Last minute call: Red Bull doet technische ingreep RB13

Auteur: , 42 Reacties

Op het allerlaatste moment voert het Formule 1-team enkele wijzigingen door aan de bolide.

Last minute call: Red Bull doet technische ingreep RB13

Morgen staan de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van China gepland. Hoe dit weekend gaat verlopen voor Red Bull is koffiedik kijken. Eerder vandaag gaf Max Verstappen tijdens een persco aan dat de RB13 technisch alles behalve perfect is. Dat wordt nu nog eens extra duidelijk, aangezien Red Bull volgens Motorsport.com donderdagavond flink aan het sleutelen was aan de bolide in de pits.

Naar verluidt krijgt de bolide van Max Verstappen een nieuwe achterwielophanging. Het is niet duidelijk of ook de auto van Ricciardo de aanpassing heeft ondergaan. Morgen moet blijken of de nieuwe achterwielophanging positieve uitwerkingen gaat hebben op het veld. Het weer heeft Verstappen in elk geval aan zijn zijde. Voor zaterdag geven ze zonnig weer op in de Chinese havenstad, maar zondag wordt de nodige regen verwacht.

Met dank aan Dennis voor de tip!42 reacties

De enige pitbox waar nog licht brand, ze hebben er bij Redbull in ieder geval veel voor over om weer snel bij de top te komen. Ik heb er vertrouwen in dat ze halverwege het seizoen weer hun achterstand weer hebben ingehaald.
@evian: ja goed hè… is maar een half seizoen te laat.
@airc: Wat heb je liever een pessimist of een optimist. Jij mag kiezen.
Vario ring eruit gehaald gaat ie sneller
@naamloos3: ook even de bobine inzagen en een grotere sproeier plaatsen 😂
@c3po: chipje van JD ?
@yamaha: ik zie hem al praten over de red bull
@yamaha: sjoemelsoftware!
@yamaha: duidelijk een chip van jd idd haha
@c3po: een snelle sticker opplakken
@scooper: alles malossi
@scooper: wel denken aan gewichtsbesparing ouwe
@scooper: misschien wel in je spiegels: “objects in mirror are losing”
@c3po: beetje Redbull in de tank, geeft vleugels.
@phevtreb: apart dat Mercedes en Ferrari dit trucje al doorhebben maar Red Bull nog niet achter deze super innovatieve technologie is ;)
@naamloos3: paar No Fear stickers en verder Alluzzz MHR jwz
@naamloos3: hahaha venturipijpje afzagen, 180cc erin, malossi helemaal los uitlaat eronder.
@naamloos3: Ook andere rolletjes heh 👌
@rijnooit: leovinci uitlaat
@rob5nismo: eat my dust op de achterspoiler.
@rob5nismo: Giannelli Shot;-)
@naamloos3: wel even een 3,5mm eurobegrenzer plaatsen voor de fia erachrer komt!
@naamloos3: 21mm Carburateur met open luchtfilter (!!!)
Nadat de FIA ingreep en die magische ophanging van Mercedes verbood, was wel te verwachten dat Red Bull aan snelheid zou inboeten. Dat systeem was namelijk zo geweldig dat het op hoge snelheid de rake van de auto veranderde. Bij lage snelheden c.q. bochten had je dan meer rake, en dus meer downforce, terwijl je op de rechte stukken en lange doordraaiers van een hogere topsnelheid kon genieten.

Goed om te zien dat men bij Red Bull niet stil heeft gezeten en alweer een doorontwikkelde achterwielophanging heeft meegenomen. Het zou ze zomaar een tiende kunnen opleveren.
@edge: ik dacht altijd dat rb een ander systeem had dan MB, wist niet dat ze zo vergelijkbaar waren dat ie ook is verboden.
@Edge: rake? Een nieuwe term voor mij..
@pinut187: het voorover staan van de auto. M.a.w dat de achterzijde hoger staat als de neus. De wigvorm.
@pinut187: het woord rake heeft 3 betekenissen. Hark; Iemand met een wilde levensstijl; Hellingshoek.
Duidelijk dat het hier het laatste betreft. De progrock band Yes, heeft een geweldige song gemaakt “Shoot high, rake low”.
@Edge: een tiende plek?
@2wheeler: Zou kunnen, maar ik doelde op een tiende van een seconde aan extra snelheid.
@Edge: haha, weet ik. Ik heb m’n lolbroek aan..
Racegaas +50 pk
Ze hebben die auto niet al in de winterstop kunnen optimaliseren? Of gewoon te weinig testmogelijkheden? Dat zou meer moeten zijn, zodat ieder team direct klaar is..
@stfu: Geen enkel team is klaar aan het begin van het seizoen waarin ze beginnen met nieuwe auto’s. Er is 1 team dat zijn zaken het beste voor elkaar heeft in de eerste race, en dat team heeft de grootste kans om te winnen. Vanaf het eerste raceweekend (en de eerste krachtmeting met de andere teams) begint de ontwikkelingsstrijd voor de rest van het seizoen, of zoals bij McLaren begon dat al vanaf de tests in Barcelona :P
Het weer heeft Verstappen in elk geval aan zijn zijde. Voor zaterdag geven ze zonnig weer op in de Chinese havenstad, maar zondag wordt de nodige regen verwacht.

Net alsof een auto zonder grip dat in de regen ineens wel heeft ???
@gertjan2012: de wagen is op dit moment de 3e beste in het veld. Dus geen grip is niet van toepassing. Het is natuurlijk gewoon maar een ietsie pietsie grip te weinig. Bij een regenrace kun je de wagen meer downforce geven, topsnelheid is dan minder van belang en kun je zo veel meer grip creeeren. Komt nog bij dat bij regen het talent van de coureur veel meer invloed op het resultaat heeft dan bij droog weer.
Voor wat het waard is, staat MAX na FP1 dik bovenaan.
Nou, die verandering heeft anders wel gewerkt! Is Max toch mooi de beste na FP1. Oké, ze hebben vanwege het slechte weer maar 10 minuutjes gereden, maar toch.
En een k&n luchtfilter altijd +5 pk
Komt wel goed. Het gaat regenen op zondag.
Hebben ze snel gedaan, nieuwe ophanging ontwikkelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).