Man ruilt fraaie MR2-collectie in voor één nieuwe MX-5

Auteur: , 34 Reacties

Daarvoor kan geen goede reden zijn geweest, toch?

Het is bijna onvoorstelbaar, maar toch waar. In de Verenigde Staten heeft deze week een man zijn unieke verzameling van vijf verschillende Toyota’s MR2 van de eerste generatie ingeruild voor één jong gebruikte Mazda MX-5 uit 2016 met 10.000 mijl op de klok. Na dertig jaar verzamelen besloot de man dat het genoeg was geweest en wisselde hij zijn spectaculaire collectie in voor auto die wij zeker gaaf vinden, maar die ongetwijfeld niet zo interessant is als deze reeks Japanners uit de jaren ’80.

De Amerikaanse groothandelaar Coad Toyota, gevestigd in Cape Girardeau, Missouri, is zeer in zijn nopjes met de deal. Dat gezegd hebbende is de reden tot inruilen niet per se zonnig. Na ongeveer twee jaar lang wedewnaar te zijn geweest, kwam de eigenaar van de collectie tot de conclusie dat vijf klassiekers teveel voor hem alleen was om te onderhouden. Het autobedrijf plaatste deze week op Facebook het volgende bericht om de deal aan te kondigen:

“Something you’re likely to NEVER see again.. Five MK1 MR-2 traded in at one time! All of them have been part of a well maintained collection for decades. These will be for sale, so details as far as year, mileage, and pricing will be forthcoming.”

Het is een ding om een aantal willekeurige Toyota’s MR2 te verzamelen, maar de (vorige) eigenaar had een beter plan voor ogen. De klassiekers die hij over een periode van dertig jaar bij elkaar zocht, zijn ieder van een ander bouwjaar. Sterker: de beste man vond een exemplaar voor ieder jaar dat de AW11, de eerste generatie van de MR2, in productie was geweest.

In volgorde van de foto’s zien we:
– een geel (oorspronkelijk zilver), ietwat aangepast, handgeschakeld exemplaar uit 1985 met 207.000 mijl op de teller.
– een rood, handgeschakeld exemplaar uit 1986 met 140.000 mijl op de teller. Tevens de favoriet van de eigenaar. Deze auto nam hij het meest mee naar shows.
– een wit exemplaar uit 1987 met een automatische transmissie en 80.500 mijl op de teller.
– wederom een wit exemplaar met een automatische versnellingsbak, maar ditmaal uit 1988. De auto heeft 78.500 mijl op de teller en is de enige met een supercharger.
– een ijsblauw exemplaar uit 1989 met een handgeschakelde versnellingsbak en slechts 28.000 mijl op de teller. Zonder meer het (technisch) beste exemplaar in de verzameling.

Inmiddels heeft het autobedrijf laten weten dat op het gele exemplaar na, alle MR2’s zijn verkocht. Overigens was de collectie op een zeker moment nog groter. Vorig jaar had de man een zwarte MR2 ingeruild voor een gebruikte Toyota Tacoma. (Bron: Japanese Nostalgic Car)34 reacties

