Mansory gaat een 750 pk supercar bouwen, de Mourinho

Auteur: , 23 Reacties

Tuner Mansory staat bekend om zijn doe-maar-duur tuningsprojecten maar bouwde nog nooit zelf een auto. Dat zou echter niet lang meer duren, volgend jaar is daar de Mansory Mourinho, een bijzondere carbon supercar.

Mansory supercar

En waar kennen we die naam van? Juist, de trainer van voetbalclub Chelsea, José Mourinho. Naar hem is de auto vernoemd en hij is dan ook de eerste die er een krijgt. De Mourinho wordt een tot 11 exemplaren gelimiteerde supercar waarmee het merk een nieuwe weg inslaat.

In samenwerking met Raff House, dat van huis uit dure sieraden en horloges maakt, is het merk hard aan de weg aan het timmeren om een competitieve auto neer te zetten. De voetbaltrainer, die een Audi A8 rijdt, vertelt altijd al gedroomd te hebben van een auto die het beste van Ferrari en Aston Martin combineert. Volgens hem gaat de Mourinho dit waarmaken.

Veel meer dan een teaser is er op dit moment nog niet, maar het kontje ziet er in ieder geval erg lekker uit. Een strak design met opvallende verticaal geplaatste uitlaatpijpen en een enorme diffuser. De auto zal zoveel mogelijk opgetrokken worden uit carbon. De spoiler en de grille worden van een zeer moeilijk te produceren aluminium vervaardigd. Motorisch gaan er volgens Mansory 750 paarden trappelen, maar uit hoeveel cilinders en wat voor blok is niet bekend.

We zijn benieuwd wat het merk aan het uitspoken is. Een compleet nieuwe auto lijkt ons erg onwaarschijnlijk en is misschien te hoog gegrepen voor Mansory. We achten de kans groter dat het hier gaat om een soort coachbuild gebaseerd op een bestaande supercar. Zoals Carlsson dat eerder ook deed met de C25. De teaser doet denken aan een Mercedes SLS AMG, maar het kan goed een totaal andere auto zijn. Als alles goed gaat worden we volgend jaar wat wijzer, dan wordt de Mourinho internationaal gepresenteerd.23 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Wauw, wel heel erg grof vezeltje.
Motor achterin lijkt mij?
@rob68:
De Diffuser Strakes zien er ook wat grof / dik uit. Schaal- (windtunnel-) model?
Een ding staat al vast, mooi wordt hij niet
Wie noemt zijn auto nou mourinho. Klinkt gewoon niet. Ik ga rijden in mijn mourinho. Verzin iets anders en a.u.b. die carbon is zooo van vorige week.
@r32turbo: valt ook wel mee, Zoals ik het in mn hoofd heb: Mo-rie-no, kan het nog wel. Bekt niet heel lekker ofso maar het is niet als bv. de Huayra.

OT. Ik vind die achterlichten echt verschrikkelijk, beetje 90’s maar dan lelijk. Ik hoop niet dat dit doorgevoerd gaat wording in de uiteindelijke productieversie.
Auto zal wel een hit worden in Rusland. Russische miljardairs zijn dol op Mourinho.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

benieuwd wat dit wordt, stiekem hoop ik dat ze de sprong wagen en een eigen auto neerzetten.
Lijkt net alsof het als basis een Porsche 991 is?
@brabantia:
Doet mij vooral denken aan de RUF CTR3…
ferrari f430 scuderia?
Zal wel weer een zwaar geblazen GM crate engine zijn, en dus een 8 cilinder.
Een AMG 65 (12 cilinder) levert nu al bijna 750pk. Zou ook een leuke start zijn. Maar wel zwaar genoeg om er een slechte circuitauto van te maken, lijkt me.
Maar @MrBrown kan natuurlijk goed gelijk hebben: Een SLS AMG met 8 potten zou zowel een blok als een chassis kunnen leveren – en van nature rijk aan vezels. Dat scheelt weer.
Goede naamkeuze Mourinho is bijzonder inderdaad, the special one.
Ik ben erg benieuwd naar er eindresultaat, prestaties en het prijskaartje. Zal wel humor worden!
Nou ik ben benieuwd
Als ik de foto zie is het eerste wat ik zie een Ferrari.Gewoon niet te snel (voor)oordelen.We zien het vanzelf wel.
Ben benieuwd welke tuner er dan mee aan de haal gaat.
Ik gok op een “coacbbuild” op basis van een F12berlinetta, waarbij Mansory probeert de creatie op een Aston Martin te laten lijken. Ik wens ze veel succes :)
Iemand die t doek eraf kan shoppen?
De Mourinho: Dus een grote bek en elke drie jaar een andere baas..?
Ja, en je kunt er niets mee, want hij staat zichzelf de hele dag voor de spiegel te bevredigen.
@sir_smokalot: Laat hij het maar niet horen, voor je het weet heb je een versnellingspook in je oog..
Lijkt me ook een Boxter te zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).