Maken of kraken, de Opel Insignia coupé

Auteur: , 59 Reacties

De vraag stellen is hem beantwoorden... Maken natuurlijk!

coupe!!

Een week geleden verblijdde Opel ons met de presentatie van de nieuwe Insignia De vormen konden de meeste mensen bekoren, slechts een enkele verstokte Opel-hater (ze zijn er nog steeds) dipte zijn augurk in zijn glaasje azijn alvorens “meh”, “lelijk”, of “opelzuigtikheblievereenaudi” te roepen.

Maar goed, zonder haters ook geen liefhebbers. Ik weet overigens absoluut niet of deze stelling klopt, maar u begrijpt mijn intenties, toch? Zo niet, kunt u mij altijd mailen, dan probeer ik het uit te leggen. En een gesprekje in deze donkere dagen voor kerst is altijd welkom, alleen is ook maar alleen… Maar ik dwaal af. We hadden het over Opel.

Zoals gezegd zijn de meesten van ons het erover eens dat de Insignia een schone automobiel is, zelfs in de ‘standaard’ versie. Sowieso is ie mooier dan de oude, maar ook dat is objectief. De stationcar moet nog komen, net als een opgehoogde modderversie. Alleen rept Opel met geen woord over een coupé en dat is stom, wat ons hier betreft. Sterker, het is niet gewoon stom, het is oerstom. Want kijk nou zelf wat Theophilus Chin in elkaar heeft geknutseld.

coupe-van-achter

Inderdaad, Opel, meteen in productie nemen dit ding. En doe ons een lol en plant er direct een atmosferische V8 in. Doen wij niet moeilijk over. Rest ons alleen de vraag; hoe gaan we hem noemen? Calibra of Manta? Wat betreft die laatste, zie deze impressie van @potjak.59 reacties

