Maffe motorduivel rijdt 117 kilometer TE HARD!

Auteur: , 67 Reacties

Even voor de duidelijkheid, bovenstaande motorrijder is niet degene over wie we het hier hebben.

Niet de motorrijder in kwestie

Zondagmiddagen in een lekker herfstzonnetje zijn uitermate geschikt om er eens lekker op uit te trekken. Ondergetekende doet dat het liefst met de benenwagen of anders met de cabriolet, anderen nemen de fiets, de kano, de sloep of de motorfiets. En over dat laatste vervoermiddel gaat dit verhaaltje.

Want een 26-jarige jongen (wij hebben nog nooit een man van 26 gezien, vandaar dat we hem stelselmatig jongen/knul/pikkie/of mannetje blijven noemen, dan weet u dat alvast) uit Rotterdam presteerde het om gepakt te worden terwijl hij 117 kilometer te hard reed. De knul werd gesnapt toen hij met 197 over een 80-kilometerweg reed. Overigens geen onbekende weg voor de trouwe kijkers van de rijtesten van een zekere Wouter, alleen moet je daar gewoon een ontheffing voor aanvragen. Dan mag alles… Voor een gewone motorrijder geldt dat niet, zeker niet als er door andere weggebruikers over je wordt geklagd.

Goed, het pikkie werd gepakt, kon zijn rijbewijs inleveren en een dikke boete tegemoet zien. En daarmee was de kous af.

Zou je denken.

Nee hoor, dit mannetje werd een half uur later gewoon opnieuw gepakt toen hij over de bewuste weg aan het racen was. Toen hij de politie zag staan scheurde hij er vandoor, maar kon al snel in de kraag worden gevat door de bromsnor die nét even iets meer kunde had op de motorfiets. En de straf die hij kreeg zal hem flink afschrikken. Not. Hij kreeg een proces verbaal omdat hij zonder rijbewijs reed… Ik verzin het ook niet.

Zijn vriendjes werden ook bekeurd, drie van hen hadden geen rijbewijs bij zich, eentje had een gladde achterband, er had er een geen verzekering en de laatste maakte een wheelie. En dat mag allemaal niet van ome Koos.67 reacties

Foei
Ik mag dan met 26 nog een jong pikkie of een knul zijn. Ik weet wel dat het 117 kilometer per uur moet zijn in de tekst en titel. Het gaat om snelheid niet om afstand.
@kilum: Goed zo knul.
@nicolasr: Thanks opa, wordt gewaardeerd.
@kilum: nee hoor, was een hele lange weg en hij reed 83.
Zo, nou niet meer doen he!
Nee meneer
He nou doe je het weer! Zul je het echt nooit meer doen? Anders moet ik boos worden.
Sorry meneer
Zoiets moet je dan ook doen op weggetjes zonder politie. Op een rechte, overzichtelijke rustige (helemaal lege dus) weg ff het gas open trekken op de motor kan alleen kwaad voor jezelf. Met je telefoon spelen of door door rijden bij een kruispunt vind ik echt veel erger dan een potentiëel eenzijdig ongeluk.
@lekbak: Mooi gesproken.
@lekbak: bestaat dat nog in Nederland, wegen die helemaal leeg zijn?
@lekkerlinksrijden: ah, weer een randstadridder. Kruip eens uit die stad en verbaas je over de rust en ruimte op het platteland. Want ja, dat is er nog.

Bij nader inzien, blijf maar lekker in de stad. Dan blijft het ook rustig op het platteland.
@lekbak: ik woon in het buitengebied, aan een weg waar je 60 mag. Prima als iemand daar 70 of 80 rijdt.
Maar ik hoop nog altijd van een flink aantal motorrijders dat hier door de straat scheurt, dat ze zich kapot rijden tegen een boom, of op mijn motorkap of die van de buren op het moment dat ik de oprit af rij, in plaats van dat ze mijn of een van de vele andere kinderen doodrijden die hier over het fietspad fietsen en soms de weg moeten oversteken, en logischerwijs geen rekening houden met wheelie makende motorrijders die op de weg hier zeker 120 a 130 aantikken.

