
Dikke kans dat mensen toch gaan kiezen voor de nieuwe BYD ATTO 2, gezien de prijs.
Langzaam maar zeker kom je steeds vaker BYD’s op de Nederlandse wegen kiezen. Vooral leasebakken natuurlijk. Want, je moet van de baas een elektrische auto uitkiezen en je hebt ongetwijfeld met een strak budget te maken.
Voor als die andere BYD’s nog niet toereikend waren is er nu goed nieuws. De voordeligere BYD ATTO 2 komt er aan en Louwman heeft de Nederlandse prijs bekendgemaakt. De elektrische crossover begint bij 31.690 euro. Dit kan zomaar eens een populaire keuze worden onder de leaserijders.




Dan hoop ik wel dat je thuis kunt laden, want dat prijskaartje komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De specs van de BYD ATTO 2 zijn net zo budget als de vanafprijs. De ATTO 2 is 4,31 meter lang, 1,83 meter breed en 1,68 meter hoog. Met de 45,1 kWh accu communiceert BYD een WLTP-actieradius van 312 kilometer. Ja, met koud weer en veel snelwegkilometers mag je waarschijnlijk blij zijn 200 kilometer te halen. Das niet veel.

Bij de snellader ben je ook niet als eerste weg. De nieuwe BYD ATTO 2 kan 65 kW DC snelladen, of 11 kW 3 fasen AC laden. Vooral dat snelladen is niet baanbrekend. Het duurt 37 minuten om de batterij van 10 tot 80 procent te snelladen. Stiekem duurt dat best wel lang. Thuis de batterij helemaal opladen neemt 5,5 uur in beslag.
Het is geen snelheidswonder. De BYD ATTO 2 is goed voor 130 kW vermogen en 290 Nm aan koppel. 0-100 doe je in 7,9 seconden. De topsnelheid is 160 km/u. Laat die stoplichtsprintjes maar aan een ander over.
Interieur





In het interieur van de BYD ATTO 2 is het allemaal wel prima. De duurdere Boost-uitvoering (33.690 euro) is uitgerust met stoel- en stuurverwarming. Het infotainmentdisplay heeft een diameter van 10,1 of 12,8 inch. Android Auto en Apple CarPlay zijn aanwezig en draadloos te gebruiken.
Mobiele apparaten opladen kan met USB-poorten voor- en achterin. Voor BYD is het ook een USP om te zeggen dat er fysieke knoppen in het interieur te vinden zijn. De bagageruimte bedraagt 400 liter. De bank is in zijn geheel neerklapbaar, dan heb je 1.340 liter aan ruimte.
We hebben al genoeg vormloze crossovers, laat maar in China hoor.
Attonooie, 200 km, da’s wel heel schraal . . . 😶
Leasend Nederland heeft gemiddeld genomen wel een hoger budget. Gelukkig maar, als je 30 tot 40.000km per jaar rijdt is dit absoluut niet je auto met deze specs.
Ik snap de mensen die dit kopen of leasen echt niet…
Niet zelden gestuurd en/of gedwongen door de werkgever.
Ik ben trouwens wel benieuwd wat de maandtarieven gaan doen voor dit soort leaseauto’s; de recente historie leert ons dat die dingen gruwelijk hard (lees: veel harder) afschrijven t.o.v. ICE aangedreven auto’s.
De buitenkant gaat nog wel, maar de binnenkant, wat een gruwel.
Zal wel afhankelijk zijn van de leaseprijs en die is meestal niet zo mals bij Chinese EV’s gezien de extreme afschrijving.. Je laat ook wel zien dat je carrière nog niet zo lekker loopt..
Een auto kopen/rijden als afspiegeling hoe goed je carrière gaat is wel wat vergezocht. Ik ken veel mensen die ruim +100k per jaar verdienen en in een oude Octavia, oude Volvo v70, oude Audi A4/A6 of wat dan ook hebben en 8-10 jaar houden.
Maar wel met eigen geld gekocht, niet lease natuurlijk, dat is voor het plebs. En een BYD is per definitie voor plebs, dus een BYD leasen is Plebs^2.
7,9 sec dat was vroeger wel een GTI hoor… dus ehhh… ja die range is lastig. Maar qua looks zie ik wel lelijkere auto’s op de weg. Prijs is niet echt budget vind ik. Neem dan liever een tweedehands 8% bijteller.
“Ja, met koud weer en veel snelwegkilometers mag je waarschijnlijk blij zijn 200 kilometer te halen. Das niet veel.”
Dan moet je dus niet meer dan 100 rijden. Anders is het na 150 km of minder al klaar. Was laatst na werktijd met een collega onderweg (rond het vriespunt buiten) met een nieuwe kia EV3, die zou 436 km moeten kunnen rijden maar na 180 km bij 100 km/h zat die nog maar op 20%. En dan mag je 130, maar hij gaat niet harder dan 100 in zijn auto van 35.000 euro omdat hij anders niet met één lading op zijn bestemming aankomt…
Allemaal leuk, betaalbaar voor Jan en alleman maar mij bekruipt toch het gevoel dat je door het kopen van een Chineze EV je de europeese auto bouwers om zeep helpt.
Jij draagt toch geen verantwoordelijkheid voor de Europese autobouwers? En waarom deze logica toepassen op auto’s maar niet op televisies, telefoons, wasmachines, kleding etc.?
Je kunt ook stellen dat China een ontwikkelingsland is en dat je door Chinese producten te kopen aan ontwikkelingshulp doet, dat maakt het wachten in de rij voor de kassa van de Action wat aangenamer.
Dit is niks bijzonders en nog Chinees ook. Zo’n prijs en boven de 450 km range klinkt wel aantrekkelijk.
Zetpil