Koop John DeLoreans stulpje voor € 1,6 miljoen

Auteur: , 18 Reacties

Zo'n oude, trage, maar stiekem toch ook epische DeLorean tik je voor niet al te veel euro's op de kop. Als dit voor jou wisselgeld is, en je liever een andere DeLorean-experience beleeft, doe dan eens een bod op het oude woonkwartier van wijlen John Z. DeLorean.

De woning van wijlen John Z. DeLorean

Potentiële kopers moeten wel een voorliefde voor retro hebben, want het huis, omgeven door een landgoed van 6,9 hectare, dateert van 1960. Maar aangezien DeLorean-fanboys doorgaans nostalgisten zijn, zal dat geen grote horde zijn.

De villa-semi-bungalow is ideaal voor bejaarden en luie mensen, want alles lijkt zich op de begane grond af te spelen. De kavel bevindt zich op de Pauma Valley Country Club in het altijd zonnige San Diego (geen ideale plek voor je hovercraft dus). Bijkomend voordeel: op het terrein van de club bevindt zich een privé-vliegveld. And you know what that means…

Er moet gezegd worden: het interieur van het huis ziet er nogal ontzettend tacky uit, dus reserveer ook en paar tonnetjes aan verbouwbudget. Er zijn wel legio zakelijke mogelijkheden: zo kan je er een DeLorean-museum starten, of een tijdreisbureau. Ik noem maar wat.

Bekijk alle foto’s van het zonnige huisje HIER. Binnenkort een meeting van elektrische DMC-12’s daar? (via Jalopnik)18 reacties

Ik kwam laatst een Delorean tegen op internet met Wankelmotor. Helaas wel zwart geschilderd dus niet in de iconic bare metal. Die drukte tegen de 400pk ofzo. Dat zal wel lekker sjouwen in zo’n ding. Al is de Renault motor ook niet superslecht. Een goede vriend van me heeft er eind vorig jaar 1 uit GB gehaald met slecht 350miles op de klok. Ding is echt in showroomstaat. Geweldig om in rond te rijden. Echt iedereen kijkt.
@E34M5Touring: jaah, gaaf ding is dat he, met die 20B 3-schijfs Wankel.
@rotarypowah: Prachtig, je bent wel op de hoogte van alles waar een wankelmotor in zit he? (ik vind het chill, want ik begon me net af te vragen welke wankelmotor er dan in zou zitten ;) )
@Thomasio: hier, de link stond nog in m’n favorieten: http://www.eliseusa.com/rotary.htm
@rotarypowah: Zeker een gaaf project. Geluid past ook wel bij het model auto. Alleen jammer dat ze hem gespoten hebben vind ik. Maar verder erg cool.
jemig, dat is idd wel heel erg sixties :D doet me meteen denken aan oude Bond films en het spel No One Lives Forever.
@screamer:
Vraag ik me af welke bond films jij gezien hebt.
@screamer: back to the future denk ik eerder aan ;)
Dat is ook geen geld daarom!
voor zo’n bedrag wil je toch wel een flux capacitor in de woonkamer hebben!
Die fotograaf zou beter met z’n poten van ’t HDR-knopje afblijven.

Leuk optrekje! Alles op de begane grond, ideaal voor mij. En zo te zien is tacky wel mijn ding.
Een DeLorean traag? Dat ding haalt binnen een paar honderd meter eighty eight miles per hour hoor…

Noem ik niet traag…
Helaas reikt mijn bankrekening niet ver genoeg :( De voorliefde voor retro heb ik wel.
Nu nog een circuit in de tuin ;)
Onee, de tuin is te klein :(
Next …..
Een marmeren telefoon met draaischijf, hoppaa die moet ik hebben!
@rodger: Tijdloos :)
Ik vind het fantastisch! Het is allemaal met zorg bij elkaar gebracht en zo heerlijk Amerikaans. Niet te vergeten dat uitzicht met dat vliegveldje erbij. Pfff… ik wil het.
Vanmiddag met mijn “nieuwe” Delorean richting Wassenaar gereden en je trekt met gemak 80 procent van het blik eruit. Traag is ie zeker niet, maar hij is alleen niet ontworpen als raceauto. En dan krijg je ook nog eens enorm veel vrolijke gezichten te zien van mensen die zich dé film herinneren. Niks mis mee! Episch met een grote E dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).