Koop een Rolls-Royce Phantom van een loterijverliezer

Auteur: , 30 Reacties

En nee, dat was geen tikfout.

Rolls Royce bij Domeinen

In Nederland moet je je aan strenge regels houden met betrekking tot geld en vooral de belasting op dat geld. Wel zo netjes, maar soms niet ideaal voor personen met een goed gevulde portemonnee. Er zijn recente voorbeelden van de politie die binnenvalt en beslag legt op je bezittingen, zoals geld of dure auto’s. Laatst was het raak in Noord-Holland: de FIOD (van de Belastingdienst) viel binnen bij een man die verdacht werd van het verduisteren van 2,5 miljoen euro, bovenop het niet betalen van 500.000 euro omzetbelasting.

Het ging om Ferry R., die volgens diverse bronnen de oprichter is van Loterijverlies.nl. Deze stichting strijdt tegen het beleid van de Staatsloterij en hoe zij volgens de stichting de boel oplichten. R. trok bij het legitiem houden van zijn privégeld aan het kortste eind en dat kostte hem een zwarte Rolls-Royce Phantom, die in beslag genomen werd. FIOD deelde onderstaande (matige) foto van de Phantom op hun site.

FIOD RR

In sommige landen gaat zo’n auto en plein public de shredder in, maar in Nederland krijgt een auto altijd een tweede kans. Domeinen is de plek waar in beslag genomen voertuigen geveild worden zodat ze weer gewoon de weg op kunnen. Wel zo eerlijk vanuit een autoliefhebbers-perspectief. En wat duikt er bij de veiling op: diezelfde Phantom van Ferry R. De Loterijverlies-oprichter heeft zijn Phantom, een EWB van de vorige generatie, in een sinistere zwarte uitvoering genomen. Misschien maar goed ook, want zo’n auto heeft geen gekke kleuren nodig om op te vallen.

Phantom

Een prijs wordt niet vermeld. Bij het kenteken is geen nieuwprijs bekend, maar gezien de BPM van 107.441 ongeveer de vraagprijs van de auto nu is, kun je concluderen dat het afschrijvingsmonster goed zijn best heeft gedaan. Een statige verschijning is het namelijk nog steeds. De auto op de site van Domeinen bekijken doe je hier.

Met dank aan Joost voor de tip!30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat is het interieur van zo’n ding toch lelijk.
@audihenkie: ik vind het schitterend!
@audihenkie: ik snap zwarte interieurs sowieso niet: het ziet er goedkoop uit, is enorm saai en somber om in te zitten en wordt belachelijk heet in de zomer. Het enige argument voor zwarte interieurs is dat ze minder besmettelijk zijn, maar uiteindelijk kan je lichte interieurs met een klein beetje extra moeite ook gewoon mooi houden.
@erwh: AMEN! eindelijk iemand die het met mij eens is, tis echt typisch een nl keuze zwart interieur, want: “dat kan iedereen wel accepteren dus goed voor de restwaarde” iets waar 99,99% van de nederlanders al op geilen voordat ze hun krabbel onder het contract hebben gezet, de restwaarde bij inruil….
@audihenkie: Zo’n RR is wel dik in elkaar gezet, maar uiteindelijk koop je gewoon echt veel te dure 20 jaar oude techniek …
Jammer dat ‘t interieur zwart is, licht staat ‘m toch beter
@tvklarenbosch:

Roet is zijn achternaam, zo zwart als…. dat geldt dus ook voor het in- en exterieur van de RR, het vermogen van Ferry etc.
Ferry nice car
@mennok: Ferry important
@mennok: Much wow.
Ik vergeet altijd hoe groot zo’n Rolls-Royce is, maar vooral hoe hoog: ik geloof dat de Phantom 1.68m hoog is, dat is echt enorm. Ontzettend indrukwekkende verschijning.
@granlusso: ik had een keer m’n Range sport geparkeerd naast een Phantom en de neuzen waren even hoog (de luchtvering stond wel in instap stand maar toch).
@granlusso: Het bijzondere is, als je lang bent dan zit je achterin alsnog met je hoofd bijna tegen het dak.
Naast het feit dat het natuurlijk een gore klootzak is, wat een dom opportunistisch volk die daar geld aan hebben gegeven.. maar ja, zo is natoerrr
Zelfde veiling; E60 M5 met Hurricane pack van G-Power! Joepie! Jammer dat de sleutel er niet bij is..
@reimon: och daarvoor kan de vorige eigenaar je wel aan een adresje helpen!
Ik zie dat er ook een M5 G-power Hurricane geveild wordt die er als een standaard M5 uitziet 👌
@ultimora: zit niet op te letten maar hierboven wordt dat al gemeld 🙄
Ik vraag me af… Waarom laten we onze elke keer naaien door de lastingdienst?
Ik moet serieus gaan twijfelen aan mijn geaardheid nu.
@rachid: Hoe zit het met de geaardheid van Ferry R’s slachtoffers?
@rachid: Laten naaien door de belastingdienst? Met deze auto?
Het is Ferdy Roet, geen Ferry……
Dit is toch een ‘gewone’ Phantom en geen EWB?
@poes: juist
Helaas! Geen trekhaak voor de fietsendrager…..
Of je bij het aftikken van het bedrag wel even wil aantonen dat het eerlijk geld is……
De domeinen is toch gewoon “blind” bieden, koopje is mogelijk met een beetje geluk
Zo’n ding wordt nooit een koopje. Pas als dat ding hier een tijd staat, gaat de minimum prijs echt naar beneden.
De buitenkant is wel bruut van deze auto. Het interieur is echt ouwe lullen stijl. Fijn dat het van natuurlijke materialen is gemaakt maar helaas zijn die een stuk minder duurzaam. Echt leer is leuk, maar bij zo’n auto vind ik het er niet uitzien als je er allemaal slijtagesporen in ziet, wat vaak wel het geval is.

De youtube video’s van Hoovie Garage hebben de allure van deze auto wel echt een flinke knauw gegeven. Daar zie je dat er toch wat productiefoutjes in zitten.

Het blijven dikke auto’s mits echt perfect onderhouden en in smetteloze staat. Evt interieur opnieuw laten bekleden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).