Man rijdt voetgangers aan in Tilburg, rijdt door

Auteur: , 36 Reacties

Een bijzonder naar ongeval in het Brabantse Tilburg.

Man rijdt voetgangers aan in Tilburg, rijdt door

Gisteravond sloeg het noodlot toe op de Bredaseweg in Tilburg. Daar werden twee voetgangers (een man van 62 en een vrouw van 59 jaar oud, beiden afkomstig uit Rijen) geschept door een zwarte Volkswagen Polo. Beide voetgangers overleden helaas ter plekke aan hun verwondingen, maar de dader koos het hazenpad. Niet veel later werd de auto teruggevonden met flinke schade aan zowel voor- als achterkant. Uiteraard was de bestuurder gevlogen. Ooggetuigen hadden trouwens al een deel van het kenteken genoteerd.

Vanochtend maakte de politie echter bekend dat de dader zich heeft gemeld. Het betreft de broer van de eigenaar van de Polo, maar beide mannen zijn intussen door de politie opgepakt. De mannen worden vandaag door de politie verhoord, zodat kan worden achterhaald wat er precies is gebeurd. Het lichaam van het mannelijke slachtoffer belandde door de klap deels in een andere auto die langs de weg geparkeerd stond. Dit slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat mocht helaas niet meer baten.

Foto: de plaats van het ongeval, via Google Maps36 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Moet pittig hard gegaan zijn….
Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Kan het me niet voorstellen, dan moet je hard gereden hebben op die weg, 2 mensen geraakt hebben en dan doorrijden en ze aan hun lot overlaten? Hopelijk krijgt hij een gepaste straf…
@henk123456: tja er zijn veel straffen te bedenken maar je haalt nooit mensenlevens terug. In iedergeval een rijontzegging voor altijd, Dit soort mensen horen niet op de weg.
@henk123456: ik ga het absoluut niet goed praten wat deze heren (of eigenlijk heer) heeft gedaan, maar ik kan voorstellen dat je door extreme paniek, gekke dingen kunt doen. Volgens mij ‘mag’ je binnen 24 uur (of 12 uur?) nog melden bij de politie na aan aanrijding zonder extra straf. Desalniettemin hoort hier een toepasselijk straf bij, zeker als het de fout van de bestuurder is, en al helemaal als het komt door roekeloos rijgedrag.
@e550: Ik ben geen jurist maar volgens mij is er zoiets als ‘plaats van het ongeluk verlaten zonder je om de slachtoffers te bekommeren’. Ik kan me voorstellen dat je in paniek raakt (zou gek zijn als dat niet het geval is) en misschien zou je ook nog kunnen denken ‘genoeg mensen hebben het gezien dus er wordt al een ambulance gebeld/EHBO verleend’. Maar alsnog, als je als een lamlul door de bebouwde kom kunt racen (is een aanname, maar van de verhalen die je leestmoet de klap hard zijn geweest dus is er veel snelheid geweest), dan moet je ook mans genoeg zijn om de gevolgen onder ogen te zien en niet wegrijden met je gehavende wagen. Dat is an sich ook levensgevaarlijk.
Ik zou het eens prettig vinden om hier gepaste en genuanceerde reacties te mogen zien.
Toen ik dit nieuws vanmorgen op TV zag was ik geschokt dat zoiets gebeurt binnen de bebouwde kom; dat moet haast wel hard gegaan zijn
Het meest minne en laffe vind ik het doorrijden, gelukkig hebben getuigen een goede beschrijving van de auto kunnen geven en-oh wonder- het kenteken genoteerd.
De wagen is door de melding van een voorbijganger gevonden en toen dacht ik al : de doorrijder(s) kunnen zich beter melden, de wagen zal stijf onder de DNA van de bestuurder zitten.

