Lezersvraag: wat is de gekste plek waar jij je sleutels ooit terugvond?

Auteur: , 138 Reacties

Dat is het wonderlijke van sleutels. Ze liggen op de verkeerde momenten op de raarste plekken...

Maar waar ligt ie nou???

Iedereen kent het. Je moet weg, je hebt haast, maar je kunt die *&)%#*##-sleutels niet vinden. Waar liggen ze toch? En wat blijkt? Ze liggen vrijwel altijd op een plek waar je ze niet verwacht. In mijn geval meestal in de ijskast, in het wasbakje op de wc of ze zitten in mijn voordeur.

Maar dat zullen vast niet de gekste plekken zijn. Misschien dat jij ooit een sleutelbos terugvond op een een veel vreemdere plaats. Aan de horens van een omgeduwde koe misschien. Of op het nachtkastje van de buurvrouw? In de wc-pot? Ik noem maar wat.

Laat ons niet langer in spanning en vertel jouw raarste sleutelverhaal. We zijn benieuwd!138 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
In de muts van mijn vrouw…de ijsmuts dan welteverstaan!!
@rhellema: in de koelkast??
@bjornvdschelde: nee…de trapkast.
@rhellema: Niet mn auto, maar de sleutels van mijn motor (z1000) die ik op het aanhangertje uit duitsland had gehaald en dus nog niet op gereden had…. letterlijk net thuis zijn ze onderin de snoep-lade beland.
Zoeken hielp niks, daar niet gekeken, na weinig geduld bij een shop gebracht die nieuwe sleutels zou fixen. Die na 3 weken wachten en tig keer bellen, ter plekke failliet bleek te gaan. Nog net op tijd mn motor daar weg kunnen krijgen, maar nogsteeds geen sleutel.
Toen zelf aan het hobby’en en 7 weken later kon ik er pas mee naar de keuring.

jaar later bij verhuizing de sleutel gevonden :(
@bjornvdschelde: een ijskast bedoel je? ;-)
Heb je een beetje teveel ‘Hoe heurt het eigenlijk’ gekeken?
Enige jaren geleden moest ik geopereerd worden (nee ze waren niet tijdens de operatie in mijn body achtergelaten) en omdat de taxi niet kwam, zelf naar het ziekenhuis gereden met mijn VW Golf. Na 3 dagen naar huis gereden, en plat in bed. Toen kwam de oproep van de controle arts na enkele weken. Sleutel weg, en het hele huis, inclusief het tasje van mijn vrouw omgekeerd. Toen kreeg ik dat rare gevoel, dat gevoel dat de sleutel onder de stoel van de auto konden liggen. Gelukkig de auto stond er nog, met duidelijk zichtbaar, de sleutel in het contact slot! Ja-ja het is niet altijd kommer en kwel in Amsterdam noord!
In mijn fiets. Ik was helemaal in paniek op school, omdat ik helemaal geen idee had waar mijn sleutels waren :(
@parttimeautospotter: ik dacht dat je ging zeggen dat je helemaal in paniek was om later te beseffen dat je helemaal geen auto had
Nachtje in de voordeur laten staan, vreemde gewaarwording. (Voordeur pal op straat)
In huis toen ik de deur al achter me dicht had gedaan… ?
@gieltj: zonder vraagteken uiteraard
In mijn neus.
@bertollie: in een envelopje
@bertollie: jou hoorde ik dus zo tekeer gaan in de dixi naast me op decibel
Ik raak ze letterlijk nooit kwijt, ik ben panisch als het gaat om mijn huis- en autosleutels, dus ze liggen altijd op een daarvoor bestemde plek.

Wel was ik ze ooit kwijt waarna bleek dat mijn oma ze in haar tas had gedaan omdat ze dacht dat ze van haar waren. Maar dat laat ik niet meetellen omdat ik ze wel op de vaste plek bij hun thuis had achtergelaten voordat ze ze zo nodig moest jatten.
-edit: zullen we dat gewoon even niet zeggen-
@granlusso: Nou ja zeg, en ik probeerde het nog wel zonder scheldwoorden ;)
@granlusso: ben toch wel heel benieuwd wat je nou zei. Guess I’ll never know.;)
@granlusso: watblief?
@ej20g: goed verhaal. Lekker kort ook…
Ehm…. De sleutel die ik ooit een keer kwijt ben geraakt, vond ik in de ontlasting van mijn hond….. (het beest heeft er gelukkig geen “schade” van gehad)
@willempjuh: je sleutel wel?
@willempjuh: Gone In 60 Seconds all over again :P
In mijn pennenzak op school in de brugklas
Vaak in het onderbroekje van een jongedame in een club. Ze zitten er vaak maar ik vind ze eigenlijk nooit…
@viezefreddyw: Wederom doe je je naam weer eer aan (compliment), gelukkig ben je niet de enige met de hobby sleutels graaien.
@viezefreddyw: ik denk vaak dat ik ze daar heb laten slingeren, toch maar even controleren denk ik dan
Op dumpert zie je regelmatig mensen die op vreemde plaatsen sleutels zoeken…
3 jaar na dat ik eens een autosleutel was verloren vond ik hem tijdens het spitten in de tuin weer terug… De afstandsbediening van de centrale vergrendeling werkte zelfs nog! Kwaliteitsproduct van BMW ;-)
Na ze 6 a 7 maand kwijt te zijn geweest, kwam mijn schoonvader ze bij het snoeien van de appelboom tegen, waar mijn vrouw ze ‘even’ had opgehangen na het boodschappen doen ?.
Kompleet met huissleutels en hele bende!
In de koffer van de accuboor, nieuwe bos gemaakt. Half jaar later weer eens nodig. Ohhh daar!
‘S ochtends op het contactslot
Ik heb eens mijn fietssleutel uit een bult geitenkots kunnen halen. Tijdens het trampoline springen was die uit de broekzak gevallen en door de geit opgegeten. Later heeft dat beest de boel weer uitgespuugd.

