Man checkt het leer in de Mercedes S-Klasse Cabrio

Auteur: , 28 Reacties

En hij zag dat het goed was.

Sieht gut aus, na?

Aan luxe cabrio’s geen gebrek in Frankfurt. Naast de Dawn en diverse aangedikte Conti GTC’s laat ook Mercedes een cabrio debuteren die je niet meekrijgt als je een koffer met een euroton bij de dealer mee naar binnen neemt.

De open versie van de S-Klasse krijgt een S500 als instapper, met hierboven een S63 AMG. Wie minder dan een V8 wil rijden koopt maar een E-Cabrio of lager. Vanzelfsprekend wordt de auto volgestopt met alle mogelijke luxe, het is per slot van rekening een S-Klasse, en dus het vlaggenschip van Mercedes. De Cote d’Azur-cruiser met Airscarf, Aircap en Airwhip (spreek uit als ‘air ghwip’) staat vanaf begin 2016 bij de dealer.
28 reacties

Hij kijkt anders minder enthousiast
@emilio89: dan zal het wel een mannetje van de concurrentie zijn…
@lekbak: Of het niet kunnen betalen….
Niet tegenstaande dat ik een grote Audi fan ben snap ik niet dat iedereen altijd zo vol lof is over Audi interieurs, tegenwoordig zijn die van Mercedes echt een stuk indrukwekkender. Toegegeven, ze zijn op het randje van kitch en de stripclub verlichting mogen zo ook houden van mij:-)
@rs_1989: same here als een bmw eigenaar. mercedes staat toch (nog steeds) bovenaan qua luxe, comfort en interieurs imho.
@lekkaah: Ben ik niet helemaal akkoord. Als je kijkt naar de CLS en E dan zie je iets verouderd, niet verfijnd en veel te veel knopjes. Als je dan naar een nieuwe A, CLA of C kijkt dan kijk je op een mooier interieur maar een gps die er is opgeplakt net of het is een tomtom.
@gillesvda: bericht was bedoeld aan @rs_1989
@gillesvda: Facelift CLS heeft aanpassing interieur gehad :)
@gillesvda: Die oplaktablet op die plek (want ergonomisch de beste positie voor een touchscreen naviagtie) hadden BMW en Mercedes al en nu Audi ook in de nieuwe A4. Dus wen er maar aan, er is geen ontsnappen meer mogelijk.
@mashell: De gps in de A4 komt van de A8 en de A6 en kan helemaal verdwijnen en terug uitschuiven. Dat vind ik echt cool om te zien.
@rs_1989: dan heb je zeker die van de C klasse niet gezien met dat gekke schermpje zo los ertussen? Designflaw van jewelste. Bij deze S klasse is het interieur overigens prachtig.
@rs_1989: Als Audi eigenaar ben ik heel tevreden over het interieur. Maar de Mercedes interieurs zijn inderdaad iets meer luxueus aangekleed. (BMW geen ervaring)
Daarentegen zijn er bij Mercedes wel verouderde multimediasystemen en parkeersensoren en teveel knopjes…daar scoort Audi dan weer punten op vlak van ergonomie. Kwestie van persoonlijke smaak denk ik.
@rs_1989: Ik ben het ook wel deels met je eens. De Audi-interieurs zijn verdomd goed, maar dat stralen ze m.i. nooit zo uit. Het ziet er allemaal degelijk en behouden uit. De interieurs van Mercedes zien er heel luxueus uit en dat heeft meer uitstraling. Maar het hangt ook tegen het kitscherige aan. Bij bijv. deze S met die lijntjes op het hout. Hoe fout wil je het hebben.
@rs_1989: geen van beide merken kan tippen aan grootmacht BMW! Als het om kwaliteit van interieur
@kimholland: Ik weet niet in welke fantasiewereld jij leeft, maar BMW loopt meestal achter op haar concurrenten als het gaat om interieurs.
@kimholland: Fanboy alert…..
Er is toch een SL 350 met een V6. Die is qua klasse toch echt hoger dan de E klasse cabrio
@jmebeek34: Klopt, maar dat is dan weer een 2 zitter. Als je een vierzitter zoekt kom je bij de E klasse cabrio terecht.
Hij is wel mooi van binnen. En daar gaat het om. Family Guy referentie +1
Ik vind hem mooi. Maar blijft de SL nu nog wel?
En hij dacht: het is wel goed zo!
Wagen van het jaar 2015 voor mij, man man man wat een schitterende wagen! Droombak, nu nog even wachten op de maybach met de V12 in het vooronder.
Cool air ghwip.
Corpulent slagschip. Alleen in een chique kleuren combinatie met beschaafde wielen enigzins aanvaardbaar.

Oh, en even 15-20 jaar wachten. Eerst kunnen de voetballers/rappers/jurken/vastgoedmagnaten erin rijden. Daarna de aannemers/shoarmaboeren/sportschoolhouders/raamexploitanten.

Dan nog even wachten. Eentje kopen (500, al het andere is onzin). Bumperkit en fuzzy dize verwijderen. Originele wielen erop zetten. Carbon look spoiler verwijderen. ‘V12 AMG’ typeplaatjes verwijderen.
@gtwillem: Met andere woorden: je kunt beter nu een klassieke Mercedes cabrio kopen. Die zijn wel stijlvol.
@berlinetta: ja. Deze auto is stijlvol:

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=276966525

Misschien nog iets langer wachten ;-).
Wanneer komt de 4 deur s klasse cabriolet? Daar is eigenlijk het wachten op :)
@gerjan: Alleen als je hem zelf zo laat ombouwen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).