Lada Niva 6×6 is een toendrastoemper

Auteur: , 13 Reacties

Iedereen en zijn moeder maakt tegenwoordig een 6x6: Mercedes, Kahn Design (de Huntsman Defender), godbetert zelfs Dacia heeft een 6x6! Dan mag Lada niet achterblijven, kunnen Poetin en Medvedev hun bromance verdiepen terwijl ze shirtloos op beren jagen. Ofzo.

De knalgele Niva met extra as is een mooi staaltje huisvlijt van enkele technische jongens uit Samara. Weinig is bekend over de verdere uitvoering, maar we gokken dat de standaard 1.7 is vervangen door iets (koppel-) sterkers, anders kom je alsnog niet een heuvel op.

Voor wie de in de intro aangehaalde opmerkelijke photo-op heeft gemist: het Kremlin stuurde dit weekend een set platen de wereld in waarin de Russische president en premier – de BFF’s Poetin en Medvedev – het gezellig hadden in Poetin’s buitenverblijf te Sochi. Er werd gesport en samen thee (met niet-westerse koekjes) gedronken. No offense, maar het zag er wel heel erg…Brokeback Mountain uit, zoals deze twitteraar terecht opmerkt. Oh, what a lovely tea party

Hoewel Poetin best wat met gele Lada’s heeft (check deze Kalina) wordt hij waarschijnlijk toch liever per S600 Pullman/ Zil naar de sauna of een Pussy Riot-concert gereden. (via autoevolution)13 reacties

Misschien een mooie auto voor in het WTCC?
Wat een gaaf ding. Zonder al die dak opsmuk dan
Let the russian invasion begin!
De achterste as staat nét te ver van de oorspronkelijke achteras af… Verder wel een geslaagd project!
Als dat ingelaste frame in de laadbak de enige versteviging is,breekt ie vast bij een beetje hobbel of kuil doormidden.
Dit kan ik waarderen!! +1
Ik vind hem gaaf! Het is ook precies de auto die je nodig hebt in Dashcamland….
Dat hele ‘iedereen en zijn moeder’ gedoe overal begint naast alles behalve origineel ook nog eens een beetje heel erg stom te worden.
@sydney: Begint? Dat was het al voordat men ermee begon…
Nee, toch liever een mercedes 6×6
Ik vraag me af of dat ding de bocht nog omgaat, met die achterassen zo ver uit elkaar ….
zodra je leest dat ‘iedereen en zijn moeder/tante/nicht/bff’ iets doen weet je dat smoke het geschreven heeft. Wordt het niet eens tijd voor een nieuwe running joke voor je -verder leuke artikelen- Smoke?
Leuk projectje, maar al dat ge 6×6′ begrijp ik toch niet… Het stuurt helemaal niet beter, ik betwijfel of je er voordeel aan hebt qua offroad… En veel lekkere wijven zal het toch ook niet opleveren toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).