Ook in het buitengebied zijn er ontzettend veel plekken waar motorrijders denken veilig hun kunsten uit te kunnen voeren, maar waar ze geen enkele rekening houden met het feit dat ze niet de enige zijn op deze wegen.
@pramm: zo jij bent stoer, hopen dat mensen zichzelf kapot rijden..
@rijbewijzer: op een weg in een buitenstad? Mag van mij. Eigen schuld. Moet je het maar niet binnen een stad doen, en liever een motorkap dan een klein kind en het overleven.
@peug206: motorkap gaat nog maar als je een motorfiets in je deur krijgt omdat je de weg op draait ben je zelf ook weg. Ik heb plaatjes gezien van een motor die een auto bijna doormidden heeft gereden.
@pramm: die lui rijden ook in de bebouwde kom en op drukke wegen zo.

Maar je hebt gelijk hoor. Ik ben inderdaad de bewoners vergeten te melden. De verantwoorde racebaan heeft geen bewoners.

Ik ben tegenwoordig meer bezig fucking uitzonderingen te benoemen dan inhoudelijke te schrijven . Stel je toch eens voor dat mensen zelf na gaan denken hè pramm? Stel je toch eens voor dat ik het zo vanzelfsprekend vind dat je niet met 200 langs een oprit scheurt dat ik het niet vermeld.
@lekbak: soms moet je gewoon effe lekker met jezelf spelen toch?
@papa: nee papa, met jezelf spelen doe je maar in bed, onder de douche ofzo maar niet op de openbare weg..
@lekbak: gas opentrekken op een recht stuk is voor sukkels.
Hard rechtdoor kan elke puber. Hard door de bochten maakt motorrijden leuk. Daarbij komt dat je in de bochten niet snel geklokt of geflitst zult worden. Dus een recht stuk is het meest domme stuk om te hard te rijden.
@mar10us: geloof mij maar dat met 200 over een landweggetje spannend is. Een flauwe bocht (of scherpe) is nooit ver weg en als de weg anderhalve auto breed is dan lijkt het des te sneller. Serieus hard gaan (superblackbird voluit) op een brede rechte weg heb ik eenmaal gedaan en daar is inderdaad niks aan.
@lekbak: 1 lijk van een boom krabben of 3 uit een auto; het is nooit prettig voor een zorgverlener. Beter gewoon op het circuit?
Er mag ook niets meer tegenwoordig?
Als hij zo enorm kickt op hard rijden/racen op openbare wegen moet ie maar eens gaan rijden op de Isle of Man TT.
@misterdrogba: hoeft niet per se op de TT, het eiland heeft grotendeels geen maximum snelheid geloof ik
@sr20det: ah dat wist ik niet. Is wel een bucketlist-item, een rondje op het maximum met een E30 M3 op de Isle of Man.
@misterdrogba: zonde van die M3! Of het moet een rally uitvoering zijn…
@misterdrogba: zonde van de m3. Omdat we hem niet terug zullen zien tenzij je professioneel coureur bent.
@misterdrogba: Dan heb ik nieuws voor je: het circuit wordt alleen afgezet gedurende de trainingen en races. De rest van het jaar, ook tijdens de 2 weken TT of het ManxGP evenement, is het gewoon normale, openbare weg. Binnen de bebouwde kom en op gevaarlijke plekken geldt een snelheidslimiet en het mooiste stuk (the Mountain) is alleen tijdens TT en ManxGP eenrichtingsverkeer (wanneer opengesteld. Die weg is nogal eens gesloten tijdens die evenementen omdat dappere dodo’s zichzelf naar de zevende hemel hebben gereden)
Dus vergeet dat ‘rondje op de limiet in een E30 M3’. Helaas, not going to happen.