Tja, op een gegeven moment kom je met de gedachte wat je er mee moet… Geen tijd meer, geen kracht meer, geen plek meer om de autootjes te onderhouden. Dan is zo’n MX-5 misschien saai in vergelijking met de anderen, maar de liefde voor Aziatische cabrio’s/coupe’s is aanwezig en daarmee dus geen verkeerde keuze. Ik kan me de gedachte in ieder geval wel voorstellen.
@viezefreddyw: met jouw auto lijkt me die gedachte behoorlijk onvoorstelbaar
@tvklarenbosch: Mehh.. Wanneer het er op aankomt is dat ook maar gewoon blik hoor.
@viezefreddyw: zullen we jou stuk blik ruilen tegen mijn stuk blik? 😉
@viezefreddyw: moge Enzo posthuum een fatwa over je uitspreken ! :-D
ruil je dat in op een mx5 heb je het toch niet begrepen, kappers auto
@gove: klopt. Totdat je erin rijdt.
@gove: Haha, goed gevonden! Super geestig.
Kun je na gaan hoe waardeloos die MR2’s zijn.
@goodolddays: Nope, staat op nummer 2 van snelst stijgende klassiekers in waarde.
De beste man had er ook beter aan gedaan om ze 1 voor 1 zelf te verkopen. Had hij een nieuwe ervoor gehad en nog geld toe denk ik.
Ik zie hier ufo’s en neen het is niet de cannabisolie die ik met succes sinds 2 dagen inneem… Even duiding, de eerste x dat ik als klein manneke die auto zag, zag ik iets buitenaards, zal ergens periode Opel Rekord rijden geweest zijn, staat hoog op mijn lijstje, had ik het maar eerder geweten van die verkoop :'(
Zn vrouw heeft gewonnen..
@peekaas: Misschien heeft hij geen vrouw maar een man :D
@peekaas:

Ze heeft alsnog gewonnen…
Hij is weduwnaar
@Hubert: nee wedewnaar zoals als in de tekst staat althans
Daarom moet je nooit gaan trouwen!!
Mid-engine, Rear-wheel drive, 2-seater
Had er dan in ieder geval nog eentje bewaard. En dan maar een iets minder jonge MX-5, iets meer mijlen.
@marinepower: de supercharger is er één die begerenswaardig is…
Als de beste man nog een paar jaartjes had gewacht, dan had hij maar 1 exemplaar in hoeven ruilen. De prijzen voor mk1 MR-2’s gaan al aardig omhoog.
Een gebruikte mx5 laten restaureren naar nieuw bij Mazda. Dat is niet zo lang geleden hier een page over geplaatst.
Als dat in nederland zou gebeuren komt het neer op ongeveer 5000 euro per MR2 aan inruilwaarde. Ik kan mij voorstellen dat de garage blij was met de inruilers. Sommige ervan zullen ook hier al dicht tegen de 10k aan schuren, met name de supercharger en degene met weinig km.
@kevindb: financiële details niet verder weergegeven , zou zo maar kunnen dat deze man geld toe of onderhoudscontract in de deal mee heeft gekregen…
Ik zou de mooiste houden en de rest inruilen op een nieuwe MX5 met net de kop eraf. Best of both worlds.
@kevindb: financiële details niet verder weergegeven , zou zo maar kunnen dat deze man geld toe of onderhoudscontract in de deal mee heeft gekregen…
Ergens snap ik het wel. Ten 1e is 5x dezelfde auto al een beetje overkill want je weet nooit welke je moet nemen. Ten tweede , en ik merk dat bij mezelf ook, dat je zoiets hebt van , de zorg voor al die auto’s neemt je leven over zowel qua tijd als geld. Ik heb ook besloten een aantal auto’s te gaan afstoten.
@seicilindri: The stuff you own ends up owning you
@fanboy: Die kende ik niet maar is zeker waar !
@seicilindri: Fightclub is de film. 8,8 op IMDB. Inmiddels al uit 1999 blijkbaar, oef ik ben oud :p
Volledig begrijpelijk. Een hobby kan je leegzuigen, zowel financieel als qua tijd. Dan is het inruilen voor een geen-sores-aan-mijn-hoofd nieuwe MX-5 nog een goede keuze. En wie ‘kappersauto’ gilt: ga er mee rijden. Of ga naar de psychiater om iets aan je macho-probleem te doen.
@BaRa: Dat roep ik vooral bij een Audi TT….
@bara: of ook wel, de ‘kapper_in_de_sloot’auto, want daar belandt bijna gegarandeerd de kapper die niet kan rijden met dit stuurmansautootje ;)
Merde! Wat bezielt je om 5 MR2’s in te ruilen tegen een MX5?

Dacht hij aan door de nodelnaam dat de MX5 een nieuwere versie van de MR2 was misschien?
Zie ik tussen de foto’s nu ook een witte met een af-fabriek supercharger?
Interessant!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).