Lawrence Stroll koopt Force India

Auteur: , 40 Reacties

Het hing al even in de lucht.

Lawrence Stroll koopt Force India

Wat al werd gedacht is daadwerkelijk gebeurd. Lawrence Stroll, de vader van F1-rijder Lance Stroll, heeft Force India gekocht. Dat is goed nieuws voor het voortbestaan van het team, want nu staat Force India niet langer onder curatele.

Aan Stroll en investeerders de taak om de financiën weer op orde te krijgen. Zo zullen openstaande schulden worden betaald en kan Sergio Perez ook weer een salaris ontvangen. Eind juli werd Force India door een rechter in Londen onder curatele gesteld. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel pegels de miljardair heeft moeten betalen om Force India in handen te krijgen. Naast het feit dat schulden terugbetaald zullen worden, blijven ook alle 405 banen bij Force India behouden. Sergio Perez stapte eerder naar de rechter om een faillissement te voorkomen.

Nu papa Stroll eigenaar is van Force India is de kans sterk dat zoon Lance voor Force India komt te rijden. De coureur komt op dit moment uit voor Williams Martini Racing. Het huidige seizoen verloopt alles behalve lekker voor de Canadees. Op dit moment heeft de F1-rijder slechts 4 WK punten weten te pakken, met een 18de plek in het klassement.

Met dank aan iedereen voor de tip!40 reacties

Goed nieuws voor onder andere Perez. Slecht nieuws voor onder andere Perez.
@pomoek: en goed of slecht nieuws voor de familie Mol? Hebben ze nu gecashed of verloren?
En voor Williams is dit natuurlijk waanzinnig slecht nieuws. Tenzij Claire en Paddy de Williams volgend jaar door pure magie aan de praat weten te krijgen kan het na 2019 gewoon afgelopen zijn voor dit team.
@pomoek: Klopt, Williams is zo’n mooi team, zou toch erg jammer zijn als het ging verdwijnen!
@dutchdriftking: Williams blijft wel. Heeft vaak genoeg voor dit soort hete vuren gestaan. Jammer dat het sinds begin 2000 met BMW niet meer dat niveau heeft gehaald.
@skinnybmw: hmm. Pa Stroll heeft wat ik begrijp 80 miljoen in Williams gepompt. Staan nu stijf laatste in het kampioenschap. Haas, TR Force India hebben een minder budget en Sauber hetzelfde budget als Williams en staan er allemaal vet voor. Dat ze het in het verleden wel voor elkaar kregen is absoluut geen garantie voor de toekomst.
@pomoek: Je weet hoe het in de F1 kan gaan en Williams heeft haar naam aan de F1 te danken. Een F1 zonder Williams is eigenlijk onmogelijk wat in hun voordeel werkt. Persoonlijk denk ik dat ze als opleidingsteam van Mercedes gaan werken, wat wel jammer zou zijn. Williams is eigenlijk altijd een puur op F1-gericht opererend team geweest met klantenmotor en met een beetje geluk zetten ze een goed chassis met een snelle Mercedes motor neer. Ik denk dat de ervaringen van Williams in het verleden en hun naam juist wel zekerheid voor de toekomst bieden. Ze redden zich wel al zullen ze altijd hulp nodig hebben van anderen.
@skinnybmw: Zijn wel meer legendarische merken verdwenen hoor … Arrows, Benetton, Brabham, Jordan, Ligier, Lotus, Minardi, etc. Niet dat het niet zonde zou zijn als een privateer-teams als Williams verdwijnt, maar zo bijzonder is het nou ook weer niet.
@dawwg: Op Brabham en Lotus na zijn dat niet echt legendarische teams die al zo lang mee draaien in de F1 en zo veel successen hebben mee gemaakt als Williams…Arrows, Ligier en Minardi kan ik echt niet vergelijken met Williams en Benetton zie ik meer als een team dat (net als Red Bull) een groot bedrijf achter zich had. Williams is echt van een andere orde.
@dawwg: je vergeet Spyker van onze grote vriend Muller,
@skinnybmw: ik hoop het ook maar denk dat het toch een negatievere wending krijgt
@pomoek: misschien laat papa Stroll Williams en Force India wel samen fuseren tot Force Strolliams in 2021 met de nieuwe regels. Wie zal het zeggen…..

#speculeren
Cliché-alarm aan

“de snelste weg om miljonair te worden in de formule 1, is door als miljardair te beginnen”.

Cliché-alarm uit
@autodidact: Haha goed deze! Denk alleen dat Stroll sr alle teams bij elkaar kan kopen en gewoon dezelfde avond nog kan genieten van een biefstuk bij Loetje .
@autodidact: die uitspraak is ooit gedaan door Eddie Jordan. En die heeft dit min of meer proefondervindelijk vastgesteld.
@autodidact: haha prachtig
Fijn dat het team gered is. Ik hoop voor Lance dat hij hier beter op zijn plek zal zijn dan bij Williams.
Er zit zeker wel meer potentie in die knul dan er nu uit komt.