Ook heb ik eens de autosleutel onder de achterbank achtergelaten. Dat was een mooie zoektocht.
In de middenberm op de snelweg. Nadat ik op de vluchtstrook kwam te staan met een lege tank, en naar het tankstation aan de overkant rende. Daarbij verloor ik mijn sleutel en kwam ik daarna ook niet meer in mijn auto. Dat alles ‘S morgens om 05:00uur. Een hoop ellende, een boze werkgever, een beschadigd ego en een sleutel minder. Na lang zoeken in de middenberm tussen twee vangrails en het hoge gras in gevonden.
In het zand op het strand in Frankrijk, toen ik er per ongeluk op stond en erachter kwam dat ze daar lagen.

Reservesleutels waren in een straal van 1000km niet beschikbaar, al zal een 142 uit 1972 niet heel moeilijk sleutelloos te starten zijn.
Die ene keer dat ze in dat speciaal voor sleutels neergezette bakje lagen. Ik heb ze altijd in mijn zak.
Sleutel van een lease auto die al 3 jaar weg was in een koffer
Geen idee waar ze lagen, ben ze nog steeds kwijt.
Van het setje heb ik een die ik altijd gebruik en eentje die nog nooit heb gebruikt :)

Dat is raar ook al struikel ik over de ongebruikte en moet ik de andere zoeken ik ga niet rijden zonder mijn sleutel.
@riri: Ik rij ook nooit zonder mijn sleutel…
@viezefreddyw: Was dat niet een verhaal van een (vermoedelijk bejaarde) man die net zijn nieuwe Mazda 3 (2015 model) met keyless had, vervolgens met vrouwlief weg wou en zijn sleutels vergat, terwijl die binnen bij de kapstok in de hal waren, dichtbij genoeg bij de auto op de oprit zodat de auto contact maakte, vervolgens wegrijdt en omdat de sleutels buiten bereik kwamen de auto zichzelf vergrendelt en afsluit, om vervolgens opgesloten te zitten op je eigen oprit?
Meen ik iets van gehoord te hebben.
@viezefreddyw: ik wel, bij volvo moet je de sleutel erin doen om te starten en als je dan wat vergeet thuis, ga je naarbinnen met huissleutel die aan je autosleutel hangt maar de auto blijft draaien. Als je dan vervolgens wegrijdt zonder sleutel en er dan in Roermond achterkomt op het moment dat je de auto uitdrukt…. Heel fijn
@viezefreddyw: je wet wat ik bedoel ……haha

Maa zoals je leest het kan echt rijden zonder sleutel
In de afvoerput bij ons voren langs de straat langs de straat. Ik was een avondje gaan stappen met vrienden en ik had uiteraard iets teveel gedronken. Ben blijkbaar met de reservesleutel “onder de deurmat” thuis binnengekomen, en de dag daarna maar (met een redelijke kater) eens goed gaan zoeken waar die hele sleutelbos (inclusief autosleutel) nou gebleven was. Jas en broek nagekeken, heel het huis overhoop gehaald. Niks. Pas tegen het eind van de dag, toen ik met de reservesleutel van de auto naar de dealer wilde rijden voor een nieuwe sleutel, zag ik iets blinken in de afvoerput. Drie keer raden wat dat was. Mijn sleutelbos. Uiteindelijk heb ik ze eruit gekregen door de innerlijke MacGyver in mij los te laten: Koelkastmagneetje aan een touwtje gebonden en de put in laten zakken. En ja hoor, na een paar keer hengelen waren de sleutels weer terecht.

