LOL! Tesla kan onderzeeërs gaan bouwen

Auteur: , 23 Reacties

Elon, wat ben je nu weer van plan?

Tesla Esprit

Tesla en gekkigheid, dat kennen we wel. Niet alleen Tesla zelf met hun stunts, maar ook Musks bedrijf The Boring Company doet wel eens maffe dingen. Zo is Elon Musk op alles voorbereid als het gaat om autogerelateerde ‘gimmicks’.

Want het voorbereiden op de elektrische toekomst, daar is Tesla nu wel redelijk klaar mee. Mocht de elektrische aandrijving de toekomst zijn, dan staat Tesla vooraan. Wat is de volgende stap? Dat vroeg iemand zich tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders ook af. Hij vroeg Elon of hij misschien bezig is met een andere revolutie. Iets met amfibievoertuigen. Want laten we eerlijk zijn, er zijn auto’s die zowel op de weg als onder water werken, tuurlijk zijn er de Amphicars en dergelijke projecten, maar auto’s die ook echt tot op de bodem kunnen, zijn er (nog) niet. Is daar ruimte voor?

Een wat bizarre vraag, gezien het feit dat dus niemand zich heeft gewaagd aan een dergelijke creatie. Elon, daarentegen, heeft wel eens nagedacht over deze kwestie. Sterker nog: hij heeft een ontwerp klaarliggen voor een Tesla-onderzeeër. Zoals bij vele Musk-achtige projecten is de markt ervoor misschien niet bizar groot, maar Musk zegt dat de mensen die er eentje zouden willen, wel enthousiastelingen zijn. Wij noemen ze liever knettergek, mensen die een onderzeeër willen waar je ook nog mee kunt rijden.

Elon en zijn onderzeeër-ambities komen echter niet uit de lucht vallen. In 2013 kocht de CEO van Tesla de Lotus Esprit uit de Bond-film The Spy Who Loved Me. In de film werd gebruik gemaakt van CGI-trucjes: de makers van de film konden geen functionele Lotus-onderzeeër bouwen. Musk denk dat wel te kunnen met zijn persoonlijke Esprit. Misschien dat als hij dat voor elkaar kan boksen, een Tesla-onderzeeër op diezelfde basis wel eens productierijp zou kunnen zijn. Wij zijn heel erg benieuwd.23 reacties

The Whatsub company.
@Rick-dos: wetsuite bedoel je?
Zo gek is het niet, de aandrijflijn van de S, X en 3 zijn al waterdicht. De enige uitdaging is de cabine en volgens mij had Musk (ik mag geen Elon zeggen) bij de pick-up al aangeven dat rijden door water een probleem kon worden omdat die blijft drijven.
@flutterby: wat denk je van laden onder water
@lekkerlinksrijden: net als laden tijdens het rijden? Lijkt mij nogal zinloos aangezien de meeste personenauto’s 95% van de tijd stil staan.
@flutterby: ze zijn misschien spatwaterdicht maar de druk op 20m diepte of dieper kunnen de denk ik niet aan. Komt iets meer bij kijken dan een beetje afkitten
@macz46: Er zijn aandrijflijnen uit Tesla’s gehaald door Rich Rebuild die getroffen waren door een orkaan waarvan bijna alle cellen nog volledig intact waren.
@flutterby: Juist ja, zo’n orkaan doet inderdaad precies hetzelfde als waterdruk van 20m diepte…
@notsobig: uiteraard niet, maar het is ook geen wc pot wat je telefoon kan overleven.
Lijkt me dat dat toen nog geen CGI was haha. Het was verder inderdaad geen echt rijdende Lotus, dus wat dat betreft klopt het.
@teerdz: Ze hadden diverse Lotus’sen. Een normale, een sub voor onder water en eentje die half getransformeerd was.
@dees: de onderwatershots zijn gemaakt met een kleiner schaalmodel.
@dees: * Loti
@teerdz: wat volgens mij met name de ‘truc’ was, is dat de Lotus onderzeeër niet waterdicht was. Er zat een bestuurder met duikuitrusting in.
Elektriciteit en water, wat kan er fout gaan?
@baklava: Pluspunt is dat wanneer dat ding in de fik vliegt er genoeg water is om het te blussen.
o wacht, water en accu brand gaan niet goed samen
Goed idee…

Een onderzeeboot met panelgaps.
Inderdaad, de zee in met die Tesla’s!
Tesla-eigenaar drukt in Duitsland op de noodknop.

Duitse hulpdienst neemt op, “was ist ze problem?”

“My Tesla is sinking!”

“That ist amazing! Was is it zinking about?!”
WIR ASK ZE QUESTIONS!
Hans Get ze Flammenwerfer !
Iedere tesla hoort op de bodem van de oceaan
Onder water hoef je niet op te laden is toch waterstof 🤣

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).