LOL: man creëert parkeerproblemen door zijn 38(!) deelauto’s

Auteur: , 26 Reacties

Prins Bernhard-praktijken in de VS.

Audi R8 parkeerskills

Er is al een tijdje wat gerommel rondom Airbnb. Voor citytrippers is de deeldienst voor huizen een populaire uitkomst, want het zorgt ervoor dat jij huizen zeer tijdelijk kunt krijgen als de eigenaar er niet is. Tof, totdat huisjesmelkers speciaal huizen gaan opkopen om voor de dienst te gebruiken. Dan krijg je praktijken die niet ideaal zijn voor de woningmarkt.

In de VS bestaat er een ‘auto-Airbnb’. De dienst genaamd Turo zorgt ervoor dat de auto’s die je huurt van een privébezitter komen en niet van bijvoorbeeld Europcar of Hertz. Kijkers van Doug DeMuro kennen de dienst waarschijnlijk wel, de YouTuber gebruikt de app vaak (waarschijnlijk vanwege promotie) om tijdens zijn reizen door Amerika mobiel te blijven. Zodat je in plaats van een saaie Cadillac XTS ineens kunt rondtuffen in een ELR. Gaaf! Maar ook deze dienst kent melkers.

Eén van die melkers tartte de grenzen deze week in Chicago. NBC Chicago meldt dat een wijk in de grootste stad van Illinois kampte met gigantische parkeerproblemen. Mensen reden straat in, straat uit en zochten soms 40 minuten naar een parkeerplek. Alles stond vol: en dat dagen lang. Vreemd, aldus de bewoners. Tijd om verhaal te halen.

De parkeerproblemen waren te wijten aan één bewoner van de wijk. Het gros van de auto’s die overlast bezorgen worden door deze man verhuurd via Turo. Bewoners zijn het er mee oneens, maar er worden geen wetten overtreden. Noch de Amerikaanse wetten noch die van Turo verbieden het bezit van 38 auto’s om te verhuren. De wijk werkt met permit parking, waardoor alleen auto’s met een geldige identificatie er langere tijd mogen staan. Alle betreffende auto’s hebben zo’n permit.

Het is dus niet netjes om je wijk zo vol te proppen, maar illegaal is het niet. Er wordt wel gepleit voor meer controle op grootschalig autobezit, maar tot die tijd mag deze inwoner lekker Turo-en.26 reacties

Toch moet je dan niet raar op gaan kijken als je opeens 152 nieuwe banden moet bestellen. Ik ben tegen het vernielen van andermans eigendommen, maar ik zou best begrijpen dat inwoners hier zelf actie tegen gaan nemen wanneer de gemeente hier niks mee doet.
@smex: quick maths
@rob636: 2+2=4 minus 1 that’s 3 quick maffs.
@str8six: see your gurl in the park, that gurll is aakkersss
@str8six: When the ting went quack-quack-quack, you man were ducking!
@smex: Gewoon met de buurt, vrienden en familie afspreken om die auto’s te huren en ze dan 100 km verderop achterlaten…
@donvincenzo: en dan allemaal een schade claim aan de broek krijgen 👍🏻
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Regent het in mei is april voorbij
@tjongejongejonge: tjonge jonge jonge
Deelauto’s zijn geen auto’s
@vondick: mooi, weten we dat ook weer. Terug naar de studio
Waarom zou je 38 auto’s matige auto’s willen bezitten?
Kost een vermogen aan afschrijving, wegenbelasting, onderhoud, zowat elke week weg voor een jaarlijkse apk-keuring?
Er zijn leukere dingen die je met zoveel geld kunt doen.
@alcantara: welcome to America. Een auto bezitten kost daar nagenoeg niks.
@alcantara: Amerika: “apk? Wegenbelasting? Wat zijn dat?”
@alcantara: ze hebben daar geen bpm mrb en andere naai maatregelen ;)
Oftewel deze beste man heeft een nieuw beroep uitgevonden wat luistert naar de naam: particulier autoverhuurder. Vraag me af wanneer er een belasting wordt bedacht voor deze doelgroep.
@peug206: die zal onze overheid wel uitvinden.
@str8six: is in nederland niet mogelijk, dat hebben meerdere mensen al geprobeerd. Auto’s zijn niet te verzekeren. Onze vriend uit Ijsselstein moest eigenhandig zijn auto’s uit Marokko, Spanje en Irak terughalen om niet financieel ten onder te gaan…
https://www.ad.nl/utrecht/mark-stroop-haalt-z-n-gestolen-auto-s-terug-uit-irak~a9a3d3de/
Mooi om te weten dat er nog gemeenten zijn waar je meer dan 2/3 parkeervergunningen per adres kan krijgen..
..
oh, wacht, Chicago, heb al eerder besloten dat ik daar niet wil wonen.
Dus op 1 adres op 1 naam 38 parkeervergunningen? Dan ligt het probleem toch echt bij de lokale overheid die dat toestaat.
@fanboy:
Inderdaad, zo simpel is het .
@fanboy: Ach ja toestaat, het is meer dat daar waarschijnlijk niet goed over nagedacht is. Deze meneer is gewoon asociaal en voor asociale mensen is niet altijd meteen een wet.
@fanboy: Wss hebben ze er gewoon niet aan gedacht dat iemand 38 auto’s zou bezitten, en ALS iemand dat wel zou doen, dan zou dat een rijkerd zijn, met een collectie Benz, Bentley en Lambo’s, die netjes in de geklimatiseerde garage staan.
Het niet beperken van het aantal vergunningen komt ten goede aan grote families, waar bvb. vijf mensen een auto hebben.
Ik rij hier ook vaak 40 minuten rond op zoek naar een parkeerplaats, de lokale VVD zou hier echt iets aan doen zeiden ze bij de laatste verkiezingen. Ach ja, en weer door.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).