En wat heb ik daarvan geleerd? Als je niet de Bob bent, alleen je huisdeursleutel meenemen. De rest lekker thuislaten, dan kun je ze ook niet kwijtraken.
In het grote gat van mijn subwoover in de woonkamer. Ik kon mijn sleutels nergens vinden dus ik wad de wanhoop nabij. En dan doe je gekke dingen, ik besloot mijn dochter van 2 te vragen of zij misschien mijn sleutels had gezien. Wie schetst mijn verbazing als zij zegt ‘jawel’ en vervolgens naar de subwoover hobbelt en de sleutelbos eruit vist! Ideaal! Mijn grotemensenhand had nooit in dat gat gepast dus ik was niet eens op het idee gekomen om daar te zoeken…
@stationcar: had ze die daar niet zelf in gedaan?
@kwakmare: waarschijnlijk wel… Mijn subwoofer zit ook vol met lego, poppetjes, autootjes, etc…
@svenska_aeroplan_ab: heb exact hetzelfde. Zoonlief doet het nu wat minder, hij is al wat ouder, maar de reflexpoorten van de bas zijn geliefde bergplaatsen. Gelukkig niet voor autosleutels.
Koelkast…. Weet nog steeds niet hoe die daar kwam.
Mijn autosleutel (kleine afstandsbediening met een Ford logo als hangertje eraan) ligt altijd bij mij thuis op het dressoir.
Ik ben die dag met mijn brommer naar het werk ivm goed weer.
Die dag zou een vriendin van mijn vrouw op visite komen met haar kleine man van 2….
Mijn vrouw en ik weten dat de fruitschaal op het dressoir mijn plekje is voor mijn autosleutels,en haar autosleutels in haar tas…
Nadat ik thuis kwam van het werk wilde ik mijn auto even verzetten ivm met een harde hagelbui die over Brabant zou trekken die avond/nacht tot mijn schrik kwamen we erachter dat mijn sleutel verdwenen was!
En mijn reserve sleutel lag natuurlijk weer niet thuis!
Dus heel de tent overhoop gehaald en 2u zoeken kwamen we erachter dat die kleine man van 2 de sleutels in de pedaalemmer heeft gegooid!
Ik heb nu nog een hekel aan dat kind……
Ben ooit een keer op school een paar minuten aan het zoeken geweest naar m’n sleutels, ze zaten niet in m’n kluisje dus ik ren naar buiten om te kijken of ze nog in m’n fiets zitten, uiteindelijk bleek het dat ik ze vast had… Ik was daardoor ook nog te laat in de les, de docent kon er wel om lachen dus ik kreeg geen straf.
Ook ben ik een keer m’n sleutels voor een paar dagen kwijt geweest, dat was in de vakantie, uiteindelijk vond ik ze in de broekzak van een broek die ik een week geleden aan had, die was ondertussen al in de wasmachine en droger geweest en lag weer netjes opgevouwen in de kast zonder dat ik door had dat m’n sleutels er nog in zaten…
@audiisthebest: dat laatste heb ik ooit met een mobieltje gehad. Die heeft het avontuur niet overleefd
In mn auto, die op slot stond.. 3x gebeurd.. Dat krijg je alsje met de auto de stad in gaat en met de taxi terug..
@sr20det: Ik vraag me altijd af hoe je dat doet? Als je sleutels in je auto liggen kun je toch niet bij de sleutels om de auto op slot te doen?
@sr20det: ook zo vaak gehad. Knopje naar beneden doen, deur dichtgooien en dan valt het kwartje. Ik reed destijds in een stokoude Charade. Werd zeer bedreven in het inbreken met behulp van kleerhanger.
In een gletsjer…
Bovenop de Kitzsteinhorn, mooi uitkijkplatform, alleen paste de fordsleutel precies door de roosters…
Kon ik met de lift de gletsjer op met m’n hoogtevrees, tig meter lager, best duur overigens alsje t niet van plan was en de reservesleutel thuis vergeten bent.
Paar uurtjes zoet mee geweest en verkleumde handen en voeten achteraf.

Maar, ze waren wel boven jan!
In mijn andere broekzak.
In mijn brievenbus. Aangetekend opgestuurd vanuit Duitsland terwijl ik ze gewoon in Nederland verloren heb….
@baasbas: was je dronken ofzo… Aangetekend, dus een postbode aan de deur. Niet in je brievenbus, lul
Koelkast.
Ik heb ze nog niet gevonden
In de mand van onze hond.
Dat beest had iets met metaal. Al het metaal pakte ze op en nam ze naar de mand. Hoe ze op de grond kwamen weet ik niet. Maar was 3 dagen aan het zoeken geweest.
@arjontje: Voor zo’n hond zou elke oudijzerkamper een moord doen..
In de stofzuiger.. Mijn hele zondag zitten zoeken naar mijn sleutel, plots herinnerde mijn vriendin zich dat die “muntje” die ze die ochtend had opgezogen waarschijnlijk toch geen muntje was, we doen dat ding open.. En ja hoor tussen al het stof lag mijn sleutel.
@misterdrogba: dyson?
@gtdave: nee een Miele met nog een ouderwets vervangbare stofzak in. Ze had dat mondstukje eraf gedaan om beter in de hoekjes te geraken en de sleutel zo meegekregen. Waarschijnlijk de avond ervoor uit mn broekzak geglipt.
Mijn vader was ooit de sleutels van zijn Discovery kwijt. Het vreemde was dat die auto gewoon binnen in de hal van ons bedrijf stond en ze dus ook niet ver weg konden zijn.

