Amsterdam wil parkeerstad des doods worden

Auteur: , 56 Reacties

Met het uurtarief van 7,50 euro was dat al duidelijk, maar de bazen van onze hoofdstad gaan verder.

Parkeercombo in Amsterdam

Als je niet teveel geld wilt uitgeven aan het parkeren van je auto, is Amsterdam sowieso niet de plek waar je wilt zijn. Door het uurtarief nog verder te verhogen kan een middagje in het centrum parkeren een dure grap worden. Al is dat natuurlijk om zo veel mogelijk het parkeerprobleem in het centrum op te lossen, al dan niet om auto’s gewoon volledig te laten opkrassen. Niet dat dat het geval is, maar goed.

Je zou nu zeggen dat het misschien nog goedkoper is om gewoon je auto niet te registreren bij een parkeermeter. Laat die scanauto’s maar lekker jouw kenteken registreren, de boete kan haast niet veel goedkoper zijn dan het huidige parkeertarief. Sterker nog: een dagkaart voor parkeren wordt op sommige plekken duurder dan de boete van 49 euro. Het is dus net zo voordelig om niet te betalen en een boete te incasseren, dan wél volgens de eerlijke regeltjes betalen.

Vandaar dat wethouder Sharon Dijksma, die de parkeerregels in Amsterdam beheert, een hogere boete wilt. Dat schrijft Het Parool. De wethouder vindt dat foutparkeren of niet betalen veel duurder moet worden, omdat anders deze afweging tussen wel of niet een kaartje kopen ontstaat. Het moet wel natuurlijk wel eerlijk blijven. PvdA raadslid Dennis Boutkan heeft zelfs al nagedacht over het bedrag: 75 euro. Dat zal de foutparkeerders of kaartjesskippers leren.

Er wordt nog volop gelobbyd om dit besluit daadwerkelijk vorm te geven, maar het idee valt te begrijpen. Maar parkeren in Amsterdam, daar moet je even goed over nadenken in 2019.

Image-credit: een paar dikke wagens in de underground in Amsterdam, gespot door @harmengerritsen.56 reacties

Misschien moeten ze parkeren maar helemaal verbieden… Lijkt me een stuk effectiever.
@retetikker: interessant… dus gewoon een middagje een chaufeur huren die in jou auto rondjes blijft rijden terwijl jij kerstinkopen bent het doen!
@towi1989: Dat kan voor € 13,50 per uur. https://www.chauffeursdiensten.nl/studentchauffeur/ De parkeerkosten zijn € 7,50. Voor € 6,- heb je dus de luxe van een chauffeur.
@towi1989: Maar beter nog, verhuur je auto tijdens het kerstshoppen via Snappcar https://www.snappcar.nl/ . Dan verdien je je kerstshoppen ook weer terug :-)
via iPhone app
@retetikker: Ha, jij dacht toch niet dat ze de auto’s willen verbieden!? Wie gaat dan betalen voor de linkse hobby’s van de gemeente? Onderzoek wijst aan dat bij een verhoging van het parkeertarief het parkeergedrag niet veranderd.
Boete pakken, is zeker voordeliger op sommige plekken.
@atrak: Heb je het artikel gelezen?
Het feit dat het Amsterdamse uurtarief dusdanig hoog is geworden dat het de discussie aanwakkert om hogere landelijke parkeerboetes te gaan hanteren, is alleszeggend wat voor gekkies daar nu de scepter zwaaien.

Of gaat Amsterdam ook hier zich mee distantiëren van de rest van NL?
@olivier420: He gekkie, wel goed lezen he!

Ze willen niet landelijk de prijs omhoog.
Ze willen dat de landelijke regelgeving veranderd zodat Amsterdam als gemeente de prijs onhoog kan gooien.

En parkeerboetes verschillen nu ook al per gemeente, waarbij het maximum €62,- is.
@reactief: Shit… te snel… Daar ga je na de vrijmibo..
@reactief: hey Gekkie,

Jij ook beter tussen de regels doorlezen. Dit geeft alleen maar voer voor alle andere gemeentes.
;)
@werf76: 🤘🏻
@werf76: Tussen de regels… exact wat ik niet doe, omdat je dan b*llshit gaat invullen. Waarom is het in de meeste gemeentes nu nog niet het maximale tarief dan? Blijf jij lekker pessimistisch dat het hoofddoel van elke overheid is om ons leeg te trekken…
Lijkt me logisch. Ze zouden ook een tweede boete meteen fors kunnen verhogen, dan hebben alleen de bewuste foute parkeerders nadeel.

Ik vind A’dam trouwens geen hel om te parkeren. Veel en supergoede P+R plaatsen met OV verbinding voor een appel en een ei.
Bij ons kost het meen ik meer. Heb al bedragen van €90 gehoord, maar dat is dan niet in een vak maar gewoon op de stoep. Kan zijn dat in een vak zonder kaartje overal gelijk is dat weet ik niet
Iets met verschil tussen arm en rijk..? Man man man, is toch te zot voor woorden. Straks kan alleen de elite z’n melkkoe nog parkeren in de dure binnenstad. Dure vierkante meters daar.. Openbaar vervoer een alternatief? Ook niet.. Qua reistijd misschien maar de kosten drukken lukt daarmee ook niet.
@densk: Google “P R Amsterdam” en wees verbaast!
@notsobig: Waar is plus-teken gebleven?
@notsobig: moet je op “like” drukken
@notsobig: de P&R Olympisch Stadion is vrijwel altijd bezet, als ik er al een keer kom. Dan staat er een rij, die langer dan 30min duurt om op te lossen. Kom je er dan eenmaal binnen, blijkt de halve garage leeg te staan…
Hoe hoger de boetes hoe beter!

