Les Muscles! AB auto van het jaar krijgt extra power

Auteur: , 76 Reacties

Nu ook af fabriek!

A110

“Geen enkele auto wordt slechter van 100 pk meer”. Deze gevleugelde uitspraak wordt toegeschreven aan onze vaste cameraman/hardstyle-afficionado @martijngizmo en gaat op in bijna alle gevallen. Kijk, of een Ferrari 812 Superfast echt veel zou hebben aan nog 100 pk extra valt wellicht te betwijfelen. Tweak daarentegen de ICU van het gemiddelde leasehok een beetje en je hebt zomaar een iets leuker leasehok.

Nog leuker wordt het als een auto wel een ontzettend puik onderstel heeft, maar de fabrikant het in eerste instantie nog niet aangedurfd heeft om dit maximaal te benutten met een dikke motor. De Alpine A110 valt in die categorie auto’s. Het lichtgewicht kanon uit Frankrijk heeft in principe de motor uit de nieuwe Mégane RS onder de kap, maar in de A110 levert deze 1.8 slechts 252 pk. Met dank aan dezelfde Mégane RS wisten we al dat er nog wat meer inzat en @casperh sorteerde dan ook al voor op sterkere varianten toen hij losging met de A110 (rijtest).

Een Franse kwaliteitspublicatie met de oer-Franse naam Downshift heeft inmiddels gesproken met een man gehuld in een imperméable en denkt te weten dat er in oktober van dit jaar een hetere versie van de A110 op de markt verschijnt, met naar verluidt 300 pk en 400 Nm.

De sprint van de nul-naar-honderd zou daarmee moeten kunnen lukken in 4,0 seconden (in plaats van 4,5). Puik nieuws voor de puristen: in tegenstelling tot bij sommige andere snelle Renaults kan je volgens de geruchten kiezen voor een handbak. Extra heet nieuws: ook een A110 cabrio zit volgens Downshift in de pijplijn. Il fait chaud?76 reacties

Toch kan nog deze nog seeds niet tippen aan het origineel
Blijft Franse rommel.
@herbert: en jouw naam spreek je uit als herbèèèr zeker?
100 pk wordt hij er alleen niet mooier van
@gove: Nee, maar gelukkig hoeft dat ook niet, want hij is al ontzettend mooi.
@gove: Is gelukkig ook niet nodig
@gove: kan ook nie, hij is al op z’n mooist! 😉
@gove: hahaha je hebt
Gelijk!
Mooi nieuws, wordt ie nog begeerlijker van!
Het ziet er werkelijk niet uit!
Ik kan me niet voorstellen waarom je zo’n bak geld in dit gedegradeerde ontwerp.
@porsche911s: als ik het geld had gehad, dan had hier een blauwe op de stoep gestaan.
@jochen: Je kunt ook een oude continental kopen om de voorkant de matchen, die is dan ook nog eens mooier in verhouding!
@porsche911s: en dan noem je jezelf Porsche911s met zo’n uitspraak
@jamesbond007: Dat heb je goed mn jong, applaus. Nu je punt aub?

@jamesbond007: hahah jij kan al helemaaaal thuisblijven met zo’n nickname
@bmwe46m3balling: die van jou is al helemaal niet serieus te nemen zonder mijn petje
@jamesbond007: klopt ik was hem vergeten bij je madre, ik zal hem de volgende keer meenemen.
@bmwe46m3balling: ik heb haar nooit ontmoet, say hi next time
@porsche911s: Dat is de kracht van deze auto. Dat mensen hem lelijk vinden en anderen vinden hem weer prachtig. Ik hou ervan, geen dertien in dozijn uiterlijk. Al kan een ingetogen 997 mij ook wel bekoren hoor.
@reactief: Daar ga ik wel mee akkoord, hate it or love it.

Een 911 blijft mooi!
@porsche911s: Ik zou hem liever hebben dan een 911
@vondick: 911 all day every day boven dit!

Over smaak valt niet te twisten, wel over jouw geaardheid!
@porsche911s: Volgende week is de kerstvakantie gelukkig weer afgelopen, en begint de basisschool weer. Ben je wel helemaal goed bij je hoofd?
@kareljansen: Ja, dan kan ik jou weer brengen bedoel je?

