Loodzware Range Rover krijgt vederlichte bodykit

Auteur: , 11 Reacties

Of het zoden aan de dijk zet, is een ander verhaal.

Van sommige dingen kijk je eigenlijk niet meer op, maar het is eigenlijk best opmerkelijk dat het gebeurd. We hebben het niet over jokkende staatsecretarissen over elektrische Mustangs, maar wat Project Kahn nu weer heeft uitgehaald met een Range Rover.

In dit geval is het project een (adem in), Land Rover Range Rover Sport SVR. Een auto waarbij de SVO-afdeling van Jaguar Land Rover uitgebreid zijn p[lasje over heeft gedaan en waar eigenlijk niet veel aan te verbeteren of veranderen valt. Natuurlijk denkt Afzahl Kan en zijn kornuiten daar compleet anders over. Het resultaat is deze auto, de Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car.

Cayman Pear

De Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car heeft niets te maken met een Porsche Cayman. De auto heeft de naam omdat de auto gebouwd is in opdracht van een klant ‘woonachtig’ op de Kaaimaneilanden. Uiteraard moet dit 2.3 ton zware apparaat op dieet en dat heeft Kahn min of meer gedaan. De auto is namelijk voorzien van een bodykit die geheel vervaardigd is uit koolstofvezel. Het is peperduur en de kans is groot dat je het beschadigd, maar hey: het is duur, licht en cool. Of de Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car ook lichter is dan een standaard Land Rover Ranger Rover Sport SVR, vermeldt Kahn niet.

Range Rover Sport SVR

De kleur van de Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car is natuurlijk Cayman Pearl White, een kleur die in drie lagen is aangebracht en een fraaie glans schijnt te hebben. Of deze Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car ook sneller gaat dan een standaard Land Rover Range Rover Sport SVR is niet bekend. Eveneens waarom de auto ‘Pace Car’ in de naam heeft staan.



11 reacties

De Mercedes-AMG GT63S 4-Matic Plus 4-Door Coupe is jaloers op deze Cayman Pearl White Range Rover Sport SVR Pace Car met zijn nog langere naam.
@berlinetta: Balen voor de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Die blijft nu ver achter.
@viezefreddyw: wat te denken van MG F
Die eerste velgen zijn best nice. Wel dat ‘KAHN’ er af.
Overigens ben ik wel een beetje sceptisch tegenover het weghalen van de af-fabriek lak. Ergens voelt het zonde.
Een verlaagde Range Rover, blijft een raar gezicht.
Die panel gap bij de wielkasten…
Zo n svr heb ik al gespot in naaldwijk …..en ja ook doorgestuurd naar autoblog
@pascalio92:

Speciaal voor dat soort foto’s zijn wij Autojunk gestart. Je kan hier al jouw afbeeldingen van auto’s uploaden.

Het uploaden kan door op deze link te drukken. Dan kun je al foto’s uploaden op AutoJunk. We kunnen de foto’s helaas niet vanuit de mailbox op Autoblog zetten.
Ik vind ‘m geslaagd. Deze uitvoering heeft iets weg van de Stormer-versie. Ze moeten iets doen met de typeaanduidingen hoor, minimaal 12 woorden waarvan minimaal 3 superlatieven.
Er is wat op komst bij Range Rover, de vijfde generatie zal volgende lanceren, mild hybrides, plug in en een pure EV model dat ietwat andere carosserie lonen zal hebben dan de reguliere modellen. Ook komt er een cross over model in luxe format ! Bron auto express
Vroeger noemde we dit pooierbakken maar dat beroep heet nu voetballer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).