Leclerc: “Vettel zegt echt fascinerende dingen”

Auteur: , 20 Reacties

De Monegask zit naar eigen zeggen soms een uur ademloos te luisteren naar de Duitser.


Charles Leclerc en Sebastian Vettel vormden vorig seizoen het dynamische duo in Ferrari’s F1 team. Soms was het allemaal een beetje té dynamisch en werd het haast explosief, zoals in Brazilië. Onder de streep gebeurde wat velen al verwacht hadden: rookie Leclerc was de oude Seb stiekem gewoon de baas. Het kwalificatieduel ging met 12-9 naar de Monegask, die ook twee races won ten opzichte van de enkele zege die Vettel (met wat hulp van zijn team) pakte.

De verhoudingen zijn nu dan ook compleet anders dan aan het begin van vorig seizoen. Vettel is niet meer de onbetwiste nummer één bij team rood. Sterker nog, teambaas Mattia Binotto zal het niet zo snel toegeven maar de facto is Leclerc nu de man waar het om draait. Hij heeft de snelheid en de zekere toekomst bij de Scuderia. Voor Vettel is het afwachten of er na dit seizoen nog een langer dienstverband bij Ferrari mogelijk is en zo ja, in welke capaciteit dat dan zal zijn. Misschien is Ferrari wel bereid om Seb de Kimi-rol te geven, maar wil Vettel die accepteren?

Enfin, dat is op de zaken vooruitlopen, want eerst is er nog een heel seizoen te verrijden. Voorafgaand aan het feest laast Leclerc vast optekenen dat hij nog veel kan leren van zijn teammaat. We hebben dit soort dingen wel vaker gehoord van coureurs die weten dat ze de man in de andere garage normaal gesproken in de zak hebben, maar Charles treedt best ver in detail met zijn loftuitingen:

Ik heb heel veel van Vettel kunnen leren, echt heel veel. hij is extreem professioneel en kijkt echt naar alle details, dus dat opent je ogen wel. En verder is Seb ook een heel aardig persoon. Wij hebben natuurlijk onze momenten op de baan gehad, maar in feite werken we heel goed samen. Als je kijkt naar de manier waarop hij met het team en met de engineers werkt, dan heb ik vorig jaar al veel geleerd, maar valt er nog veel meer te leren. Hij gaat zoals gezegd erg in op de details en benoemt dingen waarvan ik dacht dat ze niet eens relevant zouden zijn. Soms zit ik gewoon een uur te luisteren naar wat hij over een bepaalde sessie te vertellen heeft. Dat is gewoon erg interessant.

Waarvan akte.20 reacties

Misschien is het tijd dat mr Nice Guy wat meer aan zichzelf gaat denken en LeClerc de zaken zelf laat uitzoeken?
@w0o0dy: Oja want Vettel won die races natuurlijk niet omdat hij alle geheimen van het vak aan Charles had verklapt…
@ometom: als je kampioen wil worden en de andere rijder is aan je gewaagd of beter dan moet je alles proberen om te zorgen dat je voor hem eindigt. Dus geen info delen en hem alles lekker zelf laten uitzoeken. Of hij leert dat zelf of hij heeft meer moeite om de optimale setup te vinden.
@w0o0dy: nou, de geruchten gaan dat Formule 1 eigenlijk een teamsport is. Dan zou iedereen die niet samenwerkt met zijn teamgenoot gediskwalificeerd moeten vanwege onsportief gedrag.
@mashell: ik meen dat enkele jaren geleden bij Redbull alleszins onderling info werd gedeeld voor de beste setup tijdens tests. Dit afwisselend in voordelen voor max en ric. 1 van de 2 ging telkens voor de beste tijd de andere zocht verder met verschillende setup’s.
@w0o0dy: ik vermoed dat dat gewoon politiek correcte praatjes zijn. Niemand gaat verwachten dat hij gaat zeggen dat ze bijna lek keer mekaar in de haren gaan vliegen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Leclerc prijst Vettel het graf in.
Hou alsjeblieft op met deze onzin berichten, F1 op AB gaat alleen maar over dit soort roddels of over het afzeiken van Zandvoort, het lijkt onderhand wel een schoolkrantje.
@toniominestrone: Wel het is winter, dan is er weinig echt formule 1 nieuws. Ook op echt autonieuws is het wachten. Autoblog doet echt haar best de Salon van Brussel hebben ze groots verslag van gedaan.
@toniominestrone: En als Max naar het toilet gaat schrijven ze er ook een “artikel” over.
@boriske: fartikel? >_<
Ja leuk, maar hoe is het nu met Bridget en Dreetje?
@harrie: met wie???
Leuk als Vettel gewoon onzin verkoopt tijdens zo’n sessie. “I mean, seriously Sjarrels, you need to check your rear view mirror before you pass anozzer driver!”
@drdre1: honestly zjarles, what are we doing here
Een heel, flinterdun, stuk(je) over een coureur die aangeeft dat zijn teammaat erg van de details is en hij er veel van geleerd heeft. Alleen @jaapiyo kan van weinig veel maken. Of het nu een incomplete afbeelding of een lauwe quote is. Mijn complimenten.
Kortom, Ferrari geeft Vettel een goede referentie zodat hij tot zijn pensioen bij een ander team mag rijden (Alfa?) en dan kan Kimi eindelijk fulltime aan de drank. Een tweede rijder om Leclerc te ondersteunen en klaar. Lijkt mij een mooie functie voor Hulkenberg…..
Een uur zonder adem. Dat is ongezond.
“die ook twee races won ten opzichte van de enkele zege die Vettel (met wat hulp van zijn team) pakte.”

Dat verteld niet het hele verhaal. Canada is Vettel gewoon afgepakt door de wedstrijdleiding. De winst op Monza haalde leclerc vooral door Vettel vooraf flink te naaien. Anders was Vettel die race zeker een grote kanshebber geweest gezien de rondetijden.
Het had einde seisoen net zo goed 3-1 in het voordeel van Vettel kunnen zijn. Die uitslag zegt niets.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).