Helaas waren de reservesleutels al kwijt dus moest de auto steeds naar binnen en naar buiten worden gesleept. Gelukkig kon dat in rechte lijn want hij stond op het stuurslot met de wielen recht.

Uiteindelijk was de nieuwe sleutel binnen en konden we weer rijden.

Maanden (misschien wel 9 maanden) later trok mijn vader zijn winterjas weer aan die nog steeds aan de kapstok hing in ons bedrijf en wat vond hij daar: de sleutels die hij toen ‘kwijt’ was. Hij had nooit goed gezocht in die jas.

Maar mijn vader is wel vaker sleutels kwijt. Ook van een speciale klassieker van hem. Hij was ze al een poos kwijt totdat een werknemer van ons voorstelde of hij een rondje in die auto mocht rijden als hij de sleutels vond. Dat was prima want mijn vader had toch al overal gezocht dus waarom zou hij ze dan wel vinden? Dus die collega liep direct naar een stelling waar wij onze autospullen (poetsmiddelen enzo) hebben staan en pakt daar de sleutels weg van een van de planken waar ze al die tijd al lagen. Gewoon weer niet goed gezocht dus.

Een ander verhaal betreft wel geen autosleutels maar die van mijn moeders huis. Ik woonde toen nog thuis en mijn moeder kwam terug van boodschappen doen en had de auto in de garage gezet. Opeens waren de sleutels kwijt. Ze dacht dat ze in de tuin gevallen waren maar niets te vinden. Een paar dagen later liep onze teckel in de garage en bleef staan bij een boodschappentas die op de grond stond en steeds afwisselend naar die tas en mijn moeder kijken. Mijn moeder dacht dat er een muis in die tas zou zitten dus keek ze in die tas en daar lagen de sleutels. Waarschijnlijk eerder in een van die tassen gevallen zonder dat zij het merkte.
Nooit kwijt.
Tussen de gleuf van de bank, dan lig je op de bank, dan valt je sleutels uit die net te wijde broekzak, en dan paar keer draaien, en dan verdwijnen ze zo in dat zwarte gat. Hele huis over de kop gehaalt om mijn sleutels te zoeken. Ze laggen nergens. En uiteindelijk maar mama’s auto mee genomen, en ik kom savonds thuis en mama had het huis schoon gemaakt, staat ze daar met een smile van oor tot oor met mijn auto sleutels in der hand.
@ronaldddvos: nog eens proberen,zo ben ik ook eens 2 jaar mijn motorsleutel kwijtgeraakt.zie je maar hoe goed je vrouw poetst
@cthijs: en jij zelf ;)
Ik ben zelf nooit echt me sleutels kwijtgeraakt, maar heb wel een keer toen ik klein was de sleutels van een golfkar eruit gehaald op een camping. En die toen in een plantenbak gestopt, ben benieuwd of ze die ooit weer gevonden hebben.
(Diegene die in de golfkar rondreed was een ontzettend irritant mens die heel de dag kleine kinderen corrigeerden als ze gewoon aan het spelen waren)
@macmiller: vind het eigenlijk niet kunnen (of ben ik dan met zo erg :)) maar stiekem wel een beetje terrecht.
Trouwens ook een keertje in het sleutelbakje. Zijn met 8 auto’s thuis, en als iedereen zijn sleutels in het bakje legt, hebben we een berg er in liggen. Overal gekeken, en dacht dit kan toch niet? Liggen ze nog op mijn werk? Nee ben met auto thuis gekomen. En dan kijk je nog een keer, en dan liggen ze gewoon in het sleutelbakje, helemaal onderaan. Vanaf toen ook een sleutelhanger gekocht die opvalt.
Ik ben mijn sleutels nooit kwijt. Ik heb ze altijd in mijn linker jaszak net zoals mijn mobiel en portomonee in mijn linker- en rechterbroekzak zitten. Als ik ze mis wordt ik gek
In de oven met dank aan mijn zeer trotse (toen) net 3 jarige zoon.

Na zeker een kwartier zoeken vroeg ik mijn vrouw of ze de sleutels gezien had. Komt van onderen plots antwoord van mijn glunderende zoon dat hij die in de oven gelegd had.

Mijn bank pasje ook al eens uit de dvd speler gehaald trouwens. Vond hij kennelijk ook een handig laadje.
In de wasmachine. Leuk een dochtertje van 1,5
In de gereedschaps kist. Elke.., keer.., in de gereedschapskist.