Overigens, het is wel zeer de moeite waard om op het eiland te rijden, naast het ‘circuit’ zijn er nog zo veel andere mooie stuurweggetjes, zowel voor motor als auto. Ben er dit jaar 2 weken geweest tijdens de TT en heb 2 weken lang alleen maar genoten.
Interessant, hoe vraag je zo een ontheffing aan dan ?
@zwannes: Dat kunnen we je helaas niet vertellen… ;-)
@nicolasr: niet dus :’)
Wheelies worden standaard toch ‘beloond’ met veroordeling conform artikel 5 van de WVW, toch? Volgt meestal een boete, (voorwaardelijke) rijontzegging en een peperdure gedragscursus uit.

Rijden terwijl je rijbewijs is ingetrokken geldt trouwens al misdrijf.

Potentiële ‘Darwin Award’ kandidaten. Of meer positief: potentiële orgaandonoren, zulke gasten.
@RRRobert: Als ze met ruim 200km/u ergens tegenklappen zal er weinig overblijven om eventueel te doneren vrees ik.
@misterdrogba: Och, met een goed leren pak blijft het spul meestal redelijk bij elkaar en er zit vaak nog wel iets bruikbaars bij hoor.
@misterdrogba:
motorrijders zijn de grootste groep orgaandonoren, verbaast me dat de donor stichting mensen nog niet sponsort om een motorrijbewijs te halen.
@RRRobert: het hangt helemaal van de situatie af maar een hoop agenten waarschuwen toch nog vaak voor een wheelie. In veel gevallen ook niet meer dan terecht want de strafmaat is voor die situaties wederom buitenproportioneel.
Gekkie.
Waar staat er dat dit Antilianen zijn dan ??
Mwah opzich niet zo veel op tegen om een eens op een lege snelweg(niet provinciaal) een keertje open te trekken. Maar dit is toch wel een beetje teveel van het goede man man man
Jammer dat hij zijn motor niet terug gekregen heeft in de vorm van een dobbelsteen. Dit soort gasten leren het nooit.
@nicolasr ah, doe niet zo flauw iedereen wil weten hoe je aan een ontheffing komt (liefst permanent;-))
@flevocarspotter: Nee. Ik mag het je echt niet vertellen. Hint, neem een gele auto. Dan ben je al best een eind op weg. Maar voor de rest kan ik er niks meer over zeggen. Mag niet. ;-)
@nicolasr: de mijne is geel (op kenteken)!
@nicolasr: dus je speelt voor rijkswaterstaat en zet de weg even af?
Wat jammer nou…. je mag ook niks meer tegenwoordig….

Uiteraard geeft deze meneer een goede voorbeeld voor alle andete motorrijders
Waarschijnlijk was die jongen bezig met z’n smartphone en had hij het waarschijnlijk zelfs niet in de gaten dat hij te snel reed.
Foutje, moet kunnen meneer agent.
Neem aan dat we het over de Maasvlakte hebben.
Grotendeels verlaten op een doordeweekse Zondag en daarom juist levensgevaarlijk voor motorrijders mbt terugkoppende bestelwagens, die op hun beurt met de pest in aan het werk zijn, vaak ook idooot hard rijden, want Zondag.
Verleden jaar reden zich daar motorrijders deaud omdat automobilisten zd stomweg niet zagen (de zgn polderblindheid opgenomen worden in het landschap) of ze stomweg de snelheid verkeerd inschatten.
Maar mede bloggers, dit is 100X beter dan door natuur en of buitengebieden te razen waar recreanten op de fiets van dezelfde weg gebruik naken.
Vroegâh was dit geliefd terrein voor ons om de rallywagen te testen en we doen dat soms nog weleens.
Dan is het niet zo zeer de snelheid, maar het geluid en het feit dat je tich keer hetzelfde stuk gebruikt om te testen voor de set up.
Eigenlijk ben ik dus geen haar beter, alleen maken wij nooit weelies
@desjonnies: 200+ is ook op de Maasvlakte in het weekend levens gevaarlijk. Het is daar niet als een snelweg ingericht, het zijn in feite niet meer dan voorrangswegen.
Valt nog mee. Motormaatje van mij is gepakt met 170 te hardXD 230 waar je 60 magXD