Want als ik naar Amsterdam ga monteer ik altijd nagemaakte kentekenplaten met het kenteken NT-081-H op mijn auto…

… het kenteken van één van hun eigen scanwagens. Dat zal ze leren!
Maak er 500 Euro van. Kom er nooit. Prettig weekend
Een dagje parkeren en menig auto is totall loss …..
Tja, de Amsterdammers hebben er zelf voor gekozen.
Ze moeten inkomsten genereren voor al de uitgeprocedeerde asielzoekers welke door Femke zijn uitgenodigd door hun een uitkering en onderdak voor te spiegelen.
Sorry Amsterdammers.
@yipikaye: het is de schuld van de vluchtelingen!!1!1
@2wheeler: de Rabobank
@2wheeler: nee jonguh…
Snap je het nu nog niet?
Het is bijna altijd de schuld van Trump, bijna dan.
Soms van Erdodan, als ik AB mag geloven.
@yipikaye: haha ha ha.. ha…
@yipikaye: de onderbuik van Nederland heet kennelijk yipikaye…
@yipikaye: en 1+1=3. Ga zo lekker door. Zielepiet.
@yipikaye: ja want Amsterdammers zijn met hun parkeervergunning veel goedkoper uit. Bezoekers moeten lekker bij P&R aan de rand van de stad parkeren.
@yipikaye: weer de eerste nationalistische amoedige pauper die het vluchtelingen probleem er bij haalt. Wat een kansloze mensen wonen er toch in dit land.
Dit vind ik een voorbeeld hoe je de parkeerdrukte juist niet verhelpt. Straks is het alleen nog aantrekkelijk voor de echt rijken die hun auto voor de deur kan zetten. Het is al gebeurt met de woningmarkt. Nog even en Amsterdam is een stukje buitenland in eigen land.
@zeilboot: inderdaad. Begint hier op Londen te lijken.
@zeilboot: dat is het al…
@zeilboot: het doel is ook niet om het probleem te verhelpen. In o.a. De Pijp hebben ze onlangs vele parkeerplaatsen omgebouwd tot ‘plantenbakken’.

Beleid is dus om nog meer schaarste te creëren en zo het nieuwe uurtarief door te kunnen drukken.
Gewoon betalen. Aldus de Barabo…..
Roemeense platen en klaar ben je ..
@lincoln: heb je nog een setje?
-Edit, aangepast. Is inmiddels gefixt. U mag hier geen berichten parkeren-
5 seconden mijn auto parkeren voor station Hilversum, omdat ik ff mijn eten uit de koelkast moest halen uit de kantine wat in het station zit gevestigd. Bedrijfsleiding nog aan en parkeerbeheer naast de kantine in een kantoor. Die pannenkoeken hadden met zijn tweeën snel ff een boete onder mijn ruitenwisser gefrommeld van €72,-, dus Hilversum zit al aardig aan het bedrag voor parkeerboetes waar A’dam naartoe wilt. Terwijl Hilversum een uurtarief heeft van €2,40. Betaal je met Parkmobile voor het station, kost het je de eerste 5 minuten niks. Voor 5 seconden moet je minimaal een halfuur afrekenen bij de parkeerautomaat. Gasten in Hilversum sporen niet.
Gewoon heel dat centrum autovrij. Opgelost. Iedereen op een tranferium en met ov de stad in. Bedrijven een ontheffing.
@jaso013: En alle auto’s in Nederland verbieden! En Autoblog opheffen!
@hijman85: en jou verbieden te berichten ;-)
@jaso013: ja man, en winkels per helicopters bevoorraden. En gehandicapten/minder validen moeten maar gewoon met de tram
Lekker belangrijk, overhypete rotstad. Maak het niet té duur aub zodat de locals niet weg willen…
@johnhert: locals bestaan niet meer in Amsterdam. Louter provinciaaltjes die zich voordoen als hippe Amsterdammers..
Nog meer op Groenlinks en al die andere groene kutpartijen stemmen!!
Lekker doen in amsterdam, het zal mijn reet roesten. Alle woningen worden naar al opgekocht, als je 500.000 euro k asn betalem om er te wonen moet je gewoon een beetje dokken aan de gracht. Wie gaat er dan ook voor de lol naar amsterdam in een auto. Ik kies lekker de trein. Pers het maar lekker uit. Koop je een imac bij de applestire en is er iets mee aan de hand, mag je lekker zeulen met een 27″scherm naar the apple store in het Hirschgebouw (geen parkeerplek te vinden daar)hahaha
Halsema demission!1!1
Sja het moet eens bij mensen gaan dagen, “wat moet ik eigenlijk in dat vunzige amsterdam?”
Misschien moeten sharon en Denis lid van de NSB worden.
Dat was het toch al?

Ik dacht echter dat boetes nationaal zijn vastgelegd en niet in ieder gehucht anders mogen worden gedaan. Zou een mooi business model worden om degenen uit te melken die er niet bekend zijn. Neem een toeristisch oord en zet de boete op 500€, en je hebt zo de kerst- en nieuwjaarsborrel van de gemeenteraad afgedekt.
Parkeren in Amsterdam is nog steeds goedkoop, er is nog steeds geen parkeerplaats te vinden in het centrum waar het € 7.50 per uur kost.
Misschien dat er vrije plekken komen als ze er € 12.50 van maken per uur.
De lachende derden zijn de particuliere parkeergarage eigenaren. Gemeente regelt inderect ff dat hun winst toeneemt. Goed over nagedacht. Rijken alleen maar rijker maken en maar zeiken dat het niet eerlijk is.
Amsterdam de stad waar alle Amsterdammers weggepest zijn naar Almere.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).