En toch steeds zoeken in de jas en broekzakken.
@flightom: u heeft een alfa?
Autosleutels die ik niet kan vinden werkt bij mij thuis een beetje het zelfde als kleding die ik niet kan vinden. Als ik na 4x het huis op z’n kop zetten nog steeds niks heb gevonden vraag ik het aan mijn moeder of ze iets heeft gezien. Waarop zei vervolgens een plek noemt waar ik al 4x gekeken heb. Na een 5e poging toch maar kijken op die ene plek, en ja hoor, daar liggen ze! It’s magic…
@mustang84664: en je moeder lacht zich rot en vraagt zich af hoe lang het nog duurt tot je de grap door hebt :)
@mustang84664:
Moeders weten dat soort dingen altijd. Lijkt wel instinct ofzo…. Dat was ook het eerste wat ik altijd deed, als ik de sleutels van mijn crossfietsje weer eens kwijt was; moeders vragen. En als zij het dan niet wist, dan wist je dat je minimaal een halfuur aan zoeken moet…..
@rob: klinkt bekend. Ligt altijd onder een stapel rommel op mijn bureau
@rob: klinkt bekend. Ligt altijd onder een stapel rommel op mijn bureau alleen kijk ik daar nooit
Wat ik me afvraag is wie neemt zijn reserve sleutels mee op (auto) vakantie? Ik die dat altijd en doe die in een koffers/tassen.
In de vriezer. Boodschappen erin gedaan en sleutels kwijt. Nieuwe besteld bij de dealer en €250.- lichter.

Kom terug van de dealer om de nieuwe sleutel op te halen en te laten koppelen met de auto, duurde langer dan gedacht dus bij thuiskomst ff snel een pizza uit de vriezer in de oven, wat denk je.. De sleutels onder de pizza doos…
Autosleutels zelden kwijt, steeksleutels lijken daarentegen een eigen leven te hebben
@shibby:
Maak daar maar al het gereedschap van. Hoeveel nieuwe setjes schroevendraaiers ik wel niet gekocht heb….
Ooit zelfs de kettingzaak kwijtgeraakt. Vond ik terug in de tuin, op de plek waar ooit een boompje stond. Heeft daar toch zeker een paar maanden gelegen…..
Jaren geleden een keer hockeytoernooi meegemaakt en Savonds dronken op een geleende scooter naar huis gereden. Volgende ochtend zoeken naar m’n sleutels..die lagen samen met de scooter op de grond in de tuin.
In een haastige bui de ontbijttafel afgeruimd, vervolgens in blinde paniek naar de autosleutel zoeken. Veel te laat voor m’n voetbalwedstrijd, maar ik vond ze in de broodtrommel tussen de kadetjes.
Ben ze zelf nog nooit kwijt geraakt, liggen altijd op een vaste plaats op mijn bureau.

Heb wel ooit na een dronken avond stappen de autosleutels van een vriend van mij in mijn broekzak teruggevonden. Waarschijnlijk had hij ze laten vallen en heb ik ze opgeraapt maar “vergeten” terug te geven.
In mijn e30 blokkeerde de sleutel niet meer in het contactslot. Soms, als ik in de kofferbak moest zijn, deed ik dat met lopende motor, en zo kwam het geregeld voor dat ik met een bosje sleutels aan mij achterklep reed… Als er geseind werd achter me wist ik weer genoeg.
Ha! Goeie. Als ik weer is wat heb gedronken leg ik die bos op de meest vreemde plekken inderdaad. Ergens op een plank in een kaarsje bijv. Maar na lang zoeken op zondagmiddag als ontwaakt ben vind ik ze altijd wel terug. Incl schelden natuurlijk.
Een vriend verloor op vakantie in Frankrijk tot twee keer toe zijn autosleutels op het strand, waarvan een keer in zee. Allebei de
keren teruggevonden. Iemand was erop gaan staan in het water en heeft ze naar de hulppost gebracht. Hij had toen al wel een reservesleutel besteld bij de Citroën dealer. Zo had ie er geen, zo had ie er twee.
Na een goed avondje zuipen bij vrienden de volgende middag weer naar huis rijden. Dan komt de vraag: ” waar zijn de f*****g sleutels” na heel het huis ondersteboven doorgezocht kwam de opmerking ” kijk ff bij je auto ”
Well fuck me.. Sleutels waren gewoon in het contact ???
De gekste plaats was in mijn auto! Ik stond stil met het contact en de radio aan terwijl de motor liep. Bijna een hartverzakking kreeg ik. Alle broek en jaszakken controleren……en ik maar denken ” waar heb ik hem voor het laatst gebruikt” . En vervolgens kon ik mijzelf wel voor mijn kop slaan met het schaamrood op mijn wangen.
Hier liggen de sleutels sochtends vrijwel nooit waar ik ze de avond daarvoor heb achter gelaten. Het nadeel van overijverige ouders die niet tegen ‘rotzooi’ kunnen.
@towi1989: Wees blij je kan autorijden dank zij hun :)
Die van mij liggen nog steeds ergens in de Middellandse zee. Op het moment dat ik van boord dook, had ik het al in de gaten, de autosleutels zaten nog in de bermuda. Maar toch kwijtgeraakt. Daar sta je dan met je huurauto in Zuid-Frankrijk. Drie dagen wachten, gebeurd natuurlijk op vrijdag. Hertz stuurde ze op met DHL (duurt het langst) en vier dagen later heb je ze al. Ondertussen heeft een monteur van de lokale Citroën dealer de halve auto gesloopt om toch de rest van de spullen uit die Opel te krijgen. Achterraam eruit, deurslot eruitgebroken, dashboard kastje ontvricht etc. De borg was nu ondertussen opgebruikt, dus later iets te enthousiast in een haarspeld bocht de dorpel er ook nog uit gereden. Hulde!
Meestal zitten ze in mijn zak, waar ik achter kom nadat het hele huis heb omgeploegd. Dat is een magische eigenschap die sleutels, portemonnees en (zonne-) brillen bezitten.
Ik was op bezoek en net voor ik weg wilde en mn handen in mn broekzakken stopte kreeg ik dat bekende mini-hartaanvalletje. Ik werd voor gek verklaard door de hele familie toen ik uiteindelijk mijn sleutel niet kon vinden. “Je bent vast je sleutel buiten verloren!” “Misschien heb je het onbewust in de auto laten liggen”. Ik als een gek rondom de auto zoeken, de route die ik van de auto naar het huis had gelopen 10x opnieuw bewandelen in het donker met mijn telefoonflits aan. Toen ik het kouder kreeg wilde ik mijn jas aandoen en ook die was kwijt.