De voorste lampen zijn lelijk, de anderen 2 doen me denken aan een Cayman – gewoon niet waard
@porsche911s: Ben eigenlijk ook gek ook, dat ik hier nog op reageer maar zal het toch proberen: In de grotemensenwereld is het nogal bijzonder om vanuit het niets iemands geaardheid te betrekken bij een discussie over het wel of niet mooi vinden van een auto. Zou je je kunnen voorstellen dat iemand met een andere geaardheid daar aanstoot aan neemt?
@kareljansen: Hoi Karel, ik vind je een behoorlijke meut, wil je een plijstertje? Ik stel oprecht jouw geaardheid in het geding door jouw reactie, als oprechte vragen al tot aanstoot lijden bij jou, dan bevestig je het verwijt al! :) – daarnaast, is het in jouw grote mensen wereld wel normaal om mij te beledigen omdat ik het een lelijk ding vind?

Je bent zo hypocriet als de pest en je bent gezakt voor deze test, zometeen steek in een kaars op als ik je naaste zuster kets!
@porsche911s: pleistertje* ;)
@kareljansen: heb je weleens in de spiegel gekeken?
@bmwe46m3balling: ha, zelfde klas?
@kareljansen: gecondoleerd 😃
@porsche911s: fanboys kunnen niet over smaak twisten.
@rolov: Fanboy? zeg maar gerust eigenaar :)
@porsche911s: je bent een fanboy als je niet verder kan kijken. BMW rijders hebben ook zo’n aat voor hun hoofd
@rolov: volgens mij heeft iemand met een BMW jou (vroegere) vriendin/vrouw een keer keihard in de poeperd genomen nietwaar?
@bmwe46m3balling: cabaret pik, maak je niet druk
@bmwe46m3balling: Manmanman die hele discussie hierboven illustreert maar weer door welke infantiele randdebielen de comment-sectie van AB zo is achteruit gegaan.. Ga het lekker over auto’s hebben ipv geaardheid/moeders/vriendinnen erbij te betrekken. De pure liefhebberij is wat dit medium zo mooi maakt, in tegenstelling tot dit soort gezwets.
Een goed 2019 toegewenst allemaal!
@brummer: hahah je bent zo hypocriet als de pest, mij willen aanspreken op dit soort “gezwets” maar zelf mij en anderen omschrijven als infantiele randdebielen. Gooi jezelf alsjeblieft in de prullenbak en probeer op een andere manier een bitch te zijn. Misschien vaker mijn comments lezen dan zie je vanzelf dat ik het ook inhoudelijk over auto’s of artikelen die eraan gelieerd zijn heb.
@rolov: Verwar verder kijken niet met mijn mening over een auto, kortzichtigje!
@porsche911s: fanboys zijn kortzichtig, fanboy
@rolov: thanks rolov, jij bent altijd mijn fanboy!
@porsche911s: ik pak er even wat popcorn bij
@clk63bs: …geef ‘s even door wil je? Dank…
@porsche911s: ja dat klopt wel maar een s ben ik geen fan van
@vondick: heeft je moeder je niet verteld dat liegen verboden is?
@porsche911s: onbegrijpelijk dat iemand dit ontwerp NIET kan waarderen. Het mooie eraan is dat je de voorganger er echt in terug ziet.
@barryyy: Iets mooi vinden van lelijkheid is niet correct en dit ontwerp waarderen klopt voor mij ook niet!

Neem je ook een vriendin omdat ze zo lelijk is?
@porsche911s: zegt iemand met de nickname porsche911s
@trolle: nogmaals, noem me gerust een eigenaar. Hoe dan ook beter dan trolle, al doet dat wel eer aan wat je nu doet!
@porsche911s: heb het geld en hem op de stoep staan 😎 nooit spijt van gehad 👍
Leuke auto. Helaas niet in de mogelijkheid er één te kopen, maar het lijkt erop dat hij het wel goed doet. Hopelijk blijft dat zo en een hete versie helpt dan natuurlijk wel. Hoe meer verkocht wordt, des te beter. Dan kan ik over een aantal jaartjes misschien een tweedehandsje aanschaffen. Maar hoop wel dat ze ook wat leuke kleurtjes gaan verkopen dan…

Ben wel benieuwd hoe de roadster eruit komt te zien. De coupe heeft een behoorlijk kenmerkende bips. Die ook behoorlijk rank afloopt. Lijkt me niet gemakkelijk daar een dakconstructie in te verwerken.
@reactief: als ik ‘t goed gezien heb worden de ‘Pure’ en ‘Légende’ in 6 kleuren verkocht. In de praktijk worden er in NL weinig basis-uitvoeringen verkocht, ze hebben allemaal wel de grote velgen, de grote remmen en de Focal audio. Daarmee ligt de prijs op 70K+ , dus duurt het wat langer voor ze was eingszins betaalbaar worden. Of t.z.t. een kalere versie uit B of DE halen.
@amghans: Je hebt twee blauwe (een donkere en een lichtere (degene die je altijd ziet)), twee witte (parelmoer en standaard wit), een zwarte en een grijze kleur.

