Waarom de snellere BMW i8 een probleem heeft

Auteur: , 39 Reacties

We dalen even af naar een bedenkelijk niveau.

i8

Gisteren vertelde collega @rubenpriest je dat BMW nadenkt over een snellere versie van de BMW i8. Een gebrek aan echte power is altijd al een issue geweest bij de i8. Tijdens het rijden met de auto kwam @wouter erachter dat de auto eigenlijk teveel probeert te doen. Daardoor heeft de auto er moeite mee de belofte van het extravagante uiterlijk waar te maken.

Veel klanten zouden het kennelijk ook wel zien zitten als de i8 wordt voorzien van wat meer oempf en dus zwellen de geruchten dat die sterkere i8 er echt komt weer aan. Met de i3s heeft BMW immers zelf al voor een precedent gezorgd op dit vlak.

Het probleem is echter de naam van de i3s. Stel dat BMW uniformiteit nastreeft in de modelaanduidingen, dan zou de snellere i8 dus i8s moeten gaan heten. En zoals AB-lezer @autodidakt aangeeft, is dat enigszins problematisch met het oog op de Engelse uitspraak van de naam:

I8s? What the fuck? I am not driving a car that says I ate ass on the back…
#BMW!

Het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn dat een auto een onfortuinlijke naam meekrijgt, maar toch. Misschien is dit wat BMW al die jaren heeft tegengehouden de i8 het vermogen te geven wat de auto verdient. Mocht de i8s echter toch op de markt komen, hebben we al een goede sticker voor de auto gevonden op de webz van A1 Decals (NSFW). Classy.

i8-sticker39 reacties

Ze plakken tegenwoordig toch overal een M-badge op, dus dan kan i8 M ook wel.
@Edge: of iM8 – ai mate!
Met I8pussy hebben de Engelsen misschien minder moeite…
@hammerman: i8p …
Het lijkt nog steeds alsof ‘ie een Porsche 911 uitpoept.
@900t: Godverdomme, can’t unsee! Nu heb je de i8 voor mij (en waarschijnlijk vele anderen) verpest. ;)
@900t: sinds de introductie blijf ik dat ook steeds zien; het kan toch niet anders dan dat het een designgrap is van BMW
@900t: Hahaha! Ja fak! Cannot be unseen!! +1
@900t: What happened to the 911? i8M….
Waarom maken ze niet gewoon een elektrische i8 met de specs van een p100d? of loopt Tesla echt zo ver voor.
@ferrarikiller09: Gewicht. Bijna elke automaker kan een paar flinke elektrische motoren tussen de assen hangen en daar veel vermogen doorheen pompen. Maar wil jij niet na drie keer accelereren weer een laadpaal opzoeken moet je een paar honderd kilo accu’s meezeulen. Voor een grote slee zoals een Model S/X is dat minder een probleem dan een kleinere tweezits coupé.
Misschien I8 superfast? En dan alleen in Ferrari rood uitbrengen
@sbmmaxx: de BMW SS is gezien het verleden en de rol die BMW daarin speelde wellicht niet zo’n hele goeie.
Maar het artikel heet “Waarom de snellere BMW i8 een probleem heeft”. Gaat dit nou allemaal over de i8s naam die nog niet eens officieel is?

Is het weer komkommertijd?
@Donstil: het is altijd komkommertijd
@Donstil: spijkers op laag water journalistiek.
Je zult ongetwijfeld optie “geen typeaanduiding” kunnen aankruisen: probleem opgelost.
I aids?
Je kan een Maserati, Porsche of iets dergelijks rijden, maar je zal nooit zoveel geïnteresseerde blikken kunnen vangen als met een i8.
@mistermini: Totdat ze het gas in trappen. Dan valt het toch ineens heel erg tegen.
@viezefreddyw: dan kun je die blikken nog iets langer opvangen!
@mashell: Haha dat is zeker waar!
@viezefreddyw: Het is juist indrukwekkender om een auto zoals de i8 stil door de stad zien te rijden, want men verwacht veel lawaai.
@mistermini: Men verwacht veel lawaai. Wellicht is men wel zeer teleurgesteld als ze niets horen waar ze wel op hoopten…
BMW moet voor een snelle variant gewoon die zielige driepitter lozen…
@racerx: 231 pk is ook zo zielig…
@mashell: Ik heb erin gereden en het is inderdaad niet toereikend gezien de wijze waarop BMW deze auto positioneert. Het elektrische aspect van de auto sprak me dan wel weer aan, maar die 231 pk had ik al in m’n eerste auto zitten… Ok, toen wel verdeeld over 6 pitten.
i8 M-Performance

In 4 jaar tijd zijn de accu’s flink verbeterd, dus die leveren zo 100 pk extra. Dan alleen nog een 2.0 turbo erin hangen met dat modulaire 0.5 liter per cilinder motorconcept van BMW.

Problem solved.
Wat is er nou mis met I8S. Ik speel graag met een ster.
@volvo480gtt: haha, held. Wel typisch, die angst om voor homo te worden aangezien en dan dus maar niet de sportversie van je favoriete auto rijden.
@pomoek: tja. Daar zou ik me dus niet druk om maken. Snap ook niet waarom t meteen iets is wat alleen gedaan wordt door homo’s.
@pomoek: buiten dat… spelen met een ster kan ook een MB zijn… ;)
Blijt een gave bak, zeker nu de spider! Maar ze moeten gewoon ‘ff de M2 motor erin lepelen, i8 M badge erop en gaan met dat ding.
Ik las iAids!!!
Geile decal!
Mi8 is misschien ( pun intended) een betere optie.
De i en de M afdeling is juist iets wat BMW absoluut gescheiden wil houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).