Over Williams lees ik de meest wilde verhalen. Ze zouden overstappen op Renault motoren, maar in andere berichten staat weer dat ze nog meer toenadering zoeken tot Mercedes en een B-team willen worden.
Die laatste optie is natuurlijk de beste. Misschien hebben we in 2019 wel Unimog F1, hoe vet zou dat zijn?
@awesome: Dan vind ik wel dat er een Unimog AMG moet komen, om recht te doen aan het team. Smart F1 zou ook nog kunnen, dan zit de motor ook nog op de goede plek.
@awesome: haha, Unimog racing, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat ook nog. Ziet er nog best tof uit ook! https://youtu.be/Q0pBYCPEe3E
@awesome: zou pas mooi zijn als Stroll bij Wiliams blijft dat zou hem denk ik nog meer kunnen helpen.
Iedereen verwacht de overstap, als hij overtuigd is van zijn eigen kunnen kan hij het overal. In een minder competitieve auto kun je met goed rijgedrag ook opvallen.
@sbmmaxx: wellicht blijft Lance bij Williams.. en krijgen de Force indiaas gewoon teamorders om lance voor te laten gaan… op die manier wordt hij eindelijk een keer niet laatste
@awesome: Claire Williams heeft al aangegeven dat Williams 100% zelfstandig blijft.
Dus een Mercedes gelieerd team gaat het niet worden.
Dus wat mijn betreft is een overstap naar Renault geen ondenkbare stap.
Papa Stroll heeft alleen veel geld betaald om zijn zoonlief er te stallen en dat er Mercedes motoren geleased konden worden, om zijn zoon een beetje behoorlijk voor de dag te laten komen.
Het zou ook nog denkbaar kunnen zijn dat zoonlief ook gewoon in 2019 bij Williams rijd, en dat de aankoop van Force India alleen maar een belegging is om op korte termijn weer door te verkopen met de nodige winst.
Voor Force India goed nieuws. Williams heeft een probleem.
Het is nu echt een silly season aan het worden
Klinkt als je sigaren aansteken met briefjes van € 500,00
Benieuwd welke trage paydriver naast zijn oogappeltje wordt gezet.
Icon of Perez vernederen dat kind waarschijnlijk.
@harrie: icon is het nog lang niet die ocon😁
@harrie: Ik denk dat hij een goede leerschool heeft aan Perez en Ocon is natuurlijk een groter talent. We will see…
@harrie: kan die ene Rus van RB weer terugkomen in de F1
Helaas zijn we dan voorlopig nog niet van die kneier Lance af. Jammer jammer jammer had deze veldopvuller graag weer zien vertrekken.
@str8six: Ik kan me wel andere coureurs bedenken die ik liever zie vertrekken dan Stroll eigenlijk. Grosjean of Magnussen bijvoorbeeld..
@ardonjr: die ook ja. Vooral Grosjean.
@ardonjr:ik vind dat Magnussen absoluut in de F1 wereld thuis hoort. Hij doet het dit jaar ronduit uitstekend.
Erikson daarentegen….
Dit wordt sowieso genieten.
Wieweet komen er meer sponsoren terug naar Williams nu (nu 1 van de paydrivers weg is).
Of gaan ze een nauwere samenwerking met Renault aan.

En Force-Canada; da’s pas lachen. Ik zou graag de gesprekken willen zien over de 2e rijder. Mag het er eentje met talent zijn (Perez, Ocon), of moet het ook een paydriver zijn?

En wat wil die papa Stroll nou? Gewoon geld over de bank gooien? Of hoopt ie het team een beetje om te vormen naar een model waar hij meer steun van Mercedes kan krijgen? Uiteindelijk is het een team zonder naam (itt McLaren en Willams); en een team zonder side business (itt McLaren en Williams). Ze hebben er wat goede mensen rondlopen (dat ding is toch sneller dan de Williams), maar ze maken nu al 2 jaar geen stappen meer vooruit, eerder achteruit.
Dus hij kan 2 dingen doen: 100 miljoen extra er boven op en mensen wegkopen.
Of hopen dan MB het meer wil sponsoren, terwijl MB het goed vindt dat het team bestaat uit 1 MB opleidings jongen en 1 zoontje van de eigenaar.
Interessant!
@gregorius: Als hij het een beetje slim doet doet hij het alla Matteschits van RBR.
Zijn we dus nog niet van die Stroll af..
Ik be benieuwd of Rich Energy nu met Williams gaat praten voor wat sponsoring. Lijkt me een mooie oplossing.
Ook fijn dat ze daar van Stroll af zijn.
@dappers: Moet nog zien wat er gaat gebeuren, misschien verkoop stroll de boel met winst door naar Rich Energy.
@hzw: goeie! ulimate car flip
Gaat pa Stroll Williams dan verkopen? Of was ie daar nooit echt eigenaar van?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).