Het bleek dus dat mijn oom mijn jas voor de zijne aanzag en eerder die avond mijn jas had aangetrokken, een autosleutel voelde en dus in de veronderstelling was dat het zijn jas was. :)
Was al wat laat voor de trein, ongeveer 2 min, en dat is vrij veel, want ik heb 15 min nodig om op Centraal te komen. Dan kan je rustig aan doen. Maar komt ineens zo’n paniek moment dat je alles in de tas flikkerd aan boeken en botterhammen. Wil je de kamer op slot doen, geen sleutel. Kijken op de meest voor de hand liggende plek. Niks. Ik kijk radeloos door de kamer, valt mijn oog op die dikke rugzak. Schut hem door elkaar en ja je hoort wat rinkelen. Daar zat dat kreng gewoon in, vervolgens sprint ik naar de bussen, bij centraal snel er weer uit. Ren naar boven en de trein rijdt net weg. Toen maar een saucijzen broodje gehaald en was het weer goed.
In de ochtendjas van moeders!. 1jaar later werd de sleutel van de Benz terug gevonden! Ze was de sleutel vergeten terug te leggen. Iet wiet sleutel kwiet!
Toes achter de playstation
Een kameraad van ons had geen paniek als hij z’n sleutel kwijt was, elke autosleutel van vrienden in de groep pastte! (destijds reden we allemaal 205 en woonden ook nog eens rondom hetzelfde kruispunt. Super handig! Mooie tijden)

Overigens was dat alleen op zijn auto van toepassing gelukkig
@wouth: oja. Geen flauw idee hoe we daar achter zijn gekomen..
In het broekje van een leuke dame tijdens een festival heb ik weleens sleutels gevonden..
Oke, beetje off topic maar de sleutels waren wel ‘kwijt’:
M’n lieve vriendin rijdt naar het stadscentrum, zet de auto stil.
Motor draait nog, stapt uit en doet de deur op slot. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wat ze dacht. Ongelofelijk.
Mijn vrouw had ze in haar tas zitten. Viel vies tegen toen ik met mijn zoon stond te tanken in Duitsland. Keyless go werkt helaas niet op een paar honderd km afstand…
@josxkrs: krijg je geen waarschuwing te zien of zo als je wegrijdt zonder sleutels? Neem aan dat de auto makkelijk kan detecteren dat de sleutels niet mee zijn.
Geen idee, ben ze nog kwijt
Afwasmachine, in het bestekbakje. De sleutelbos met de sleutel (nog geen kastje of iets geks ;)) van mijn eerste wagen Volvo 460 turbo!
En schoon dat ze waren ;)
In de zak van een buitenlander
Wellicht niet heel gek, wel balen; Ik vond mijn sleutels terug IN mijn auto, terwijl ik aan het werk was (werkzaam bij een autodealer). Helaas hebben sommige amerikaanse modellen de neiging om op slot te springen ondanks dat de sleutels nog in het contact zitten, zo dus ook bij mij.
Ondanks dat dat ding bij een garage stond kregen de monteurs deze kluis op wielen niet zonder schade open, en reservesleutels had ik niet. Een nieuwe ruit zou uit amerika moeten komen hetgeen lange levertijd betekent.
Uiteindelijk nieuwe sleutel besteld en bijna 2 weken later kon ik weer in mijn auto. Bijkomend nadeel was dat mijn auto onder de bomen stond in de herfst bij wisselvallig weer; de contouren van sommige bladeren zijn nog steeds vaag in de lak te zien..

