Lotus Evora van ex F1-coureur Jean Alesi te koop in NL

Auteur: , 27 Reacties

Echte mannen rijden een Evora...

De 51 jarige Jean Alesi reed 12 jaar rondjes in de Formule 1. Zijn prestaties binnen de F1 vallen met welgeteld één overwinning nu niet bepaald te omschrijven als bijzonder succesvol, maar doe het hem eens na. Wanneer hij niet in een racemonster zit, heeft had hij thuis een prima plezierbakkie staan. Zijn keuze voor Lotus is niet geheel onlogisch, hij is namelijk langere tijd ambassadeur van het merk geweest.

Hoe dan ook, de Evora van Alesi staat binnenkort in Houten te koop voor een prijs die nog ‘nader overeen te komen’ is. Met een kilometerstand van 34.700 km kun je absoluut nog even vooruit. Vooruit ga je ook met de 349 pk tellende zescilinder die je in vijf seconden het honderd in stuurt. Leuk. Rood zie je niet zoveel op een Evora, al staat het ‘m in combinatie met de puntgave zwarte velgen zeker niet verkeerd.

Fijne auto dus, alleen is het jammer dat die Evora 400 bestaat… Check hieronder de plaatjes.

Met dank aan VinZ voor de tip!27 reacties

Jazeker wel, liever in het geel en die velgen mogen zwart blijven. Alesi is ook een held. Dacht zelf wel dat hij wat meer gewonnen zou hebben.
Toch leuk om te vertellen in de kroeg als je de auto van alesi koopt
@mrrallycross: zeggen ze leuk en 95 % heeft geen idee wie dat is.
Leuke en mooie auto. Ben een groot 911 liefhebber, maar tegenover een Evora zou ik het een moeilijke keuze vinden.
De 400 schijnt in alles beter te zijn, maar één ding niet. Hij is naar mijn mening een stuk minder knap geworden!
@reactief: ik zou toch voor een 911 gaan
@reactief: heb de Evora en 911 gereden: 911 is de veel betere auto.
@stfu: Oww daar twijfel ik niet over! Maar of ik er meer van zou genieten vraag ik me af… Evora nooit gereden btw. 911 wel.
@stfu: in alles beter? Dat geloof ik niet. Zie ook het huidige nummer van AutoVisie waarin de Evora 400 met de 911 wordt vergeleken. De 911 werd weggezet als Panamera coupé vanwege het gebrek aan emotie en rijbeleving. Het is meer een luxe auto geworden. Qua rijbeleving en emotie zit het bij de Evora (de 400 of de versie ervoor) echt wel snor. Maar goed, je hebt echte rijders en je hebt mensen die daar minder om geven en ieder z’n ding.
Vast een zeer goed sturende auto waar je lekker mee kan hoeken, maar ik zal waarschijnlijk de enige zijn die zegt dat ik dit een van de minst mooie Lotussen vind..
@viezefreddyw: ik vind die voorkant ronduit lelijk te noemen…
Fijne wagen, maar om eerlijk te zijn gewoon niet heel erg mijn ding. En dat is denk ook net het probleem met Lotus, er is zoveel ander leuks te koop met een “grotere” naam, dat hun geniale producten nogal onder sneeuwen. Misschien maar eens een proefritje aanvragen….
@dutchdriftking: Een grotere naam dan Lotus? Kidding,,,,Right?
@norge: Jongere generaties zijn niet zo bekend met de successen uit de Formule 1 etc, ze zien alleen zelden een Elise if een Evora. Over hun huidige F1 team, waar ze al vrij lang niet meer aan verbonden zijn valt ook niet echt veel te zeggen.
@norge: Als kleine jongen droomde ik van Porsche`s en Lamborghini`s, niet van een Lotus. Dat maak het merk niet minder goed, maar ze hebben nog altijd het ‘onbekend maakt onbemind’ jasje aan. Als een ondernemer goed geld verdiend en een sportwagen koopt zal hij voor een 911 gaan, en niet voor de Evora. Uiteraard zorgt het er wel weer voor dat de ‘echte’ liefhebber lekker uniek kan rijden.
Engelse platen, maar het stuur wel links. Ook bijzonder. Verder gave bak, als ex van alesi alleen een 27 of 28 er op plakken(weet niet welk nummer hij had)
@vali1992nl:
Als teamgenoot van Prost reed hij met 28. Daarna met 27.

En ondanks dat zijn ene overwinning weinig voor lijkt te stellen, was dat wel een absolute held binnen de F1. Mega veel talent, maar bijzonder veel pech en vaste rijder bij Ferrari tijdens de jaren dat het daar niet bepaald lekker liep.

Zijn overwinning was trouwens echt prachtig!!
https://www.youtube.com/watch?v=JrvB9yqT4NY
@poes: bijzonder genoeg kwam daarna ene Michael Schumacher in dienst van Ferrari en werd de meest succesvolle periode van Ferrari in de F1 ingeluid. Oftewel, je kunt best een goede coureur zijn, maar je moet net iets meer zijn om kampioen te worden (zie ook die Spanjaard die nu voor teveel geld bij Honda rijdt).
Maar wat heeft Alesi nu dan? Of is hij z’n mannelijkheid verloren… ;)
Was Alesi ook nirt als instructeur betrokken bij t programma van Lotus waarin je voor een bak euro’s in een F1 lookalike kon rijden??
Heeft deze Lotus Toyota techniek erin? zal dan qua betrouwbaarheid best goed zijn denk… Vind de auto er beschaafd uitzien. Wat kost zoiets nu als 2/3/4de hands? :)
1 overwinning …Maar Alesi was de ideale team rijder , deed wat hem opgedragen werd en was een goede stabile coureur die zijn teamgenoten door dik en dun steunde …Vraag maar aan Schumacher die aan Alesi best wat WK puntjes te danken heeft….
@norge: in die tijd dat ze nooit bij elkaar reden, zeker?
@norge: je bent in de war met Irvine, Barichello, Salo, Lehto, Herbert, Massa, Verstappen of Rosberg of een van die andere coureurs met wie hij wél teamgenoot was ;-)
@CBR600rr: Je hebt gelijk, was een beetje te snel ;(
Ik vind deze niet echt mooi. Ik denk dat dit een verkeerde kleur op deze auto is.
Het is inderdaad wel een beetje jammer dat het geen 400 is, die oogt toch net even wat scherper en strakker. En heeft meer paardjes, natuurlijk.

Wel leuk om te zien dat er bijna 35.000 kilometers mee gereden zijn, dan weet je in ieder geval dat hij goed ingereden is.
Jean Alesi is Frans,Engelse kentekenplaat en in Nederland te koop.Tsja…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).