Man rijdt zonder dashboard door centrum Rotterdam

Auteur: , 67 Reacties

Gewichtsbesparing!

Man rijdt zonder dashboard door centrum Rotterdam

Een opmerkelijke gebeurtenis, gisteren op de Coolsingel in Rotterdam. Agenten waren bezig met een verkeerscontrole toen ze een auto zonder dashboard aantroffen. Het interieur was niet vakkundig gedemonteerd door dieven, wat vaak het geval is, maar door de eigenaar.

Tegenover de politie verklaarde de man dat de kachel van zijn auto het niet doet. Behoorlijk vervelend, met die koude temperaturen van deze week. In plaats van een bezoekje aan de garage te brengen, wilde de man zelf het probleem oplossen. Hij stripte daarom zijn dashboard.

De politie moest de man meedelen dat hij zo officieel niet verder mocht rijden. Met het strippen van het dashboard overtrad de bestuurder meerdere regels van het voertuigreglement, aldus de politie Rotterdam.

Volgens BNdestem kneep de politie een oogje dicht. De man mocht zijn rit vervolgen, op voorwaarde dat hij later aan de politie kan aantonen dat het voertuig weer in orde is gemaakt.

Fotocredit: Politie Rdam-Centrum. Met dank aan iedereen voor de tips!67 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Gokje, Renault?
@fordnut: Het zou zo maar kunnen. Maar ik denk dat het Mercedes boekje dat op het “dashboard” ligt misschien iets kan zeggen over het merk.
@corrado16v: Mercedes is wat hij eigenlijk wilde
@corrado16v: smartje
@corrado16v: Renault, Mercedes, smart, het is bijna hetzelfde tegenwoordig
@corrado16v: nee denk dat hij/zij kijkt naar een nieuwe auto
@mart144: hij*
@fordnut: Twingo aan de pook en buitenspiegel te zien
@imarinos: Ik gokte Renault ook op basis van de buitenspiegel, maar ook op basis van het feit dat de meeste spontaan uitgebrande auto’s die ik gezien heb van het merk Renault waren.
@imarinos:
Inderdaad, is een Twingo.
Portier, stuur en de zichtbare schakelaars zijn allemaal van de Twingo.
@fordnut: Zeker. Twingo Initiale. Te zien aan het potje lederbalsem in het ‘dashboard’.
@fordnut: twingo type 1, zie buitenspiegel met antenne
wat is er mis met naked design? ziet er beter uit dan het dashboard van een gemiddelde aziaat….
Dacht hij dat er ook een kachel in het stuur zat? Rare jongens die ….
@jerry: Renault rijders?
welke regels?
@prototip99: Daar ben ik ook erg benieuwd naar…
@towi1989: op topgear .nl staat dat de auto geen toerenteller en snelheidsmeter had en dat niet mag terwijl die auto nooit met toerenteller is geleverd…
@prototip99: wilde net zeggen, mijn auto heeft ook geen toerenteller (vanuit fabriek niet)
@koekwaus: mijne ook niet! M’n motor ook niet trouwens. Zelfs m’n schakelbrommer had er geen. Wat een armoe eigenlijk he
@2wheeler: mn Duc ook niet…
de beargumentatie van de politie was wel vrij dun; ik las op de site van tvrijnmond;
bij een noodstop zou gevaar op kunnen treden. hoe dan? alles dat los ligt schuift van de inzittenden af..
zijn hand zou bekneld kunnen raken: valide punt, denk ik.

daarnaast meldde de radio dat hij “geen snelheidsmeter, toerenteller of kilometerteller had” , lekker belangrijk, je snelheidsmeter hoeft niet te werken voor de APK-keurmeester. toerenteller doe je sowieso nooit wat mee, hoogstens je kmteller niet hebben zal niet helemaal legaal zijn. maar gevaarlijk?
@rnej:

