :)
@JaxDryke: even snel tellen levert al meer dan 25 winkels op in IJsselmuiden 😁
@rrrobert: heerlijk dat soort dorpen. Daar gingen we vroeger altijd op zondag skateboarden. Hoefde je niet op te letten op straat want er reden toch geen auto’s :-)
Dat er hier huizen voorbij komen met uitzonderlijke garages kan ik goed waarderen en zijn mijn inziens een leuke aanvulling op AB. Daarmee bedoel ik een huis met plaats voor 38 auto’s, een lift om de garage binnen te komen, een auto carrousel, etc. Een huis als dit hoeft voor mij niet gedeeld te worden. Er staan niet eens foto’s bij van de garages?
@serialchiller: tja reclame He
Zwolle is een mooie stad. Doe mij maar.
@thijsj: Wel veel flitspalen helaas
@shadowbroker: is dat zo? Ik rijdt altijd wel door daar, maar ik heb nooit boetes.
Pass, ik heb niet zo veel met religie
Geyle tegels, plastic serre en dagelijks incest in het durp…wilkommen im Biebelbelt
Nog wel dat NLse grafweer dus … No thanks. :)
Grafhorst.. GRAFhorst… nee, daar wil ik niet wonen, al ken ik het hele dorp niet.
Dichtbij Zwolle is juist een groot pluspunt. Heerlijke stad
Nette prijs maar wat een graf interieur, daar moet eerst even zo’n beetje alles in veranderd worden.
Wist niet dat ze in 1940 huizen bouwden.Kans was groot dat het toch weer plat werd gegooid lijkt me.
Op zich is er niets mis met dit huis, de kavel is on-Randstads ruim het is goed onderhouden en de ligging aan de straat en aan het water zijn op zich allemaal grote pluspunten.
Wat je niet moet vergeten, en dat is gelijk de kat, is dat het een dertiger jaren huis is waar men, in mijn ogen dan, de fout heeft gemaakt er een verkeerde stenen vloer in te flikkeren en men heeft de aanbouw(en) er zo maar tegenaan gekwakt, waardoor het niet meer één geheel lijkt en de dertiger jaren charme cq uitstraling hopeloos verloren lijkt.
In zo een huis horen houten (lees HOUTEN geen kliklaminaat) vloeren thuis een rustige open haard en een Victoriaans geïnspireerde aanbouw die sierlijkheid en lichtheid uitstraalt.
Ik wil er wel wonen, het lijkt ne een plaats waar je nog je contactsleutel in je wagen kunt laten zitten.
En liever bible belters dan ander volk!
Heeft een grondige renovatie nodig – kan je een heel leuk huisje van maken
Wat een leuke details in het huis!!! Die hal is gaaf!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).