3600€ boete en 9 maanden rij ontzegging
@freddydedegoe: dan ben je echt een eikel. Op de snelweg ok maar op 60 of 80 wegen gaat te ver. Ik heb op de snelweg ook snelheden gehaald die over deze snelheden komen. Binnenwegen zijn gewoon te link.
@rolov: welnee dat is juist leuk. Wel ff echt een geschikte route uitzoeken. Adrenaline giert nog een week door je lijf en niemand behalve jezelf komt in gevaar.
Een (ex) vriend van mij heeft ook eens zijn kawa opengetrokken maar een baan waar je 70 mag. Hij tikte 270kmh aan voordat hij zichzelf tegen een boom parkeerde waarbij zijn moto en hijzelf in 3 stukken werden terug gevonden.
Ik was bij de groep, verhaal klopt niet helemaal. We waren aan het racen op de maasvlakte bij een doodlopende weg ( bekend van de rijtesten ), totdat we een politie helicopter zagen. Iedereen aangehouden door 6 politie busjes hele weg afgezet, eentje weggereden werd gepakt met 215 ofzo ( motorpolitie beweert dat die zo snel heeft gereden om hem bij te houden, niks gemeten). Iemand anders reed zijn bike, later wilde hij zelf weer rijden werd die weer aangehouden.
@papapilo:

Politie woordvoerders nemen altijd een loopje met de waarheid ..

Valt me nog mee dat jullie niet dronken waren ..
Of dat de politie eigenlijk onderweg was naar een reanimatie ..
@lincoln: ik weet niet waar je het over hebt, als je zelfde artikel op ad leest weet je wat waar is. Het waren ook allemaal ervaren motor rijders, die weten wat ze doen. Eentje is zelfs ontsnapt, constant 299 helicopter hield hem niet bij. PS: moraalridders ga vrijwilligerswerk doen ofzo ipv zielig te reageren achter je computer als je zo perfect bent.
@papapilo: ik weet niet hoelang jij (Hoelang is trouwens ook een Chinees) al op AB zit. Klaarblijkelijk kort genoeg om serieus te reageren op wat meneer lincoln te melden heeft..
@papapilo:

Kan mij het verrossen hoe hard jullie op een motor rijden ..
Niemand heeft er last van ..
En het werd pas een “probleem” toen de politie zich ermee ging bemoeien ..
@lincoln: klopt, zielige mensen die politie bellen. Ajoh, was ook wel leuk om erbij te zijn. Voelde me net in murica met politiehelicopter en alle commotie, uiteindelijk was het een algemene controle
@papapilo: excuses. Maar in ‘murica is het helicopter, hier vooralsnog met de K van heliKopter.

Het is geen talenblog maar na diverse keren gaat het irriteren, een afwijking mijnerzijds denk ik.

Buiten dat, als je geruime tijd op hetzelfde stuk heen en weer gaat racen vraag je er wel om ook…
@lincoln:
Je vergeet de overstekende kinderen daar !
@papapilo: dan was jij goed bezig!
@peug206: ik keek mee, was een top dagje ( voor andere minder )
Wat een moraalridders hier ineens. De niet-motorrijders hier begrijpen niet dat dit nog maar 3e versnelling werk is voor zo’n brommer.
Ik reed afgelopen zondag ook op de motor en heb minstens net zo hard gereden. Dat doe je op zo’n ding binnen 5 seconden namelijk.
Maar natuurlijk zou echt niemand hier het vermogen van zo’n motor of auto willen voelen…
Hou het gewoon op jochie..
Dat is wel een beetje dom….
Ik geloof dat the Mountain acteur ook 26 is.. Ik wil liever niet met hem in discussie gaan of hij wel een echte man is..
@daantjeds: Dat is totaal afhankelijk van de eigenschappen die je”een echte man” toedicht
Mooi man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).