Kopen? Aandachtsgeile Toyota Supra met V12

Auteur: , 37 Reacties

Negeer het goud en de stickers, luister naar het ronkende blok!

Heel leuk en aardig allemaal, dat die nieuwe Supra eraan zit te komen (toch?), maar het wachten begint ons ondertussen wel een beetje dwars te zitten. Voor hen die het net zo goed niet meer zien zitten, presenteren we deze bizarre bolide. Kazuhiko Nagata van de tuningshop Top Secret was ons jaren geleden blijkbaar al voor, toen hij zijn eigen indruk van de toekomstige Supra in elkaar schroefte.

Momenteel staat hij bij BH Auction te wachten om geveild te worden. Zo rond ’07 greep Nagata een Supra uit ’94 bij de lurven met de intentie het plaatwerk dusdanig aan te passen dat het resultaat een futuristische interpretatie van een mogelijke opvolger zou kunnen zijn. De zogenaamde ‘Final Evolution’ wide-bodykit voor de JZA80 was hun laatste groet naar de Supra, die op de moment al enkele jaren uit de productie was gehaald.

Het feestje van de glimmend gouden Supra, compleet met stickers en al, begint echter pas daadwerkelijk bij het openen van de motorkap. Nagata takelde de 5-liter V12 uit een willekeurige Toyota Century, alleen beschikbaar in Japan, en pompte hem op tot 943 pk en 1010 Nm aan koppel. Dit maag omkerende vermogen wordt grotendeels bereikt door de toevoeging van twee HKS GT2835 turbo’s. Om te bewijzen dat het vermogen ook werkelijk inzetbaar was, verscheepte hij zijn krachtige creatie naar het Nardo testcircuit. Na verschillende rondjes kwam de wagen hier tot een topsnelheid van bijna 360 km/u!

BH Auction durfde het nog niet aan om een prijsinschatting te maken en daar sluiten wij ons bij aan. Desondanks is het niet ondenkbaar dat een of andere gek hier heel wat duiten voor af zal gaan rekenen.37 reacties

Stiekem best wel lekker, maar dat interieur…
@2wheeler: voor jou zetten ze er een stuurtje op van een golf
Top Secret <3 Wat een apparaat zeg! Wel even een andere kleur erop (wrappen)
Misschien wel de meest iconische tjoeningwagen
Officieuze recordhouder van het snelheidsrecord in het VK! Het schijnt dat de eigenaar van Top Secret er 317 km/h mee heeft gereden (en toen gepakt is).
@jobberns: klopt! De video’s stonden (ver voordat YT bestond) op Exvitermini. Dankzij die video’s en de video’s op 8200rpm.com van @stephane8200 hebben dit soort creaties altijd een streepje voor ten opzichte van de obligate Ferrari of Lambo.
@willeme: toch gaaf, dat er zo’n verhaal hoort bij zo’n auto. Maakt hem nóg wat bijzonderder!
@willeme: In 2007 bestond Youtube al hoor.
@crackdavid: De periode dáárvoor … ;-)
@willeme: deze auto zou in 2007 gemaakt zijn maar daarvoor was er ook al een Top Secret Supra bij mijn weten. Wij zijn vanaf 2000 video’s gaan hosten. Trok wel wat bandbreedte van de server.
@stephane8200: ja, de witte top secret Supra, te vinden in Forza Motorsport 3 als ik me niet vergis.
@willeme: zo daar noem je een bijna nostalgische site, en die r33 op de testbank ook op de betreffende. O.t die kont is gruwelijk die neus had ik liever origineel aldanniet verbreed.
@bmwfreak038: ja die r33 die er bijna vanaf sprong bedoel je? Wat een monster was dat. Leuke site waar ik heel wat filmpjes op heb gekeken .
Heeft deze niet die veilside neus? De echte topsecret supra is natuurlijk de drifter . Dat is een beest.
@rolov: Nee, geen Veilside. Helaas, moet ik bijna zeggen. Want als je toch per se een bodykit op je Supra wil, dan is deze ongeveer wel de allerlelijkste die er te vinden is.
@rikus: absoluut mee eens.
@rolov: dit is de Officiële Top Secret V12 Neus voor de Aero Dynamica
Ik kan bijna alles wel waarderen als het om auto’s gaat. Maar dit vind ik dus helemaal niets. Wat een verschrikking.
@viezefreddyw: dit en de Lambo Urus dus. Dan was het je weekje even niet zeg…
@tenaci: Laten we maar niet beginnen over de BMW’s van tegenwoordig.
@viezefreddyw: zo’n kekke fünfer met hockeystick is toch geweldig?
@2wheeler: Vooral de 7 is geweldig!
@viezefreddyw: Bij dit soort projecten moet je niet kijken. Het is geen vervanging voor een Peugeot 406 Coupé of Ferrari 456 GT. Dit soort strapatsen zijn te bewonderen louter om hun technologische significantie. Een getunede Toyota V12 in het vooronder van een Supra. Veel beter wordt het niet.
@willeme: Het spijt me Willem, maar nog steeds heb ik hier helemaal niets mee. Hoe knap de prestatie ook is..
Leuk weetje: dit ding heeft 358.22 km/h op Nardo gedaan.
Normaal en ik een origineel-freak, zeker bij Japanse sportauto’s, maar dit… De lekkerste foute bak sinds tijden! Inclusief het goud en de stickers, ik vind ‘m gewoon helemaal goed zo! Vandaag is het F*ckyouFriday!
Poeh, als ik het geld had..
-Edit: Kappen met weetjes en feitjes in de comments. Ik ga hier maar eens een leuk artikel over maken ;-)-
@willeme: waar over?
@heat59: Dat is Top Secret.
Als een supra fan doet dit mij wel een beetje pijn
Wat een motorblok zeg, mooi kleurtje (auto) ook.
Ik zou de sleutels maar al te graag in ontvangst nemen
Wat een gave wagen zeg! Kleur past er prima bij. Stickers eraf en dan is ie wat mij betreft helemaal goed!
@henkp1: niks eraf . Hij hoort zo. Kleur stickers alles erop en aan. Dit is een Japanse legende. En van de top tuner Top Secret.
Wat een gedrocht is het toch, en toch heeft ie iets tofs!
Ik vind de supra’s echt auto’s van de buitencategorie. Heel bijzonder. En het ontwerp (niet perse deze) is echt heel goed houdbaar. Model is al ruim 20 jaar op de markt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).