Maak een 320 pk sterke ‘Ringtool van je boodschappenwagen

Auteur: , 36 Reacties

En meer dan 250 km/u op de Autobahn!

We moeten even wachten op de aanwas van hete hatchbacks in het B-segment. De meest spectaculaire is natuurlijk de Ford Fiesta ST en als je iets meer een volwassenere auto zoekt is er de Polo GTI. Het is even wachten totdat er snelle varianten komen van auto’s als de Renault Clio, Peugeot 208, Opel Corsa en Seat Ibiza.

Ondanks dat de Polo GTI iets braver is, is het nog steeds een gave optie. In standaardvorm is het al een heel aardige auto, maar het is ook een geweldig canvas om zelf mee aan de slag te gaan. Nu kun je overal wel terecht voor chiptuning, maar wat als je even extremer te werk wil gaan? Dan kun je je Polo GTI langs brengen bij Siemoneit Racing.

Siemoneit Racing Volkswagen Polo GTI Clubsport '19

Zij hebben een Polo GTI bij de kladden gepakt en zijn iets rigoreuzer te werk gegaan. De 2.0 TSI is voorzien van een grotere turbo, grote intercooler, lucht inductiekit en nieuw uitlaatsysteem. De DSG wordt aangepast om het extra vermogen aan te kunnen. Het resultaat is 320 pk en 430 Nm! De kosten van de motorische tuning bedragen 8.999 euro.

Siemoneit Racing Volkswagen Polo GTI Clubsport '19

Maar Siemonet Racing gaat nog veel verder. Niet zozeer qua vermogen, want dat zit wel snor. Nee, de rest van de Polo wordt grondig herzien. Zo monteert Siemonet Racing een compleet KW Clubsport onderstel. In het interieur treffen we Recaro kuipen met Sabelt-gordels. De achterbank wordt verwijderd en dankzij de beschikbare ruimte komt er een rolkooi. Voor een lager onafgeveerd gewicht monteren ze 18″ ATS-velgen en voor meer grip krijg je Michelin Pilot Super Sport banden. Dit alles kost 11.630 euro.

Siemoneit Racing Volkswagen Polo GTI Clubsport '19

Vink je alle opties aan, dan is de Polo GTI goed voor een 0-100 km/u sprint in 5,2 seconden. Een winst van 1,5 seconde. De topsnelheid bedraagt nu 256 km/u. Dat is 19 km/u sneller dan standaard. Het enige dat je mee moet nemen is een Polo GTI, die 30.071 euro kost.36 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Een 5drs zonder achterbank?? Pak dan gewoon de veeeel mooiere 3drs
@kennone: is er een 3 deurs van de nieuwe Polo ?
@enricoleerdam: is die er niet??😱
@kennone: beslist wel. Die vind jij toch veel mooier.
@kennone: volgens mij niet, maar ik vind 3 deurs ook mooier. ik heb zelf een Polo van de vorige serie. Een drie deurs uiteraard !
@kennone: was juist blij te zien dat ze voor de veeeel mooiere 5 deurs zijn gegaan. Smaken…
@foramen: wist niet dat n Polo mooi is/was. Smaken….
Prutsers, als je ziet hoe de gordels bevestigd zijn.
@cazzo046: Wat zou het alternatief zijn? De krachten laten opvangen door het stoelframe? Dan moet je de stoelen zwaarder maken, en dat lijkt me niet de bedoeling. Ik denk verder niet dat het (in alle landen) legaal is om de gordels vast te maken aan de rolkooi, wegens geen origineel deel van de structuur.
@bara: Inderdaad een gordelbuis aan de rolkooi.
Hebben alle serieuze circuit-/rallyauto’s.
@cazzo046: zeer grote kans dat de gordels nu op een origineel bevestigingspunt van de achtergordels zitten. Prutswerk?
@davelepeef: ja, ivm de hoek etc, maak je een klapper kan je gerust doei zeggen tegen je rug….
@davelepeef: Ja, want als je nu crashed breek je (waarschijnlijk je rug omdat je door de gordels naar beneden getrokken wordt.
Iedere serieuze race auto heeft de gordels achter de stoel min of meer horizontaal lopen, meestal bevestigd aan een gordelbuis in de kooi.
@cazzo046: @spykerboy: dat punt begrijp ik, maar volgens mij is het in diverse raceklasses toegestaan de gordel minimaal 50 graden vanaf de hoek van de stoel/rug te laten lopen. Ik denk dat het allemaal wel wat verouderd is. Maar bedenk dat dit een straatauto is, je kan niet zomaar je gordels ergens aan vastknopen. M’n punt is, als ze zover gaan met een auto is het een beetje naïef om te denken dat ze hiermee zich er makkelijk vanaf maken.
@davelepeef: Op Speedhunters hebben ze die vraag een keer aan een fabrikant van dat soort gordels gesteld.

