Man bouwt een geweldige garage zonder huis

Auteur: , 22 Reacties

Puik plan.

huis

Valt dit bericht nog steeds in de categorie huisblog (rijtest) als het vastgoedobject in kwestie geen huis betreft? Dat zijn die diepere vragen van het leven. Maar, we denken van wel. Stiekem komt dat huis in een later stadium namelijk ook nog wel op het perceel te staan, doch daar lag duidelijk niet de prioriteit van de makers. Het startpunt was het ontwerpen van deze opper-garage.

Pana

Het bouwsel is het geesteskind van de Portugese architect Paulo Martins. De bedoeling was om de perfecte omgeving te creëren waarin je kan genieten van het luisteren naar motoren en/of het puike soundsystem van je luxeslee. Op die manier kan je de inhoud bewonderen als ware het kunst en vast wegdromen over je volgende reis. De buitenkant van het bouwwerk bestaat grotendeels uit gelakt aluminium, wat een industriële sfeer moet uitstralen die past bij de beoogde inhoud van het bouwwerk.

motoren

Allemaal ideeën waar we wel warm van worden. Echter als we dan kijken naar de foto’s, zien we vooral een soort loods met een paar in elkaar geflanste balken ervoor. Komt dat simpelweg omdat wij cultuurbarbaren zijn, of ben je het eigenlijk wel met ons eens?

Image credit: Paolo Martins, via Designboom22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Nog zo’n mooi artikel. Tnx @Jaapiyo 😂
Oogt vierkant en onverwoestbaar…

De architect van deze garage… Die hadden ze moeten vragen de nieuwe G-klasse te ontwerpen!
Zo een huis heb ik al.Er kunnen alleen veel meer auto’s in en elke dag komen er vaak mensen die ik nog niet ken op bezoek.
@noosaheads: U woont in een parkeergarage?
Begrijp het nut van die open carpoort met H balken niet zo…
@venividivici: flinke glasplaat op leggen en je hebt een ontwerpvriendelijk dakkie
@venividivici: dat is ook weer een parkeerplaats voor een zwerm vogels die je auto(‘s) willen onderschijten. Super handig.
@venividivici: heeft meer weg van een fietsenstalling
Tof! Maar ik mis nuttige zaken als een brug enzo… Je Porsche en scooters tentoonstellen in een Jan des Bouvrie omgeving is niet helemaal mijn smaak.
Douche erin zetten klein keuken
…. klaar
Mooie garage met daarin een mooie stoel. Die is prima geschikt om in te zitten en naar beelden van de Dakar rally te kijken. Wat zeg je? De Dakar rally, die is momenteel aan de gang en een Nederlander heeft een etappe gewonnen bij de auto’s. “we” kunnen dus meer dan alleen een beetje met vrachtwagens door de woestijn crossen. Je zou er bijna een stukje over gaan schrijven op Autoblog.
@escort77: gelukkig is dat ook gebeurd ;)
@lamborghinilp7504: je hebt gelijk, had ik gemist. Aantal stukjes over Dakar blijft echter karig, terwijl het toch een mooi event is met schitterende beelden.
Een goedkoop ogende blokkendoos waarvan je op elk bedrijventerrein wel tien tegenkomt, met binnenin een wat witte Ikea kasten tegen de wand en een schoonloopmat om je motoren op te stallen. Hoewel het in technische zin natuurlijk architectuur is, denk ik bij architectuur toch meer aan mooie gebouwen, gebouwen die op een bijzondere wijze gebouwd zijn of gebouwen waar een unieke visie achter zit.
@edge:
Zolang de zichtlijnen (de huidige ‘holy grail’ in architectenland) maar top zijn is de rest van weinig belang.
Prima schuurtje!
Ik mis het zwembad om je Rolls in te parkeren
Begrijp het nut van dit soort berichten niet… Ah ja ‘t heet ook “Autoblog”.
gooi er een douche en een bedje in en ik ga er zo in wonen hoor.
en dan noem ik het gewoon m`n huis.
Dit is een nare plek om te wonen. Hier hoor je telkens geschreeuw “Kevin, Chantal en ook jij Wim, hoe vaak moet ik het nog zeggen? De brommer, scooter en motor niet op de vloerbedekking!”
Hey die linker motor/brommer lijkt wel een oude portugese Famel.
@victornator95: de ontwerper is Portugees dus het zou zomaar kunnen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).