Je ziet met name de lichtblauwe nu uitgeleverd worden, volgens mij is dat standaard bij de Première editie. Heb daarnaast een witte en zwarte voorbij zien komen op het internet.

Maar echt kleurrijk noem ik het niet. Mij lijkt die donkerblauwe wel wat, maar donkerrood of donkergroen zou mijn inziens wel leuk zijn. Of doe eens gek met feller rood of geel.
@reactief: qua je laatste alinea : ben ik ‘t wel mee eens. Enfin, in het ergste geval maar wrappen. Al zal dat duurder zijn dan één van de wel beschikbare af fabriek kleuren kiezen.
Tegenvaller, laat Renault nu gewoon de 3.8ltr V6 motor uit de Sport R.S.01 in deze A110 stoppen, dan wordt het pas echt leuk.
De AutoBlog auto van het jaar, winnaar van de AutoVisie supertest en Top Gear ‘performance car of the year’.

Over het uiterlijk kan getwist worden, maar over de (sportieve) kwaliteiten absoluut niet!
@dracae:

Ps. Het was niet de bedoeling dat ik mijn bericht als antwoord op HZW te plaatsen.
Mooie tijden herleven! Als er nu ook eens een A610 komt…..
Ben je inspiratieloos en slechtziend, koop dan de nieuwe Alpine!
@porsche911s: Heb je niets te doen en probeer je reacties uit te lokken, ga dan op cursus bij @porsche911s
@reactief: Ben je gedurende je je hele leven passief, tasjesdief en niet lief, noem jezelf dan Reactief!
@porsche911s: Mooi rijmpje!
Na je behoorlijk ergerlijke reacties toch nog een glimlach op m’n gezicht! Bedankt!
@porsche911s: Gaaaap. Wat ben jij een vermoeiend persoon.
@porsche911s: @porache911s is er een van ‘ik wil ’t laatste woord hebben, maar de reacties worden er niet beter op’. Zelfde als de 911, telkens hetzelfde.
@drdre1: Nee hoor, dat de 911 er niet beter op wordt mag je vinden.
Je hebt dan gewoonweg geen verstand van Porsche, rijd er een en je zult het voelen. Of check topgear over de 911 GT3RS.

Mij proberen te raken door P te beledigen is best raar. Gezien ik niet gelieerd ben whatsoever.

Dag vreemd kereltje
@porsche911s: my point made.
@drdre1: fag zielepietje
@porsche911s: ben je inspiratieloos, koop dan een 911 want dat is zo’n beetje de default op dit gebied. En terecht overigens, het is gewoon een geweldige auto. Maar sommige mensen willen nou juist níet de default keuze, en dan is dit één van de opties. Je mag ‘m mooi of lelijk vinden (smaken verschillen) maar mensen die een Alpine kopen gaan zeker niet voor de makkelijkste optie – dat bewijs jij wel met je (laten we zeggen: nogal negatieve) reacties.
@potver7: amen!
Toch knap dat Renault binnen twee jaar na de introductie van de al niet sloom aanvoelende A110 met een hetere versie komt, terwijl men bij Toyota blijft slapen en die GT86 nog steeds een pk of 100 tekort komt.
@Edge: klopt ja. Zelfs de MX5 kreeg wat meer, toch? Jammer, al zou de GT86 inmiddels ook wel een opfrisbeurt mogen hebben.
@Edge: ongelooflijk dat ze zo hun kop in het zand steken daar! De Alpine is daardoor een stuk aantrekkelijker. Maar een dikke Alpine of de Boxster? Bij de introductie van de Fransoos scheelde ze prijstechnisch niets. Indien dat na de WLTP nog zo is zou ik toch voor de Cayman/Boxster gaan, hoe gaaf ik de Renault ook vind…
De AB community is mij iets te hard aan het verjongen… puistenbrigade is weer erg actief
@2wheeler: kerstvakantie…🤷‍♂️. Nog een paar dagen en alle pettjes zijn weer weg denk ik.
@miata93: ja, dan kan het schaalmodel van @911s weer in de vitrine.
@jaapiyo Zou je even de bezem door de reacties willen halen? Het gaat van kwaad tot erger en dat is zonde van je artikel. OT: goed nieuws!
Grappig hoe Batavus eigenaars en toekomstige Kia Picanto piloten discussiëren over een auto die ze amper ooit zullen zien laat staan kunnen betalen.

OT Doe maar een blauwe. IRL is dat de enige kleur waar het ontwerp in werkt. Ook graag wat straffere dempers want standaard duikt hij nogal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).