Fraai achterwerk!
@230kompr: ik houd ook van fraaie achterwerken
Maken! Leuke toevoeging aan neerlands grijze leasepark
@shibby: de meest verkochte opel is echt niet grijs hoor…
@peug206: Nee, wit. Of zwart.
@phaeton: alsof dat een verandering is tussen de leasesletjes…
@peug206: Niet? Dan moet het zwart of wit zijn…
@peug206: die is mokka
@peug206: Nee, dat zijn meestal de kopers zelf.
Dot soort grote coupés werken helaas niet meer, als je geen premium Duitser bent. Auto’s worden toch te duur gevonden (men rijdt dan liever BMW bijv.) en wua rijeigenschappen zal het er niet uitspringen.
@granlusso: ik denk het ook. Verkeerd gezegd wil alleen een omhoog gevallen arbeider een Opel misschien en zal de rest toch bij BMW, Audi of Mercedes blijven steken. Opel heeft imago in NL niet mee.
@stephane8200: daarom verkoopt het ook zo slecht hè…
Gaaf! De uitlaten/diffuser mogen iets agressiever ogen, de achterkant is een beetje braaf vergeleken met de voorkant.
@niek458: Misschien dat zoiets dan meer voor een OPC uitvoering moet zijn.
Indd erg mooi, een Monza lijkt me qua formaat passender
@caprio: Monza is inderdaad een goeie, Manta en Calibra hebben nog te veel een petjestuningassociatie
via Android app
Met een beetje fantasie ontdek ik er aan de achterkant best een mercedes C coupe in!
@autodrop: of de E of de S
Potver, dit ziet er gewoon onwijs goed uit zeg! Fraai hoor. Leg de V8 van Lexus van onder andere de RC F er in en je hebt een prachtige en snelle auto.
@viezefreddyw:
Lexus?
Wat is er mis met één van deze motoren?
http://www.chevrolet.com/performance/crate-engines.html
@Rob: Ja, dat is waar ook. General Motors.. Stom dat ik daar niet aan gedacht heb. Daar is helemaal niks mis mee Rob ;-).
Doen! Dikke V8 rwd helemaal wijs!
Best wel te pruimen.
Zeker als ze er een zes-in-lijn of V8 niet uit de GM-stal in zouden leggen.
@martinus: de LT1 V8 van General Motors is zo ongeveer de beste motor die op dit moment wordt gebouwd ;).
Mooi! Van de zomer had ik deze nog gespot als mule in de buurt van Frankfurt(foto’s op Autojunk). Toen dacht ik nog mwah; nu is ie wel lekker!
@ghost: Ook als coupé?? Dat zou behoorlijk nieuws zijn namelijk!
Leuke auto die zeker in productie moet gaan. Misschien kan je voor dat geld ook een BMW of Mercedes kopen, alleen rijdt je dan in een instapper en nu kan je een mooi aangeklede auto aanschaffen
Mwah ..
chiquer dan de Cascade is ie niet ..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zeker maken! De achterkant doet me een beetje aan iets anders denken, maar voor de rest vind ik ‘m zeer geslaagd
Mooie auto maar gaat hem niet worden. Iedereen vind hem mooi en koopt vervolgens een audi of bmw want die sleutel staat veeeeel mooier op de bar ???
De achterkant ziet er wel geslaagd uit, waarschijnlijk omdat het ook wel iets weg heeft van de coupé’s van Mercedes. De voorkant mag iets vloeiender/sportiever.
Ja, Opel dit kan wel iets worden eigenlijk..
via Android app
@misterdrogba: my thoughts exactly!
@misterdrogba: en aan de zijkant ff die belachelijke vouw eruit strijken!
Kraken. En dat is niet per se mijn mening, maar die van Opel. Krijgen ze toch niet verkocht. En Opel heeft verkoopbare auto’s nodig om te overleven, niet een grote coupé die staat te blinken in de folder, maar nooit op straat zal te zien zijn…
@Esprit_de_Flandre: in die optiek zeg ik juist maken. Opel is zo’n merk voor mij want mij niks doet. Hier in Zeeland rijden ze vaak rond in de uitvoering “kerkelijk” te saai voor worden. Of ze dijn onderhanden genomen door de M-cultuur. Die nieuwe astra tourer volgt een voorbeeld door het chromestripje uit te voeren als die van een lijkenwagen…nee dank je.
@jpoers: Dat hopen ze nu juist met de 5deurs te bereiken. Wat de Passat CC heeft, wat de A5SB heeft. Althans, wat het koop publiek vindt dat het heeft. Als ze slim zijn gooien ze er standaard 17/18 inch onder, een aanpak als bij de Scènic.
@phaeton: de scenic staat standaard al op 20 inch
@phaeton: de vorige insignia had standaard lichtmetaal (dacht 18 inch), dus dat zal wel goed komen. Ooit een insignia gezien waarvan je direct doorhad dat het een “instap”model was?
Erg fraai, wel een embleemloze gril erin want zo ziet het er niet uit. En het mag geen Calibra of Monza mogen heten. Ze verzinnen maar wat nieuws.
Verstokte Opel haters zijn er nog steeds….toch Martinus?
Maken!
Maken idd,mag ietsje meer gedrongen wat mij betreft en ietsiepietsie Amerikaans… Kannie gelijk ook door GM en Holden worden verkocht als opvolger van die ene… Hoe heet ie ook alweer? Monaro?
Al 30 jaar lees je de autojournaille dat ”Opel heeft nu echt een mooi model gemaakt dat goed werkt” en altijd zuigen die autos apeballen.
@john4545: zou ook roepen “maken”, totdat er wordt gevraagd of ik mijn eigen spaarcenten ervoor wil neerleggen. No way!!
Altijd maken. Of het nu lelijk is of mooi, variatie is altijd goed.
Mooi ding, beetje twijfel over de lichtunits.
Skai dak er op en verkopen als Commedore. Opel Commedore voor de duidelijkheid. Op een of andere manier doet de voorkant van deze Insignia daar aan denken.
@koos: Commodore, met 3 o’s ;-)
De neus van de oude op de nieuwe zetten en maken die handel!
Als ze nou een boy-racer zouden maken, had het ding een kans. Maar een auto als dit moet het gaan opnemen tegen 4-series, CLK’s (of hoe die dingen tegenwoordig ook heten) en A5, en dat gaat-‘ie gewoon niet redden. De legendarische Manta en Calibra hadden veel minder concurrentie op dat vlak, en brachten vooral vlot ogende auto’s met vertrouwde techniek voor een bescheiden bedrag. En dat lukt tegenwoordig gewoon niet meer.
Opel heeft er heel bewust voor gekozen zich terug te uit allerlei niches waar gewoon minder geld te verdienen valt. Het lek is zeker nog niet boven water bij het bedrijf, dus ik betwijfel of ze geld gaan investeren in een model waarvan de houdbaarheid een stuk minder lang is dan die van een sedan of stationwagen.
De achterkant vind ik juist het minst geslaagd. Die komt wat zwaar over en doet mij denken aan de Cascade.
De voorkant ziet er beter uit maar,eerlijk gezegd, als er een Mercedes ster in de grille had gezeten had ik ook geloofd. Is geen kritiek maar een compliment.
Volgens mij hebben we ook de station variant nog niet op autoblog voorbij zien komen https://goo.gl/images/CpZQAF
Mazda is goed bezig met zijn designtaal op met name de 6 sedan blijkt weer.
Leuke concurrent voor die nieuwe Passat cc
Maken ? zal zelfs een reden kunnen zijn om weer Opel te gaan rijden ??
Zal wel fwd zijn. Dan voor mij liever een Hyundai Genesis Coupe.
Ik vind het een zeer geslaagde auto. De eerste Insignia was ook al een zeer goede auto (wel iet wat aan de zware kant), ik vind het knap dat ze zichzelf weer hebben overtroffen. Laten we ook niet vergeten dat een Opel gemiddeld goedkoper is dan een gelijkwaardige Kia tegenwoordig.
Goed bezig Opel ..ziet er erg fraai uit deze Insignia…laat maar komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).