Koop deze white on white BMW E31 850CSi

Auteur: , 26 Reacties

Toekomstige klassieker pr0n op je beeldscherm.

De BMW E31 8-serie was een onbegrepen auto tijdens zijn leven. Wat dat betreft past de auto perfect in de historie de aller dikste BMW’s. Ook de inmiddels aanbeden 507, M1 en in mindere mate de Z8 kenden toen ze nieuw geleverd werden vele haters. BMW stak eind jaren ’80 enorm veel geld in de ontwikkeling van de E31. Dat leidde wel tot een indrukwekkende auto, maar met in totaal ongeveer 30.000 verkochte exemplaren tussen 1990 en 1999 werd de 8-serie nooit een enorm kassucces, ondanks een cameo in een rapvideo van LL Cool J.

Inmiddels heeft de 8-serie in naam een LL Cool Jesque comeback gemaakt, maar feitelijk kan de nieuweling niet in de schaduw staan van zijn illustere naamgenoot uit vroeger tijden. De oorspronkelijke 8-serie was er aanvankelijk alleen met V12. Pas later kwam er ook nog een V8, die rationeel gezien waarschijnlijk de beste keuze is, maar natuurlijk kan tippen aan de majestueuze Laufkultur en het prestige van de twaalfpitter.

Een echte ‘M8’ kwam er destijds niet. Er is wel een prototype gebouwd met min of meer de motor van de McLaren F1 onder de kap, maar wellicht omdat de verkoop toch al tegenviel, zag die nooit het levenslicht. Toch kwam er wel een 8-serie op de markt met een motorcode die begint met een ‘S’, namelijk de 850CSi. Kenners weten dan genoeg, hier heeft M GmbH een keertje op geblazen.

Uiterlijk was de CSi herkenbaar aan de 17″ ‘werpster’ velgen, een iets andere voor- en achterbumper, vier uitlaten en niet te vergeten de ‘BMW Motorsport’ inscripties op de deurgrepen. Tevens lag de CSi iets dichter bij het asfalt dan zijn minder potente broertjes. Lange tijd waren de auto’s voor een appel en een ei op te pikken, maar inmiddels zijn nette exemplaren gewilde objecten geworden.

Dat geldt ook voor dit exemplaar, uitgevoerd in Alpinweiß met een wit lederen interieur. De Bimmer heeft geleefd in Puerto Rico en Florida, maar begeeft zich nu in California. Recentelijk heeft zowel de techniek als het uiterlijk wat liefde gekregen. Zo is onder andere het leder vernieuwd. Helemaal perfect is de 8-serie echter niet. De kachel bijvoorbeeld is een notoire werkweigeraar.

Als jij dat ook bent, dan kan je deze 850CSi waarschijnlijk op je buik schrijven. Je moet er zoals gezegd inmiddels behoorlijk wat geld voor neertellen. Van de circa 30.000 E31-jes waren er slechts 1.510 CSi’s. Degenen die over zijn vergen een forse investering en deze witte unit is met nog eventjes te gaan al naar 51.000 Dollar opgeboden op Bring A Trailer. Dat is ongeveer de helft van wat de auto nieuw ooit moest kosten (104.650 Dollar), hoewel je toentertijd natuurlijk nog veel meer kon kopen voor je Dollar. De moeite waard, of is dit toch teveel om nog leuk te zijn?26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Blijft een mooi model, alleen dat wit, ik houd er niet van op auto’s
@lekkerlinksrijden: eens, geeft altijd zo’n verhuur gevoel.
Blijkbaar hadden de Noord-Amerikanen andere spiegels. Vrijwel elke Europese CSI heeft die M-spiegels.
@e550: meesturende achteras was ook niet standaard op de CSI in de VS. Kon wel eens zijn dat die M spiegeltjes niet aan de Amerikaanse eisen voldeden.
Toekomstig?
Prachtig! Juist in het wit.
Geen CSi, maar wel lekker

BMW 850 K55 Racing Dynamics

https://www.autoscout24.be/nl/aanbod/bmw-850-k55-racing-dynamics-benzine-zwart-fbc57e8e-46ea-ae4b-e053-e250040a0410?utm_source=ios-share&utm_medium=copy_link&utm_campaign=share
@hanse1one: pwoh! Vet!!
@hanse1one: Zo, dat is een zeldzame K55. Staat echter wel een fout in de advertentie. De motor zou zijn uitgeboord. “Bored M70B50”.
Dit is niet correct. De boring van 84 mm is juist gelijk aan de 5 liter af fabriek. Het is de slag die van 75 naar (afgerond) 83 mm is gegaan.
@hartman: en zo leren we elke dag bij. 😀
White on white? Dan zou hij witte velgen moeten hebben. Verkeerde titel..
@keesssss: je zegt het ook nog met volle overtuiging. Alsof je het 100% weet. De term ‘white on white’ of ‘black on black’ betekent de combinatie van het interieur en exterieur. In dit geval dus witte bekleding in combinatie met wit exterieur. Het klopt dus wel.
@e550: of schwarz / schwarz zoals de Duitsers zo mooi zeggen
@e550: heerlijk dit.
V12 en lekker een handbak, dat is toch best gaaf! Heeft de CSi niet een paar unieke geintjes, zoals meesturende achterwielen?
@ouwedibbes83: ze volgen de auto in ieder geval…
Ah prachtig, the rich mans calibra
Tijdloos mooi.

Stamt dan ook nog uit de periode dat BMW echt op haar best was met auto’s als deze 850, de E34 en de E38. Met mooie details als de v-vorm in de motorkap, de fraaie dorpels en uiteraard de Hofmeisterknik en een cockpitachtig dashboard.
via iPhone app
Teveel? CSi modellen moet vaak meer dan een ton opbrengen… Dit ziet eruit als een koopje.
Dit zijn pas echte auto’s
Top auto. Het ding staat ver van huis, maar goed. Als het hart iets wil.. Dus ik met mijn vrouw overleggen. Maarja onze kinderen gaan ook wel eens mee in de auto, en om hun benen er af te zagen was wel iets te veel van het goede. Aldus mijn vrouw. Misschien dan toch maar gaan kijken naar een Zafira ofzo..
@rikus: als je dan toch zo’n kindercontainer wilt, doe dan een zafira opc
@koeckenbacker: Been there, done that. Ik had er een vóór ik kinderen had 😅
Niet de mooiste CSI, maar wel een droomwagen hoor. Zou er heel graag nog ooit eens eentje bezitten.
Lijkt die achterkant nou zo op n calibra?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).