Lekkage: de nieuwe Renault Mégane RS

Auteur: , 25 Reacties

Bekijk rustig de derrière van het nieuwe Franse FWD-kanon.

Afgelopen vrijdag reed al een hevig gecamoufleerde Mégane RS z’n eerste rondjes voor de ogen van het publiek. De eer was toen aan Nico Hülkenberg, die de nieuweling op de traditionele rustdag van de GP van Monaco de sporen gaf. Veel technische details heeft Renault nog niet vrijgegeven, maar stukje bij beetje wordt meer bekend over de nieuwe opper-Mégane.

Zo wordt de auto voorzien van een handbak met zes verzetten, maar wie snelheid prefereert boven “emotie” kiest de automaat met dubbele koppeling. Over vermogens is helaas nog niks bekend. De laatste versie was echter goed voor 275 pk, dus we gokken dat de nieuweling zo’n 300 chevaux onder de kap zal herbergen.

Bovendien zal Renault op de een of andere manier toch aansluiting met Honda moeten vinden. De Japanners zetten onlangs het ‘Ringrecord voor voorwielaandrijvers een stukkie scherper met de Civic Type R, die goed is voor maar liefst 320 pk.

Foto’s via Megane Rs Online25 reacties

Zo van schuinachter lijkt het net op de vorige generatie Seat Leon. Interieur doet het hem echt niet voor mij. Is identiek aan het interieur van de Renault Kadjar.. Net iets te veel slecht afgewerkt plastic. Dat je de scherpe randjes van het plastic gieten nog voelt als je aan de volume knop achter het stuur draait.. Niet prettig.
@ardonjr: Een Leon/VW Golf7 mix
@ardonjr: potver, wat een arendsogen om op een spyshot van magere kwaliteit, tóch de afwerking van een knopje achter het stuur te kunnen zien!
Minus 2 deuren zou het er top uitzien.
Tof dat ze een handbak blijven hanteren. Nadat de Clio RS de handbak verloren had was ik er even bang voor dat dat ook zou gebeuren bij de Megane. Een hot hatch zonder handbak is voor mij geen hot hatch meer. Ik denk dat de Megane weer een bom van een auto gaat worden. Ik vind de standaard Megane al een erg mooie auto, zeker in GT-trim. Laat staan in RS-trim. Alleen blijft het jammer dat er geen 3-deurs Megane op de markt zal worden gebracht.
@viezefreddyw: 3 deurs hoort in mijn optiek misschien nog wel meer bij een hot hatch als die handbak… Zonde idd
@griffendahl: het is wel raar dat fabrikanten nu masaal de 3 deurs modellen aan het schrappen zijn. Terwijl die er beter uit zien, lekkerder rijden (met de ramen open, veel beter zicht over de schouders) en goedkoper zijn terwijl de fabrikanten wel de ene naar de andere SUV lanceren.
@mashell: Heeft natuurlijk alles te maken met afname maar dat wist je denk ik wel.
@viezefreddyw: natuurlijk maar doordat er amper nog aanbod is wakkert dat de afname wel aan.
Dus lieve mensen, heb je geen kinderen of bejaarde ouders die je naar de kinder- respectievelijk bejaardenopvang moet brengen, koop dan een 3 deurs wagen. Die is goedkoper, rijdt lekkerder en ziet er beter uit. Behoedt de 3 deurs voor het uitsterven!
@viezefreddyw: Op deze foto heeft ie een automaat (knop op pook, peddels achter stuur)
@osmo: No shit Sherlock… Als je de tekst leest dan lees je dat er ook een handbak beschikbaar is.
Interieur is bijna identiek aan de golf 7 …
Ik weet het nog niet helemaal.
Hier ga ik mn 3 RS Trophy toch niet op inruilen. Interieur is gewoon van een GT overgenomen. Hopen dat ie in t echt straks “unieker” is.
@pecgti: De ‘All wheel Steering’ wordt ook overgenomen van de gt, volgens SportAuto dat is.
Ik vind al die luchtgaten in voorspatborden en bumpers verschrikkelijk. Zelfs een Bmw word er niet mooier op .
@dijan: daar zat ik ook al naar te kijken en ook ik ben er geen voorstander van
@dijan: ik vind het schitterend!
Dacht eventjes dat dat stuurwiel uit een McLaren kwam 😅. Net zoals de zetels, deze lijken ook uit een Delta HF evo 2 te komen !
Ik zie m wel zitten!

Lekker praktisch door de 5 deuren en een geslaagd uiterlijk. Vanwege die luchtgaten toch een wat ruiger uiterlijk dan de gewone variant.

Over een jaartje of 4 ga ik er voor!
De velgen zijn wel 20 inch wel erg groot, waarschijnlijk heeft Laurens vd Akker er zich weer mee bemoeit
Ziet er niet echt hot uit.
Lekker gelekt zeg. Ziet er goed uit trouwens. Dit beest komt toch uit Dieppe met aparte productie band waar race specialisten mee sleutelen?. Toch wat anders dan zo’n 13 in een dozijn modelletje van een standaard productieband.
Schakelpeddels aan de stuurkolom. Helemaal goed!
Ik vind hem erg geslaagd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).