Koop jij de ex-auto van Arjen Robben?

Auteur: , 17 Reacties

Jawohl.

Er wordt wel eens gezegd dat voetballers overbetaalde, luie, verwende nesten zijn. Te vroeg in dikke supercars rondrijden, terwijl je nog geen eens een basisplaats hebt als linksback bij FC Emmen. Uiteraard, dat is wel eens het geval. Maar er zijn altijd uitzonderingen, zoals Arjen Robben. Dankzij Bedummer was de zomer van 2014 een goede voor de Nederlandse horecabedrijven en bruingoed-handelaren. Geholpen door de ‘tactiek’ van Van Gaal (“alle ballen op Arjen), dat dan weer wel. De vleugelaanvaller was in bloedvorm en wist met een B-ploeg toch het podium te halen.

Ondanks zulke prestaties is Arjen altijd zichzelf gebleven. Hij is verrassend plakplaatjes-vrij, getrouwd met zijn jeugdliefde en al jaren werkzaam voor de firma Bayern München. Je zou denken dat een merk uit München dan de hoofdsponsor is, maar niets is minder waar. Sinds jaar en dag is het het merk uit Ingolstadt de sponsor van Der Rekordmeister. Uiteraard is het de bedoeling dat hun auto’s worden ingezet als rijdende reclamezuilen, zodat de supporters een warm gevoel krijgen bij het merk met de vier ringen en over gaan tot aanschaf.

Voor de echte fan kun je ook overgaan tot aanschaf van een Audi waar Robben daadwerkelijk in gereden heeft. In 2009 kreeg Robben namelijk de beschikking over deze auto, een heuse Audi S6 Avant van de C6-generatie. Dat betekent dat de auto is voorzien van een 5.2 liter V10 met 435 pk 6.800 tpm en 540 Nm bij 3.000 tpm. Inderdaad: een heuse atmosferische motor. Daarmee knal je van 0-100 km/u in 5,3 seconden om door te accelereren naar een begrensde top van 250 km/u. Mocht je je zorgen maken om het verbruik dan is dat terecht: de fabriek geeft al aan dat gemiddeld 1 op 8 niet haalbaar is.

De S6 is redelijk netjes uitgevoerd, zijn vorige Audi S5 was mooier. Het wit moet je smaak zijn, maar het interieur ziet er nog steeds strak uit. Dat kan ook niet anders, want de auto heeft er slechts 45.000 km opzitten. Hoeveel  kilometers Arjen daarvan gereden heeft is onbekend. Reken niet op veel, want ze krijgen regelmatig een nieuwe dienstauto. Gezien de kilometers en de historie valt de prijs van 30 mille in Duitse euro’s alleszins mee.

Met dank aan Niels voor de tip!17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Is dit niet al de 4e oud auto van Robben die voorbij komt hier?

En is het niet zo dat Audi die spelers elk jaar een auto ter gebruik geeft en dat die dingen daarna bij handelaren terrecht komen?
Noem me maar een volger, maar dit is toch best wel een goede vent. Als je interviews ziet van beste heer, helemaal als het over de privé sfeer gaat: een fatsoenlijke vent. Mag ook van Audi regelmatig auto’s uitzoeken en heeft aan “maar” een 3.0d al voldoende i.t.t. de r8 die andere zouden kiezen in positie.

OT: een mooie degelijke auto.
@dell: ik verbaas me er ook wel eens over. En dat voor een Groninger…
Ingolstadt ligt ook in Beieren hoor :)
@djpz3: technisch ja. Het ligt zelfs in Obernbayern (wat toch wel de ergste vorm van Bayern is). Maar voor het grootste deel van de wereld bevolking is Bayern München een pleonasme. Bayern en München is gewoon het zelfde. De rest van Bayern heeft daar overigens wel vrede mee.
“Je zou denken dat een Duits merk uit Beieren de hoofdsponsor is, maar niets is minder waar.”

Als je Google Maps er bij pakt zul je zien dat Ingolstadt nog behoorlijk ver van de grens met Duitsland ligt ;)
Antwoord op de vraag : nee. Want : in rechte lijn goed snel en de V10 produceert een fijn geluid, maar zo’n ding stuurt voor geen meter, met o.a. dank aan het tamelijk voluptueuze wagengewicht.
Niet leuk voor ons kaaskoppen om die D prijzen er bij te zetten
Ik zou hem laten staan vanwege de witte kleur en het interieur. Verder lijkt het me een fijne auto met een heerlijke motor.
@berlinetta: idd. Wit is pretentieus.
Beetje saaie spec zo in deze kleur. Het blok is wel een juweeltje, hoewel ’t natuurlijk niet echt past bij zo’n zware slee. Maar ik zou dan toch nog liever een S8 hebben met die V10 erin.
@willeme: ff je topografie updaten…Ingolstad ligt wel degelijk óók in Beieren…
Gaspedaal staat vol met gebruikte Audi’s. Wanneer worden die hier vermeld?
@willeme! Geef die pijl terug aan jaapiyo!
Ik vind de prijs ook best meevallen, al loop je natuurlijk helemaal leeg op zo’n ding.
Misschien is dit wel een auto voor @dijan, of is hij nog aan het bijkomen van gisteren?
Word Robben uitgerangeerd ofzo dat ie zoveel auto’s verkoopt?
Als je deze Audi naar Nederland haalt komen er natuurlijk nog een bult kosten bij.BPM,invoeren,etc. Dan rij je fijn in een auto waar zelfs de naam van de vorige eigenaar in staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).