Uiteraard ben ik ook bevoordeeld, ik verwacht weer zo een opmerking dat ze in paniek zijn geraakt na deze gruwelijke daad, echter niet zo in paniek dat ze de tegenwoordigheid van geest hebben gehad om rond één van de slachtoffers te rijden en op de vlucht te staan.
En dat mag een rechter ze bijzonder zwaar aanrekenen. !
Opvallend veel negatief Brabants autonieuws op autoblog, maar on topic, de mensen staken de weg over. Dat de automobilist door reed doet vermoeden dat hij of te hard reed of onder invloed was. Dat laatste wordt versterkt omdat ze zich de volgende ochtend melden in de hoop dat de alcohol uit het bloed verdwenen is. Om misselijk van te worden dit.
@pomoek: om het nieuw te halen moet je het nieuws maken vrienden. Probleem ligt dus in dit geval niet bij autoblog.
@lambo4all: Het valt mij gewoon op dat er veel, minder plezierig nieuws, over Brabant gaat. Dat kan uiteraad ook liggen aan de manier waarop in Brabant met automobiliteit wordt omgegaan. Laat ik het anders in een vraag formuleren: is er sprake van meer asociaal rijgedrag in Brabant in vergelijking met andere plekken in Nederland?
@pomoek: Brabanders hebben nu eenmaal vaker de gewoonte om beneveld door drank&drugs achter het stuur te kruipen dan de rest van Nederland. Schijnbaar is het érg zwaar om daar te leven dat ze dit nodig hebben. Misschien komt t door carnaval, daar zijn ze immers ook 365dagen per jaar mee bezig in hun hoofd. Zo, en nu stop ik met generaliseren.
@pomoek: Gevalletje don’t shoot the messenger misschien?
On-topic: Interessante info over doorrijden na een ongeluk: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/welke-straf-staat-er-op-doorrijden-na-een-ongeluk
@felixf: zie mijn reactie hier boven.
Helaas is in de complete shock die mensen hebben na zoiets vaak het eerste instinct: wegwezen! Ik kan me het wel indenken, zou ook mijn eerste reactie zijn. Het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je ratio gaat werken en je dan omdraait en slachtoffers gaat helpen.
Verschrikkelijk zeg. Gun je niemand. Zoals hiervoor al gezegd: ik hoop ook op een gepaste straf.
De titel mag wat mij betreft best zijn: kl00tzak rijdt voetgangers dood in Tilburg en rijdt door.
Ik hoorde het vanochtend vroeg op de radio. Stapte stipt 06:00 in de auto en had NPO 1 op staan. Het eerst wat ik hoorde was dit nieuws. Ik voelde me gelijk akelig, rillingen over mijn lijf. Kan er maar slecht tegen . Vreselijk nieuws. Vanaf hier hebben de nabestaanden er helemaal niets aan, maar ik wens ze toch veel sterkte toe.
@viezefreddyw: rillingen over je lijf? Vraag me af hoeveel rillingen jij bij het kijken van het jeugdjournaal krijgt dan, of het grote mensen journaal…
@pinut187: Ja, rillingen als ik zo iets hoor. Mede omdat ik iemand ben verloren bij een soortgelijk ongeluk.. Maar ik ben dan ook niet zo stoer als jij.
@viezefreddyw: life goes on, maar sterkte gewenst..
Ín een andere auto? Harde klap idd. Sterkte
Schoften! Las gisteren dat een getuige eerst zag dat de vrouw werd aangereden en dat de bestuurder om de vrouw heen reed. Toen de auto uit het zicht was zag die getuige 15m(!) verderop de man in de voorruit van een geparkeerde auto liggen. Dat moet een snoeiharde klap zijn geweest! Hopelijk worden ze streng berecht maar in dit land zullen ze wel weer wegkomen met 60 uur perkjes schoffelen en een aai over de bol… Vreselijk!
Waarschijnlijk dronken en vanochtend gemeld om hun eigen hachje te redden. Schorem
Het ongeluk is al heel erg, vooral voor de nabestaanden maar het doorrijden maakt het echt onverteerbaar. R.I.P.
@oetelaar: Wat denk je van alle getuigen die het hebben zien gebeuren of hebben geholpen bij de eerste hulp verlening. Die hebben dingen gezien waar je de komende tijd ‘s-nachts niet van slaapt.
@kvgorp: de nuance in mijn reactie zit in het woord: vooral. Uiteraard ben ik het met je eens dat alle omstanders en hulpverleners getuige waren van een traumatische gebeurtenis die je waarschijnlijk nooit meer vergeet. Hoe dan ook, het verhaal kent uitsluitend verliezers…erg triest!
Door rijden van de schok en schrik kan ik nog best begrijpen, al hoorthet niet en is het niet goed. Maar dat je je dan vervolgens niet meld dat is niet goed te praten!
Ik kan me voorstellen dat je totaal overstuur raakt als dit gebeurt. Je bent een 20 jarige jongen in de auto van je broer.
In een flits gebeurt er iets waardoor heel veel levens, waaronder je eigen, totaal zullen veranderen. Ik snap dat je dan even niet meer normaal kan denken. Toen hij bekomen was van de schrik heeft hij zich gemeld binnen de gestelde termijn. Er waren getuigen die de hulpdiensten direct hebben gebeld, dus de overlevingskansen van de slachtoffers zijn niet afgenomen door het doorrijden.
Maar goed, je gunt dit natuurlijk niemand. Heel naar voor de slachtoffers en hun nabestaanden, maar ook voor die jongen.
@hijman85:
Conclusie : Dan ben je niet in staat om de verantwoordelijkheid te nemen die het besturen van een motorvoertuig met zich meebrengt.
@desjonnies: Amen. En meer verantwoordelijkheden die het leven in een maatschappij nu eenmaal met zich mee brengt.
Bizar verhaal. Ik heb het gisteravond een beetje zitten volgen (de klopjacht). Ik denk dat de bestuurder eerder in shock was geraakt en daardoor is doorgereden. Misschien is het ook wel een eikol. Maar ik ben benieuwd wat de reden was. Het is in ieder geval triest voor de overledenen en hun nabestaanden.
Goed triest dit! Ik kom zelf uit tilburg. Vrienden van me zagen de auto kort voor het ongeval op de heuvelring (weg die naar de bredaseweg lijdt) al met hele hoge snelheid langsrijden. Dit is al een weg waar veel voetgangers oversteken. Gelukkig hebben ze die eikels gepakt! Handen en voeten amputeren zodat hij NOOIT meer auto kan rijden!
Zwarte golf.. Lijkt wel alsof golfjes een monpolie hebben op soortgelijke taferelen
@1audi1: polo, geen golf
Kippenvel. Bah.
Volgens reageerdes op Facebook is de straat in gebruik als sprint circuit voor “foute” auto’s. Ik zou eerder de bestuurders als fout brandmerken, maar goed. Maar zelfs als roekeloos rijden wordt vastgesteld, is het geen misdaad.Een dergelijke aanrijding valt onder de verkeerswet en niet onder het strafrecht. We hebben het gezien met de Pool die een bejaard echtpaar met kleinkind doodreed en recent de man onder invloed van speed die met 200km/h een gezin letterlijk in de kreukels reed. Het is een schande dat dergelijke ongelukken niet onder het strafrecht kunnen vallen met de daarbij horende straffen. Ook de bovenstaande doodrijder zal er vanaf komen met een voorwaardelijke straf en 80 uur schoffelen.
Manmanman

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).