Sindsdien ervaar ik elke keer een hartverzakking als mijn sleutels niet in mijn zak blijken te zitten.
Is me nog niet overkomen..
op mijn verjaardag in januari ging me vader stiekem schaatsen (mocht niet van me moeder). maar hij wou zijn sleutels niet meenemen dus deed hij die in de kofferbak van de auto. maar die ging na een paar minuten gewoon op slot. dus toen hij weer bij de auto was kon hij er niet in en moest hij mijn moeder bellen om de reservesleutel te brengen. en die was zeer kwaad want die zat met een huis vol visite.
zelf heb ik mijn sleutels binnen laten liggen, deur in het slot gegooid. naar de auto gelopen en er toen achtergekomen dat ik bijzonder weinig kan als de sleutels binnen liggen. (woon alleen)
maar ruitje bij de voordeur ingeslagen.
@dymf: Dat is goedkoper dan een sleutel/slot oplichter bellen om het te fixen .
Vorig jaar toen ik in Oostenrijk was. De vakantie was over en ik lade de koffer in (vrouw zet alles klaar en ik pak in).

Toen ik klaar was wou ik de auto op slot doen. En je raad het al, geen sleutels.

Ik als man vraag meteen aan de vrouw waar ze de sleutels heeft gelaten, maar die wist van niets.
Jaszakken navoelen. Op en neer lopen waar ik allemaal die dag was geweest. Uiteindelijk toch maar eens (zoals jullie nu al denken) in de koffer kijken.
Stuk voor stuk de spullen er weer uit en wat blijkt:
Ze lagen op de bodemplaat en dan wordt alles duidelijk.

Ik had ze daar even neergelegd omdat ik even wat moest pakken uit de auto en de sleutels staken in je broekzak.

Nu kan ik er om lachen. Maar voelde toen wel even knap vervelend.
(Overigens neem ik altijd op vakantie de reserve sleutels mee, dus zou wel gered zijn)
Op het nachtkastje van de buurman…..
Ik ben mijn sleutels een half jaar geleden kwijt geraakt direct na aankoop van mijn auto. Ik had er gelukkig reserve bij maar die andere heb ik nooit weer gevonden..
Ze liggen nog steeds bij Jet Cars, maar ze zouden ze voor me opsturen.
Op Facebook. Was tijdens een voorbereiding van een marathon 3u in het bos gaan lopen en toen ik aan de auto kwam had ik geen sleutel meer bij. Had m’n zakken niet goed dicht gedaan… Op fb een klein berichtje gezet over m’n stommiteit en 3 dagen later liet een oude klasgenoot, die ik al 20 jaar niet meer gezien had, weten dat hij ze tijdens een wandeling gevonden had.
vond m’n sleutels na 5 dagen terug in een doos time-out koekjes. Gelukkig kon ik het meteen vieren met een koekje :)
Me baas belde me op een vrijdagmiddag na het werk op,(ben auto monteur btw) om te vragen of ik de sleutel had van een klant zijn mondeo. Ik zei: heb em terug gestopt in de werkorder. En anders heb ik em in m’n overall laten zitten. Hij kon ze niet vinden. Ik omgekeerd en terug naar de zaak. Lag de sleutel recht voor hem in de werkorder. Alle papieren eral uit. Maar met de sleutel er nog in.. Hij word oud.
Ik heb mijn sleutel van mijn viano V6 kwijt geraakt op op de kartbaan. 3 uur lang wezen zoeken en niet kunnen vinden. Gelukkig was de baaneigenaar zo aardig om hem terug te brengen na het spelen met de elektrische deuren.
Koelkast is wel een favoriet plekje. Gauw nog ff wat snaaien voor je weg gaat. Om vervolgens naar de auto te lopen zonder sleutels. Kost je toch gauw 5 a 10 minuten zoekwerk….
Broeken die al in de wasmand liggen is ook een favoriet plekje. Of erger, in broeken die al in de draaiende wasmachine zitten. Da’s wel mooi waardeloos. Machine moet nog drie kwartier draaien ofzo, maar je hoort wel hele tijd het getik van de sleutels tegen het raampje…
Meterkast ben ik ze ook wel eens tegengekomen. Weet nog steeds niet hoe ze daar ooit terecht gekomen zijn….
Ze hebben ook wel eens een weekje bij de buren gelegen. Op hun salontafeltje, midden in het zicht. Maar ze vroegen zich blijkbaar nooit af van wie dat sleutelbosje nou zou zijn….
In het cafe met de portemonnee er naast. En dat terwijl je alleen een glaasje jus hebt gedronken….
Op het dak van mijn auto. Ben blij dat er geen eksters in de buurt waren….

Nee, ik ben die krengen altijd kwijt. Altijd. Ooit was ik het zo zat dat ik voor 5 dollar een Chinese keyfinder had gekocht. Krijg je zo’n mooi sleutelhangertje dat geluid maakt als je op een knopje drukt. Dat knopje zit dat op een soort afstandbediening, formaatje kredietkaart. Super handig. Werkte perfect! Tot dat ik de afstandbediening kwijt raakte….
4 jaar geleden waren mijn moeder en ik op vakantie met de auto. We gebruikten dat ding om van alles op te laden met de sigarettenaansteker, tot dat ding opeens stopt met werken. Bleek de zekering stuk te zijn. Dus ik die zekering vervangen, snij ik me aan iets scherps met mijn hand. Bloed enzo, dus zij pakt snel de verbandkoffer die in de auto lag en repareert mij. Maar, we hadden weer stroom.