When mounting shoulder belts to a roll cage or harness bar, the optimal angle of the belts (from the horizontal plane) is between 0° and 20° downwards from the top of the occupants’ shoulders or seat back opening. When a rollcage or harness bar is not available, installing a multi-point harness to the rear OEM seatbelt anchor points (D & E) an angle of 45° downwards from the top of the occupants’ shoulders or seat back opening is acceptable.
320 pk en dan maar 256 km/h…?
@aallex: Ik denk dat het hoogste is met deze versnellingsbak
@rike: en denk dat de CW waarde ook niet al te best is bij een hatchback, merk het bij onze Abarth ook. Naar de 200 gaat serieus rap en daarna is de tempo er in een keer uit en kruipt hij verder naar boven
@aallex: 2 liter turbo en dan maar 320 pk?
Ik vind Frodo wel een passende naam voor deze Ringtool.
Ik ben gestopt met lezen toen het woord DSG naar voren kwam.. met 320pk in zo’n blik wil je toch gewoon lekker roeren in een echte versnellingsbak? en niet zo’n storingsexemplaar?
Het is jammer dat ik er A: het geld er niet voor heb, en B: te laf ben om van mijn garantie af te zien. Maar wat een bommetje
Liever dit dan een golf GTI van 50k.
Gooi er dan ook een sperdiff en beter remmen onder.
yk via Android app
@langejohn: met een beetje goed sturen zijn de remmen binnen no-time over verhit, te klein voor de auto. Al helemaal met zoveel extra vermogen. Fading zonder de mogelijkheid om uit te wijken is eng…
Vet, deze auto draait niet om 0-100 of topsnelheid, maar snel rondje ring of ander circuit moet zeker lukken in dit bommetje. Vind de nieuwe polo mooier dan de golf
Ik vind het altijd ongelofelijk dat hier ene markt voor is. Een Polo verspijkeren voor ruim 20k. Zijn net tandartsen dit, 10 minuten binnen en je bent 100e armer…
En dan rijdt je alsnog een VW… No thx
9000€ voor een turbo, intercooler, een andere luchtfiltersysteem, een uitlaat en mappen?! Da’s poen pakken 😳
@thestino: indd kan je beter zelf doen.!
En dat is die nog zwart ook. Saai.
En het enige wat men niet gedaan heeft is een sper. En laat dat nu net het enige zijn wat de auto écht nodig had….
Dan toch maar liever een Fiesta ST met een X47 van Pumaspeed. Heb je ook nog genoeg geld over voor andere leuke upgrades.
320pk op.je voorwielen zonder dief, suc6 et mee …
@autodrome: Er gaat wel een differentieel onder zitten hoor. Rijdt nogal moeilijk zonder… ;-)
@cossiekiller: Je bedoelt het ‘fameuze’ XDS, wat een mechanisch differentieel simuleert door de wielen afzonderlijke af te remmen? Dat is echt niet vergelijkbaar met Torsen, Haldex of ultiem Subaru symmetrisch AWD,(ja weet dat de GTI op de voorbanden wordt voortgedreven).

Los van het bovenstaande kan je je remschijven in een hoog tempo afschrijven als je wat sportiever rijdt. Laat nou net een GTI daartoe uitnodigen, dus ja, laat meer, je rookt met zoveel vermogen op twee banden je banden en dus ook schijven op. Het is ook gewoon onnatuurlijk, om te (door)slippen, wheelspin en niet gewenst gedrag in bochten te voorkomen ga je op de remschijven een sperdifferentieel elektronisch simuleren, lekker intelligent allemaal ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).