Fout, je kilometerteller hoeft niet te werken voor de APK. Je snelheidsmeter daarentegen wel.
@jack_abarth: my bad! :) maar dat toerenteller argument bijv… in 1980 was een toerenteller een optie waar je voor moest betalen…
@rnej: ik heb in 2018 ook geen toerenteller in mn Peugeot 108 ;)
@zagatofreak: levensgevaarlijk!!! ;-)

ik heb wel een toerenteller, maar met 120 pk ga ik toch het ideale schakelmoment in een dragrace niet hoeven bepalen :’)
@rnej: ik heb een enorme klok zitten daar waar in sportievere edities va mijn auto de toerenteller zit. Mijn ideale schakelmoment is om half 3.
@koekwaus: pretty awesome :-D
@jack_abarth: ooit afkeur gehad omdat de verlichting van de snelheidsmeter t niet deed. Dus. Pretty sure dat je een snelheidsmeter nodig hebt qua permanente eisen.
@postzegel: overigens zie ik in het midden een displaytje ook het dashboard. En als dit een twingo is. Dan heeft die daar dus z’n snelheidsmeter. ;-)
@postzegel: maar, reagerende op mijzelf: voorruitontwaseming is óók een apk eis. En zonder kachel heb je in een twingo dan vrij weinig ontwaseming
@postzegel: Verwarming is geen eis, alleen de ventilatie.
@lekbak: klopt., laatst opgezocht, minstens 1 ventilatiestand moet werken. dus als de ventilatie het niet doet, maar de kachel wel –> afkeur.
@postzegel: k*t is dat. Herkenbaar ook. Negen van de tien keer moet je ook nog eens het halve dashboard demonteren om zo’n lampje te verwisselen.

On topic: waarom zit daar rechts van de stuurkolom een pot Duo Penotti weggestopt?
@rnej: argumentatie vrij dun?? Neem aan dat jij naar dezelfde foto kijkt als ik…
@posthumus: argumentatie staat los van een foto… ik zeg niet dat ik het een veilige situatie vind, maar als ik met die auto een noodstop maak dan heb ik geen last van dat dashboard…
@rnej: Totdat je ergens tegenaan knalt. Zou niet graag m’n gezicht in volle vaart richting de pot Duo Penotti gooien.

Even los van alle losse electronica (brandgevaar), losse onderdelen die alle kanten op kunnen vliegen, radio die zo onder je pedalen kan schuiven, boekjes die bij iedere bocht alle kanten opschuiven… moet ik nog even doorgaan?

Maar je hebt gelijk: puur bij een noodstop behoor je over het algemeen geen last te hebben van je dashboard ;)
@posthumus: ik ben het dan ook roerend met jouw argumenten eens, dat zijn zeer valide argumenten, en ik vind ook dat de auto terecht van de weg gehaald is.

Maar op tvrijnmond stond dit:

“Deze meneer vormde een gevaar voor zichzelf en daardoor ook voor anderen”, legt een woordvoerder van de politie uit. “Stel je voor dat zijn hand bekneld raakt of dat hij een noodstop moet maken.”

Eerste punt: klopt., tweede citaat.. meh..
@rnej: wie weet wat er nog meer los in de auto lag dat gelanceerd kan worden… ik bedoel, we hebben het over iemand die rondrijdt met een pot Duo Penotti als contactslot en een Mercedes-folder als dashboard.
@posthumus: geen idee, daar heeft de politie-woordvoerder niets over gezegd, en ik zie niet meer op de foto dan de losse spullen die los liggen voor de bestuurder, niet achter. Nogmaals; ik zeg niet dat ik het veilig vind, ik vind de verslaglegging en/of de politiewoordvoerder met een beetje matig verhaal komen, los van de foto. Vooral op de radio, overigens. alsof geen snelheidsmeter, toerenteller en kilometerteller hebben zo gevaarlijk is…
@rnej: minder gevaarlijk dan rijden met een live handgranaat, dat is zeker waar.

