Wat doet dit stukje Countach op een autoshow?

Auteur: , 19 Reacties

Klus niet af? Dan maar het halve werk meenemen.

Op dit moment is in Parijs de Salon Rétromobile aan de gang. Een must-visit voor iedere liefhebber van klassiek autospul, want sommige merken pakken lekker uit. Zo ook Lamborghini. De Italiaanse autobouwer heeft twee auto’s meegenomen naar de Franse hoofdstad. Een volledige Miura en een halve Countach.

Beide auto’s zijn opgeknapt door Lamborghini Polo Storico. Met de Countach zijn ze nog niet klaar, maar de klassieke Lambo kreeg toch een plekje op de beurs. Het gaat hier om een rechtsgestuurde Countach LP400. De klassieker is compleet gedemonteerd en zal vanaf de grond worden opgebouwd. De Countach is recent opnieuw gespoten en Lamborghini wil eerst de lak testen alvorens ze de klassieker verder afmaken, wat zijn huidige situatie verklaart.

De Miura P400 uit 1967 is wel af na een restauratie van tien maanden. Naast de Countach, zijn ze bij Lamborghini Polo Storico ook bezig met het restaureren van een LM002, Espada, Jarama, Islero en Diablo.19 reacties

De Miura, mijn all time favorite. Prachtige auto. Echt kunst op wielen, zelfs in deze groene kleur wat ik niet een al te mooie kleur vind. In het rood is hij het mooist.
@viezefreddyw: idem hier.
Wat een auto, blijft gewoon prachtig!
@viezefreddyw: Op de Ferrari 288 GTO na is dit ook mijn favoriete auto aller tijden. Nou vooruit, ze wisselen het stuivertje. Heb je de Miura van Rod Stewart wel eens gezien? Geweldige kleur.
@jochempie: Ja, de blauwe. Ook erg mooi. Maar in het rood vind ik hem net wat mooier. Petrolicious heeft een filmpje gemaakt van de Miura in het rood van ene Dennis Varni. Prachtig filmpje, die man leeft echt het leventje. Zijn Miura is dan ook mijn avatar;
https://static1.squarespace.com/static/54341fe5e4b0bb30cfeb7925/54342079e4b0bc9161490ab9/55cc6e0ae4b01e36b69692c0/1439461673258/?format=1500w

Wat jij hebt met de Miura en de 288 GTO heb ik met de Miura en de Ferrari 250 GT Lusso. Een en al schoonheid en elegantie, prachtige auto’s waaruit ik bijna niet kan kiezen.
@viezefreddyw: Een rode Miura SV met goudkleurige onderkant en wielen… Het toppunt van Lamborghini.

https://icdn-9.motor1.com/images/mgl/PQB3K/s1/lamborghini-miura-sv.jpg
@cossiekiller: Ja onwijs mooi, toch? Alleen zou ik hem volledig rood willen. Exact zoals de Miura die op Petrolicious verscheen;
http://i.imgur.com/CfNpEkP.jpg
@viezefreddyw: ik zeg niet dat de Miura mijn all time favourite is, maar hij is wel erg mooi inderdaad. Ik vind m trouwens in deze groene kleur denk ik wel het allermooist. Echt kunst op wielen
Misschien hadden ze die Countach ff op moeten poetsen, tis toch een autoshow..
Wat is die Miura toch een schoonheid zeker in deze kleur.
bijna net zo mooi als een 33 stradale… want dat blijft de all time favorite
Als je die Miura zo ziet ben ik zeer teleurgesteld dat ze die concept nooit hebben doorgezet. Dikke V10 met 600 pk was dat dacht ik!
@fmgarcia: eens..die zag er echt geweldig uit
De gekte over zo’n Muira snap ik nooit. Vind de auto er wel aardig uit zien, maar niet meer dan dat, beetje doorgezakte look.
@reactief: De Coutach echter, zo zonder al die opsmuk van de latere versies!… De ter*ing, wat vind ik dat mooi!
Leuk! Die Countach body (toen nog niet gespoten) heb ik in september nog mee op de vrachtwagen helpen duwen tijdens Salon Privé.
Vorig jaar deze countach nog gezien op technoclassica in essen
Toen bestond ie alleen nog maar uit het gerestaureerde buizenframe. Leuk om te zien dat ze af en toe ook nog verder komen.
Zoals Harrie Jekkers zou zeggen, Zo mooi, wordt het nooit meer.
Die Miura is echt geweldig, maar dan het liefst in “italian job” oranje
een kennis van mij had jaren geleden een blauw metallic LP400 en een kanariegele Miura. Paar keer mee naar Italia a Zandvoort geweest. Machtige auto’s. Zo worden ze niet meer gemaakt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).