Ergens die vakantie wilden we iets verder weg dan wat we konden met de fiets. Sleutel weg. Alles ondersteboven gekeerd, overal gezocht, geen sleutel. Toen heeft iemand in Nederland die sleutel voor ons op de post gedaan, en 4 dagen later konden we weer rijden. Twee jaar later waren we weer met die auto op vakantie, en weer zekering kapot. En ja, ik haal weer mijn hand open. Verbanddoos er bij, en daar lag heel mooi, bovenop alle pleisters, een sleutel voor die auto :P
Een korte vakantie met mijn privé auto en dan de sleutel van de BMW van de zaak in het dashboardkastje leggen. Ik mistte ze dus de volgende maandagochtend pas….. Gelukkig bood buurvrouw haar Hyundai aan zodat ik op t werk kon komen…… Iedereen verbaasd …… WAT is er met je auto gebeurd ???!!
Eigenlijk de 1e keer (motorsleutels) was tijdens Parkpop Den Haag: in de massa van 1000den, moest ik dus een taxi nemen om thuis de reserve op te halen: ritje kostte me als low budget student 30 gulden.. Blijkt de chauffeur fan te zijn van de slot act (Golden earring ) ) heb ik 40 minuten op de taxi gepast, zodat mijn ritje gratis was !
Fietssleutels van mijn vriendin: in een emmer, onder een poetsdoekje, in de nieuwe studentenkamer van haar dochter. In Groningen, 200 km verderop.
Leuke verhalen in de reacties, chapeau! Ben de sleutels zelf nooit echt kwijtgeraakt, maar om de een of andere reden heb ik meer dan eens gepresteerd om de auto op slot te doen met de sleutels erin.

Zo heb ik een tijdje bij een autodealer gewerkt. Samen met een collega moest ik een jeep ophalen die onderhoud nodig had en de klant had geen zin/tijd om zelf langs te komen. Eenmaal bij de auto aangekomen zet ik de servicewagen tegenover de jeep en pak de startkabels, want de accu zou leeg te zijn. De collega haalde ondertussen de sleutels op en ik stap in en wip de kap open, kabels erop en stap in waarna ik de auto start. Hij startte meteen, ik blij want het was al laat. Triomfantelijk stap ik uit en gooi de deur dicht om vervolgens de kap dicht te doen. Ineens *klik* en alle deuren springen in het slot. Daar sta je dan, grote Jeep met lopende motor die tamelijk in de weg staat en je kunt er niet in. Toen ik rondom de auto liep viel me op dat er tape rondom het raam zat aan de passagierskant. Toen ik de tape eraf haalde kon ik het raam omlaag schuiven waarna ik bij de deurhendel kon.. halleluja!
Op het contact van de wagen met draaiende motor vensters open gps op het raam gsm nog in het vakje onder de radio, muziek en lichten nog aan 2 straten verder geparkeerd in centrum brussel, na een nacht slapen.
laten we zeggen dat het men dagje niet was…
verder sleutels al overal teruggevonden meestal na ik een nieuwe had laten bijmaken, ik raak die dingen ook meermaals per week kwijt…
waar blijft die irisscanstartprocedure …
In de wasmachine. Overal gezocht, ben zelfs naar het politiebureau gegaan om te vragen of ze misschien sleutels binnen gekregen hadden. Daar liet de agent een plastic bak met daar in ongeveer 100 autosleutels bekijken. Thuis na een paar dagen nieuwe was in de wasmachine gestopt. Bleken de sleutels tussen de deurrubbers van het ronde glasdeurtje te zitten.
In het contact slot van een van de trekkers.
Ik had dat ding in het dorp geparkeerd en de sleutel bij de autosleutel in mijn zak gestoken. Aangezien beide sleutels bijna de zelfde sleutelhanger hebben, heb ik de verkeerde sleutel uit mijn zak gehaald. En het stomme was dat ik dat ding er nog mee kon starten ook.
Ik kwam er pas achter toen ik de trekker sleutel in het contact van de auto stak, wat gelukkig dan weer niet ging.
Het was uiteraard geen lange zoektocht om mijn autosleutel weer terug te vinden.
Ik had een mooi geval met het pasje voor de vuilnisbak hier in de straat. (Nee, niet er in laten vallen ;-) ) ’s Ochtends het vuilnis hebben weggebracht en dat ’s middags nog eens willen doen en het pasje niet kunnen vinden. Was ik vergeten dat ik een andere broek aan had gedaan. Na het bele huis overhoop gehaald te hebben zijn we naar de gemeente gegaan voor een nieuw pasje. Op de dag dat die binnenkomt, trek ik de betreffende broek weer aan en ik voel wat in m’n zak. Verrek, het pasje van de vuilniscontainer. :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).