En je snelheid kan je prima inschatten op basis van de stand van de zon. Toerental lijkt me inderdaad minder van belang, zeker bij een automaat (heb je weer gelijk in). En op Marktplaats kan je ‘m prima verkopen met 0 kilometer op de teller. (geintje)
TwingoMatic! Keizeldzame spec. En dan ook nog de Superleggera uitvoering!
@e34m5touring: Zeker kei zeldzaam, zelden een twingo met lederen/skai bekleding gezien!
@c220amg: Dan heb je waarschijnlijk nooit naar een Twingo gezocht! Staan er best veel te koop met leer, maar meestal in het beige!
Dit was toch wel de ultieme tweede auto in de wat meer welgestelde wijken!
@reactief: Klopt, zo welgesteld ben ik helaas nooit geweest…
@c220amg: Gelukkig kosten ze nu niet zoveel meer ;) Wel hele degelijke autootjes!
@reactief: ik zie het inderdaad!
@c220amg: Laatste series genaamd Initiale, ramvol voor zo’n klein ding. Clima, leer, glazen open dak over de hele lengte etc etc. Zo’n ding en dan met de 16V motor, leuk spul hoor!
@C220AMG: Dat is heus leer. Geen skai. Twingo 1 phase 2 is als Initiale geleverd, die heeft standaard lederen bekleding.
Waarom ligt er een pot Duo Penotti naast je stuur??
@posthumus: Dat was ook een van de eerste dingen die mij opviel. Lekker ontbijten in de auto!
@posthumus: om te laten zien dat hij niet racistisch is waarschijnlijk!
Zo te zien probeerde hij de kachel te repareren met een pot Duo Penotti.
Sjezus wat een geitenbende in die auto zeg.. overal afval..
@RubenPriest: “De automobilist mocht zijn rit nog wel afmaken en moet over een paar dagen laten zien dat er weer een dashboard in zijn auto zit.” Bron: https://www.bndestem.nl/binnenland/politie-haalt-auto-zonder-dashboard-van-coolsingel~a15c152a/
@henk_he: check!
Dat artikel van gisteren over spullen die je in je auto hebt liggen maar niet gebruikt, is wel van toepassing op deze beste man.
Oké. Ik heb van de zomer ook een tijdje zonder interieur rond gereden. Nooit het idee gehad dat het misschien niet mocht.
@robert110:

Maar bij een Defender is dat standaard ;)
Wat ligt er voor potje? Lijkt wel chocopasta😂
@allesmetturbo: duo penotti, 2 kleuren in een pottie, wit en bruin, waar ik zou willen zijn..
Waarom het stuur strippen als je de verwarming wil repareren? Hier hangt een duo luchtje aan.
Renault Twingo Initiale met Quickshift halfautomaat…

Die is nog wel even bezig met alles in elkaar te zetten.
Ik vind het nog steeds rare argumentatie. Aan de foto te zien zitten het waarschuwingslampjesvenster en het centrale scherm voor snelheid, brandstof en kilometerstand gewoon op hun plek. Meer heb je niet in zo’n Twingo. Ervan uitgaande dat dat nog werkte is er geen overtreding qua niet-werkende instrumenten..

Wel lekker, zo’n likje chocopasta in de file…
Fijn de kachelradiateur vervangen. Is nogal een tijdrovende klus en bij de meeste auto’s moet je inderdaad alles eruit slopen. Been there, done that met een Subaru Forester. Kan me goed voorstellen dat je halverwege toch even de auto nodig hebt.
Een twingo kwikshit, de politie hoeft niet bang Te zijn dat hij Te hard rijdt. Nog nooit zo’n slechte automaat gereden..
Morgen in de krant/AB bomauto ramt stadhuis 010.
Was een bekende van de politie.
Niets opgemerkt na aanhouding gisteren.
Ik dacht dat alleen de velgen meerprijs waren in Rotterdam!?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).